ΤΡΙΧΟΡΔΟ ΚΑΡΥΔΙΑ - ΖΕΒΡΑΝΟ

Η τελευταία μου κατασκευή, τρίχορδο με κλίμακα 67. Συνοπτικά τα χαρακτηρηστικά του.
Σκάφος δίχρωμο Καρυδιά Αμερικής-Zebrano ανά τριάδες. Σύνολο ντουγών 19 αχάρακτες. Ενδιάμεσα στις ντούγιες φιλέτα καπλαμά κελεμπέκι
Καπάκι έλατο Γερμανίας
Φιγούρα καπακιού και καράολου καπλαμάς καρυδιά - κελεμπέκι, ταστιέρας (τσαμπουκάδες) celluloid
Κορδόνια Zebrano.
Μάνικο δύο κόντρες Vegge μια Παλίσανδρος με τριπλό φιλέτο από καπλαμα κελεμπέκι και Vegge και τελείωμα με φλαμούρι.
Καβαλάρης παλίσανδρος.

Ένα δείγμα ήχου με το δικό μου κακό παίξιμο :240:. Είναι από τις δοκιμές για σετάρισμα, χάραξη καβαλάρηδων κλπ. αλουστράριστο μόλις έβαλα χορδές. Στο μεταξύ έχουν γίνει πολλές ρυθμίσεις και καθάρισμα της ΡΕ, που δεν φαίνεται στο βίντεο. Σε κάθε περίπτωση μια ιδέα μπορείται να σχηματίσετε.

Μπράβο φίλε, φίνα κατασκευή και προσεγμένη. Μου άρεσε η ‘‘πολυχρωμία’’ του σκάφους!

Υπέροχο-Δεν υπάρχουν λόγια…

Τα έχω πεί και στο luthier, το οργανο είναι πανέμορφο και προσεγμένο σε κάθε λεπτομέρεια,ο ήχος δε, ιδιαίτερος και συμπαθής και πάλι συγχαρητήρια Βαγγέλη,πάντα τέτοια.

Σας ευχαριστώ πολύ. Νικόλα και Γιάννη, τέτοια σχόλια από δύο εξαιρετικούς καλλιτέχνες όπως εσείς, είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμένα.

Φαίνεται υπέροχο (το ηχητικό δεν μπορώ να το ακούσω τώρα…).
Μια φιλική παρατήρηση: είναι κρίμα το όργανο στην ετικέτα να μην “υπογράφεται” με το πραγματικό ονοματεπώνυμο του οργανοποιού…

πολυ καλο και μερακληδικο μπραβο σου !αν το εβλεπα σε εκθεση γνωστου οργανοποιου θα ψαρωνα και θα ρωταγα γιαυτο σιγουρα!
ερωτηση:μεσα στο σκαφος δεν εχεις βαλει “στρωση” φυλλο που βαζουν συνηθως? αν οχι υπαρχει λογος?

Γεια στα χέρια σου,πολύ προσεγμένη δουλειά και λεπτομερή!:109:
Να σαι πάντα καλά και να βγάζεις τέτοια στολίδια.:slight_smile:

Μανωλιό και Ναπολέων, σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Διαπίστωσή μου είναι (και γενικός κανόνας) ότι αν κάτι σε γεμίζει πάρα πολύ και το κάνεις με πολύ αγάπη, τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο. Μανωλιό, όσον αφορά στο “ντύσιμο” του εσωτερικού του σκάφους, θεωρώ ότι ο μόνος λόγος που μπαίνει το χρυσόχαρτο, είναι για να κρύψει ατέλειες της κατασκευής και ένας δεύτερος λόγος για να προσδώσει μια έμφαση στην εμφάνιση. Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με το δέσιμο των δουγιών, κάτι το οποίο προσωπικά το διασφαλίζω με την τοποθέτηση γάζας με ψαρόκολλα. Επομένως στην προκειμένη περίπτωση ο πρώτος λόγος δεν υπήρχε, ο δε δεύτερος μιας και είναι τρίχορδο νομίζω ότι δεν του ταιριάζει χρυσόχαρτο και ούτε το χρειάζεται για να δείξει την αρχοντιά του τρίχορδου. Κοινώς το τρίχορδο (κατά την δική μου γνώμη) είναι μια αυθεντικά “όμορφη γυναίκα” που δεν χρειάζεται φτιασίδωμα.

Πόσο δίκιο έχεις φίλε μου (και) συμπατριώτη! Αν και εγώ όσα χρόνια παίζω ανέκαθεν τετράχορδος ήμουν, ένα τρίχορδο μπουζουκάκι είναι για μένα το “ατίθασο άλογο που τρέχει γεμάτο χάρη και δυναμισμό και δεν μπορώ να το πιάσω”. Αλλά θα έρθει αυτή η στιγμή κάποτε, είμαι σίγουρος!!