Τραπέζι κατασκευής ΑΠΑΡΤΙΑΝ

Πριν από λίγο καιρό το μέλος konsgou δημοσίευσε φωτογραφίες μιας κιθάρας Απαρτιάν η οποία είχε την ιδιαιτερότητα να έχει διακόσμηση πεταλούδες μαρκετερί. Τα σχέδιά της μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση.
Εχθές, πέρασα από ένα παλαιοπωλείο (κάνω πολύ συχνά βόλτες σε τέτοια μαγαζιά μήπως και τσιμπήσω κανά παλιό οργανάκι) κι έπαθα την πλάκα μου: είδα ένα τραπέζι το οποίο είχε διακόσμηση τις ίδιες πεταλούδες!
Κατευθείαν πλησίασα και το παρατήρησα, ώσπου σε μια γωνία είδα την πυρογραφία των ΑΠΑΡΤΙΑΝ! Φυσικά αγόρασα το τραπέζι μπιρ παρά χωρίς να πω πολλά στον παλαιοπώλη. Δυστυχώς δεν έχει ταμπέλα για να ξέρουμε την ημερομηνία κατασκευής, παρά μια τελείως φθαρμένη στο κάτω μέρος… πιθανότατα όμως να είναι του Κρεκόρ, λόγω της ομοιότητας με την κιθάρα και της παλαιότητας. Σίγουρα, είναι ένα μοναδικό “περίεργο” κομμάτι της ιστορίας των ΑΠΑΡΤΙΑΝ…
Το ξύλο πρέπει να είναι κελεμπέκι μασίφ, κι έχει παλισάνδρινο φιλέτο γύρω γύρω. Τα λούστρα είναι γομαλάκα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι το πάνω μέρος του, το οποίο είναι έλατος, φέρει από την κάτω πλευρά παράλληλες ενισχύσεις. Είναι προφανές ότι ο μάστορας εφάρμοσε τις ίδιες τεχνικές με αυτές της λαϊκής κιθάρας.
Σας επισυνάπτω φωτογραφία (και μια της κιθάρας του φίλου που με έκανε να βρω το τραπέζι) και ένα βίντεο με τον ήχο του τραπεζιού, το οποίο είναι σε άριστη κατάσταση και δεν θέλει επισκευή.
Φυσικά δεν πωλείται.
apartian trapezi.jpg

2 «Μου αρέσει»

Φοβερό (σχεδόν πρωταπριλιάτικο θάλεγε κανείς!):109:

Δώσε, αν θέλεις, διαστάσεις…

δεν είναι δυνατόν…
ό,τι πρέπει για τραγούδια της τάβλας!

Αφού επαινέσω το μάτι του Μπάμπη και το χιούμορ του Νίκου :019: θέλω να ρωτήσω για τις διαστάσεις του τραπεζιού. Δεδομένης της κατασκευής του αλλά και του ήχου που βγάζει όπως είδαμε στο βιντεάκι που ανέβασες, μήπως χρησιμοποιείτο σαν τραπεζάκι κάποιου οργάνου;;; Και να ενίσχυε τον ήχο;;; Υπάρχει τέτοια περίπτωση;;;

Κατά τα άλλα πολύ πιθανόν για λόγους βιοπορισμού ή και απλώς από σπόρ να έφτιαχνε και κανένα έπιπλο. Εδώ άλλοι φτιάχνουν έπιπλα και τα δηλώνουν όργανα…

σωστός ο γρηγόρης…
ρε συ πίκινε μου έβαλες ψύλλους στ’αυτιά. πιο πιθανόν μου φαίνεται να μπήκαν οι πεταλούδες εκ των υστέρων και στα δύο, και ο μπάμπης να έφτιαξε την ιστοριούλα για την πρωταπριλιά! η σφραγίδα μοιάζει αλλά κάτι λείπει μου φαίνεται.
τσίμπησα πάντως, το παραδέχομαι.

Κι εγώ τσίμπησα! Αλλά σκεφτόμουνα μια χαβάγια επάνω να παίζει… Ήταν εύκολο!

Μπάμπη, όσο τα στοκαρίσματα αυτά μοιάζουν με πεταλούδα, άλλο τόσο μπορώ κι εγώ να αναλάβω λειτουργία σε εκκλησία. Καλή Πρωταπριλιά!!!

