Νέο μέλος, καλώς βρεθήκαμε

Χαιρετώ όλα τα μέλη του φόρουμ .
Είμαι ο Ηλίας, το ρεμπέτικο ήταν πάντα στα ακούσματά μου από τους γονείς μου από μικρό παιδί. Μεγαλώνοντας και με την πάροδο των χρόνων, τα μόδας της κάθε εποχής και των παρεών που δεν το είχαν με τη μουσική αυτή και πάντα είχαμε διαφορετικά ακούσματα, το ρεμπέτικο τραγούδι, μουσική κλπ. σαν να κοιμήθηκε μέσα μου αλλά πάντα κάπου υπήρχε, το ακούγαμε σε κάποιο κουτουκάκι, με την παρέα αλλά όχι συχνά. Έτσι και πήγαινε μέχρι και τα μέσα του 2023 όπου όλα άλλαξαν.
Εκεί, βλέποντας ένα αφιέρωμα για τον Μάρκο Βαμβακάρη στην ΕΤ1, στην εκπομπή του Χ. Νικολόπουλου και της Αθηνάς Καμπάκογλου τότε, έγινε το μπαμ.
Από εκείνο το βράδυ, ακούγοντας τον Θ. Παπαδόπουλο, Αινίτη και άλλους να παίζουν τραγούδια του Μάρκου, έπαθα την πλάκα της ζωής μου. Για να μην μακρηγορούμε, μετά από 2 εβδομάδες πήρα ένα μπουζούκι από το αρτπορτ, Αύγουστο του 23 και άρχισα διαδικτυακά μαθήματα! Στα 48 μου.
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω δάσκαλο μπουζουκιού κοντά μου και λόγω ότι κάνω μια δουλειά που ταξιδεύω συχνά και έχω άστατα ωράρια, με βολεύει έτσι προς το παρόν. Θα δούμε για πιο μετά.
Το μπουζούκι καλό είναι, το πήγα και για μια βελτίωση να χαμηλώσει λίγο στον οργανοποιό κ. Βουλαδάκη στην Κόρινθο όπου μου το έκανε αρκετά πιο ευκολόπαιχτο οπότε και έτσι πορεύομαι μέχρι τώρα. Από ήχο (έχει το μικρό σκάφος) είναι λίγο ξερό, τζουραδίζει κάπως. Στο μέλλον θα πάω σε κάποιον οργανοποιό για κάτι καλύτερο.
Παίζω αρκετά τραγούδια από τα πιο εύκολα ας πούμε της τετράδας, του Μάρκου του Δελιά κλπ. Αργά και σταθερά. Μαθήματα κάνω περίπου 8-9 μήνες και δεν βλέπω την ώρα να επιστρέψω σπίτι να πιάσω το μπουζούκι. Ο ενθουσιασμός υπάρχει, μου αρέσει πολύ το ρεμπέτικο και η ενασχόληση με αυτό. Λόγω υποχρεώσεων δεν μπορώ να παίζω όσο θα ήθελα μέσα στην εβδομάδα αλλά τα ΣΚ το σκίζω… ευτυχώς αρέσει και στη σύζυγο η μουσική αυτή… Πάλι καλά. :grinning:
Αυτά για εμένα, συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα, χαίρομαι να διαβάζω το φόρουμ, μαθαίνω πολλά και κάποια στιγμή μακάρι να γνωριστούμε και από κοντά.

9 «Μου αρέσει»

Καλωσόρισες στην παρέα μας @IliasΤ!

Ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσεις… καλή αρχή στο ταξίδι σου και η παρέα είναι πάντα εδώ να βοηθήσει όπου μπορεί! :smiley:

1 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ Χρήστο και το εκτιμώ! :beers:

2 «Μου αρέσει»

Καλώς όρισες! Ποτέ δεν είναι αργά να ασχοληθείς με την μουσική, και πάντα έχει να σου δώσει. Εύχομαι να βρεις περισσότερο χρόνο στο μέλλον και να το ευχαριστιέσαι με παρέα!

2 «Μου αρέσει»

Ηλία, καλωσήρθες κι από μένα. Σ’ ευχαριστούμε για την εκτενή αυτοσύσταση, η οποία μάλιστα είναι και ωραία ιστορία! Φαίνεσαι αποφασισμένος, μπράβο!

2 «Μου αρέσει»

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά, έτσι είναι, ποτέ δεν είναι αργά για κάτι που ευχαριστεί τη ψυχή του ανθρώπου.
Θα βρω σιγά σιγά και παρέα νομίζω το καλύτερο είναι αυτό στα ρεμπέτικα.
Πάντως μια φορά έπαιξα με παρέα, για κάποιο λόγο (που δεν έχω ακόμα καταλάβει, δεν ήξερε κάποιος ότι παίζω), μου έδωσαν έναν τζουρά σε ένα ταβερνάκι που καθόμασταν με την οικογένεια και παίξαμε το χαρέμι στο χαμάμ του Δελια. Μόλις το είχα μάθει. Τέτοια χαρά που πήρα…δεν περιγράφεται.

4 «Μου αρέσει»