Καλώς σας βρήκα, αρχάριος αλλά με πολύ μεράκι

Γειά σας! Είμαι ο Στέργιος και είμαι 18 χρονών. Πρέπει να σας εξομολογήθω οτι δεν έχω ουδεμία ιδέα από μουσική, αλλά αγαπώ το ρεμπέτικο τραγούδι, και συγκεκριμένα το μπουζούκι. Το “μικρόβιο” το κόλλησα από τον παππού μου, ο οποίος έπαιζε πολύ ωραίο μπουζούκι! Ατέλειωτα μεσημέρια στο χώριο να μου παίζει την μισιρλού, το μινόρε της αυγής, και να με βάζει για ύπνο με το πιτσιρικάκι. Δυστύχως, πρόσφατα ο παππούς μας άφησε, αλλά δεν θα ξεχάσω ποτέ το πόσο πολύ αγαπούσε την ρεμπέτικη και την λαική μουσική. Για αυτό και εγώ λοιπόν, πήρα την απόφαση να μάθω να παίζω, αν και πάντα ήξερα οτι ήταν γραφτό! Όπως σας είπα, είμαι ανίδεος από μουσική, αλλά εχω πολύ υπομονη και άπειρο μεράκι! Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε συμβουλή έχετε να μου δώσετε, και ανυπομονώ να ξεκινήσω (μόλις βγάλω αρκετά λεφτά για ένα μεταχειρισμένο τρίχορδο!)

Καλή μου αρχή λοιπόν, και καλώς σας βρηκα!

7 «Μου αρέσει»

Καλωσόρισες στη παρέα μας.
Καμία συμβουλή, παρά μόνον…
Άκου, βλέπε και τραγούδα :blush:

2 «Μου αρέσει»

Καλως ήλθες Στεργιο και καλές συζητήσεις σου εύχομαι.
Ωραία αυτά τα κληρονομικα που αναφέρεις και σε νιώθω μιας και εγώ είχα παππου να γρατζουνάει και τον πατέρα μου μέχρι σήμερα.
Ωραία είναι και η ηλικία που εκτιμήσες την μουσική αφού έχεις το χρόνο να κάνεις οτι θέλεις μουσικα.
Με το καλό να πάρεις και το πρώτο όργανο σου και τότε θα βρεις αρκετούς εδώ να σε βοηθήσουν σε οτι χρειαστείς.
Παράλληλα μέχρι τότε μπορείς να εκμεταλευτεις λίγο χρόνο με το να ξεκινήσεις να σκαλίζεις λίγο την θεωρία.
Θα βρεις αρκετά και εδώ και στο ίντερνετ.
Καλη σου αρχή.

5 «Μου αρέσει»

Καλώς όρισες!
Είσαι τυχερός που έχεις τέτοιες αναμνήσεις και “εφόδια” από τον παππού σου, να τον θυμάσαι πάντα με αγάπη. Αν θέλεις μπορείς να μοιραστείς περισσότερα στοιχεία, ιστορίες και φωτογραφίες, και αν έχει αφήσει κάποιο όργανο μπορείς να το επισκευάσεις ώστε να μείνει ως κειμήλιο.
Ξεκίνα με το μπουζουκάκι που αγαπάς, είναι δύσκολα τώρα με την πανδημία αλλά μην κολλάς πουθενά κι εμείς βοηθάμε όσο μπορούμε από εδώ. Καλή αρχή!

5 «Μου αρέσει»

Πολύχρονος Νίκο, τύχη και υγεία πάνω από όλα!!

2 «Μου αρέσει»

Καλώς ήρθες Στέργιε, και μην αγχώνεσαι, αφού το πήρες απόφαση να ξεκινήσεις, όλο και κάποιος τρόπος θα βρεθεί.

4 «Μου αρέσει»

Φίλε Στέργιο καλωσόρισες και από εμένα στην παρέα μας! Καλές συζητήσεις να έχουμε! :smiley:

Οι φίλοι από πάνω με κάλυψαν πλήρως… Ό,τι χρειαστείς μη διστάσεις να μας στείλεις!

2 «Μου αρέσει»

Αυτό το νήμα έκλεισε αυτόματα 365 ημέρες μετά την τελευταία απάντηση. Δεν επιτρέπονται πλέον νέες απαντήσεις.