Οι ιδέες του Μπάμπη, πάντως, περί τεχνικών με κελεμπέκια μασίφ, περιμετρικά φιλέτα κλπ. στα τραπέζια, μου φέρνουν κι εμένα μία ιδέα: ένας καλός οργανοποιός που να είναι και κάπως επιπλοποιός, να σχεδιάσει και κατασκευάσει ένα καινούργιο όργανο που θα το ονομάσουμε “Τραπεζόφωνο”. Ένα είδος τσίμπαλου, βιμπραφόν ή ξυλόφωνου με χώρο όμως και για κούπα του καφέ, κανα κουλουράκι σε πιατάκι κλπ.

χεχε πολυ καλο ρε μπαμπη:)

Παιδιά να μαστε καλά και του χρόνου, και μέχρι τότε να βάλουμε περισσότερο χιούμορ στη ζωή μας!

Και περισσότερες πεταλούδες. Ψεύτικες αλλά και αληθινές! Και του χρόνου!

ού να μου χαθείς σκανταλιάρικο…

πάντως πριν ψαρώσω (ως ιχθύς), θα έπρεπε να με βάλει σε υποψίες αυτό:

σε σχέση με αυτό:

Μόλις είδα την κιθάρα του konsgkou, κατευθείαν συνειδητοποίησα την ομοιότητά της στα σχέδια με το τραπέζι του σαλονιού μου, κι είπα την πρωταπριλιά θα τους την κάνω… :092:

Νίκο όλες οι πεταλούδες είναι πραγματικές, και στην κιθάρα και στο τραπέζι!!! μόνο η πυρογραφία προέρχεται από την ΑΡΙ ΑΠΑΡΤΙΑΝ μου και προστέθηκε με φώτοσοπ…

και του χρόνου λοιπόν, με καμιά ντουλάπα ΜΟΥΡΤΖΙΝΟΥ :044:

άν και δεν κατέχω πολλά από οργανοποιεία μπορώ να πώ ότι αυτό το ψέμα ήταν με διαφορά το πιο καλοφτιαγμένο που έχω δεί τα τελευταία χρόνια.και βάζω μέσα και αυτά που γράφονται σε εφημερίδες ίντερνετ περιοδικα τηλεόραση.respect!!!

Του χρόνου να πάρεις και τις καρέκλες, να το κάνεις σετ. :044:

Αλήθεια όμως… Πολύ καλό! :088:

Ρε παίδες, γιατί δεν κάνατε όμως λίγο υπομονή να περάσει η Πρωταπριλιά πρώτα; Κάποιοι θα το τρώγαμε χαλαρά αν δε μας υποψιάζατε! Εγώ π.χ. κάποια στιγμή είχα φτάσει να διαβάζω από τι ξύλα είναι το τραπέζι και τι φιλέτα έχει κι έλεγα μέσα μου «μα τι διαβάζω!!», κι όμως δεν πήγε ο νους μου ότι είναι πλάκα. Ότι οι πεταλούδες στην κιθάρα και στο τραπέζι δεν έχουν καμία ομοιότητα, αν και περιγράφονται ως ολόιδιες (θράσος!), ούτε αυτό με υποψίασε.

Να 'σαι καλά ρε Μπάμπη. Πραγματικά πολύ καλό. Κι από χρόνου!

Όσο για το βίντεο «Τραπέζι Απαρτιάν» χωρίς κανένα σχόλιο, άσ’ το να πλανάται στο κυβερνοσύμπαν… Μακροπρόθεσμα θα εκτιμηθεί ως ένα από τα πο αινιγματικά βίντεο του ΥΤ.

Να μην προσθέσει τουλάχιστο τις διευκρινίσεις για ξύλα και φιλέτα;

Μπράβο Μπάμπη, μας την έσκασες.
Και γω ψάρωσα μέχρι να διαβάσω τα σχόλια περι πρωταπριλιάς.
Αν έλεγες για κανένα κομοδίνο τύπου καχόν σίγουρα θα την πατούσαν περισσότεροι.
Και του χρόνου.

Εγώ τσίμπησα!!! χαχαχα!!! Άντες Και του χρόνου!!!