🎧 Τραγούδια από παρέες του σήμερα

Εδώ μπορούμε να παρουσιάζουμε τραγούδια που γράφτηκαν / επανεκτελέστηκαν / διασκευάστηκαν από παρέες του σήμερα. Καλό είναι να υπάρχουν και πληροφορίες όπως το ποιοι συμμετέχουν, πότε έγινε η λήψη, πού κλπ.

Μόνο, ας προσπαθήσουμε να ανεβάζουμε τραγούδια που συνάδουν με το περιεχόμενο της σελίδας.


Ας κάνω εγώ την αρχή …

Δε με θέλεις πια

Σύνθεση του Δημήτρη Σέμση.
Ά ερμηνεία: Ρόζα Εσκενάζυ

Το κομμάτι προσαρμόστηκε οργανολογικά και υφολογικά στο ιδίωμα της κεντρικής Ανατολίας.
'Επαιξαν και τραγούδησαν με αλφαβητική σειρά οι:
Αλέξανδρος Καφούνης: σάζι
Γιάννα Μαϊστρέλλη : βιολί
Στρατής Σκουρκέας : κρουστά (κουτάλια, ταραμπούκα)
Βασιλική Τσιφτσή: τραγούδι

Μυτιλήνη, καλοκαίρι 2021.

3 «Μου αρέσει»

Βάζω έναν προβληματισμό, που έχει να κάνει με αναρίθμητα ερασιτεχνικά πρόχειρα βίντεο που κυκλοφορούν παντού, χωρίς να έχουν ερωτηθεί ποτέ τα εμφανιζόμενα άτομα, και πολλές φορές ενάντια στην εκφρασμένη αντίρρησή τους να δημοσιοποιηθούν. Όποιος θέλει να ανεβάσει, παρακαλώ να είναι προσεκτικός σε αυτό.

8 «Μου αρέσει»

Από την στιγμή που υπάρχει το βίντεο αναρτημένο και δεν είναι προσωπικό βίντεο στο κινητό μου τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Με την σειρά μου θα ανεβάσω μια πρόβα που έκαναν για το αλάτι της γης Σαμιώτες που για εμένα είναι οι άνθρωποι που ξεκίνησα να ασχολούμαι με την μουσική περισσότερο.

Δυστυχώς το κομμάτι πρέπει να κόπηκε στο μοντάζ ή να το έβγαλαν τελείως γιατί μπορεί να είπαν ότι είναι εκτός θέματος αλλά ευτυχώς ανέβηκε στο YouTube από τους ίδιους.

3 «Μου αρέσει»

φυσικά μπορεί να υπάρχει πρόβλημα! το ότι είναι κάτι αναρτημένο δε σημαίνει οτι συμφώνησαν οι μουσικοί να αναρτηθεί

1 «Μου αρέσει»

Νομιζω αυτο ειναι ιδιαίτερο θέμα.
Απο την στιγμή που ότι υπάρχει στο youtube εχω δικαίωμα να το ανεβάζω στο προφίλ μου στο facebook τοτε γιατί να μην το ανεβάσω σε ενα φόρουμ ?
Βεβαια είναι διαφορετικό απο να το βάλω στην ιστοσελίδα του καταστηματος μου ενα βίντεο κάποιου αλλου απο το youtube.

1 «Μου αρέσει»

Διότι έχεις συμφωνήσει με τους όρους του YouTube ότι το τραγούδι αυτό μπορεί να το χρησιμοποιήσει τρίτος ώστε να το αναρτήσει.

Επιπλέον ανεβάζεις ένα βίντεο στο YouTube για να προβληθεί, όσο προβάλετε εσύ κερδίσεις views. Αν δεν ήθελες να προβληθεί μπορούσες να το έχεις ιδιωτικό και όχι δημόσιο.

Τέλος στο YouTube είναι υποχρεωμένος αυτός που κάνει την αναρτήσει να ρωτάει όλους όσους έχουν εμπλακεί στο βίντεο για τα προσωπικά δεδομένα. Με την ίδια λογική γιατί ανεβάζεις τραγούδια του Μάρκου εδώ;

1 «Μου αρέσει»

Σε επαγγελματικές ηχογραφήσεις προφανώς είναι πιο απλά τα πράματα: Αν είναι σύγχρονες, είναι παρανομο να τις ανεβάζουμε, αν είναι παλιές, είναι γενικά ΟΚ γιατί είναι public domain.
Αν πάει κάποιος και γράψει με το κινητό του κάποιον οποιονδήποτε τραγουδοποιό/μουσικό και το ανεβάσει στο YT χωρίς άδεια τότε αυτη η ηχογράφηση δεν ανέβηκε με νόμιμο η ηθικό τρόπο.Πιθανών ο ίδιος ο μουσικός να μην γνωρίζει καν την ύπαρξη της.
Δεν μπορούμε να υποθέτουμε οτι, οτιδήποτε φτάνει στο YT έχει ανέβει σωστά και, ανεξάρτητα απο το αν το να παραθέτουμε συνδέσμους εδώ μας εκθέτει νομικά ή όχι, καλό θα ήταν να κατανοούμε τη διαφορά.

2 «Μου αρέσει»

Σωστή παρατήρηση, το Youtube είναι αφιλτραριστος κουβάς, και αν το βίντεο δεν έχει ανέβει με την συγκατάθεση των πρωταγωνιστων, τότε πιθανόν να βρουν μπελά και όσοι το αναπαράγουν.
Βεβαια μιλάμε για ακραίο σενάριο, η μάλλον για κατι που δεν εχει γίνει ποτέ.
Σκεφτείτε μόνο οτι τις προάλλες ο Λιαγκας έβλεπε στο κινητό του on air υλικό παιδικής πορνογραφίας & δικογραφίας και δεν άνοιξε ρουθουνι.
Οποτε δεν νομίζω να υπάρχει φόβος με το να βάλει κάποιος εδώ ενα βίντεο που υπαρχει στο YouTube με μουσικό περιεχόμενο.

1 «Μου αρέσει»

Αν το έχει ανεβάσει ένας από τους συμμετέχοντες, τότε μάλλον έχει την συγκατάθεση και των συμπαιχτών του. Αν το έχει ανεβάσει θαμώνας, τρέχα γύρευε.
Επίσης είναι άσχημο αυτό που ξαφνικά γυρίζει η κάμερα και πιάνει τους υπόλοιπους θαμώνες, που δεν φταίνε σε τίποτα να τους βλέπει όλο το ουτούμπ να τρώνε και να διασκεδάζουνε.
Γενικά είναι παραβιαστικό να σκάει ένας τύπος στο άσχετο και να σε τραβάει, ό,τι και να κάνεις εκείνη την ώρα. Δυστυχώς όμως έχει θεωρηθεί δεδομένο, και περίεργος όποιος αντιδρά.
Για χρόνια κυκλοφορούσαν 1-2 βιντεάκια από μαγαζί, δοκιμάζαμε κάποια τραγούδια πριν σκάσει ο κόσμος και ένας θαμώνας τραβούσε. Του ζητήσαμε να μην τα ανεβάσει γιατί ήταν η πρώτη φορά που τα δοκιμάζαμε, αλλά αυτός τα ανέβασε παρά την αντίθεσή μας. Έμειναν κάποια χρόνια μέχρι που το ξανάφερε η κουβέντα και επιτέλους τα κατέβασε. Παρεξηγήθηκε κιόλας…
Για να λέμε τα καλά, ακριβώς το ανάποδο κάνει το “Παμφίλιον”. Έχει πάντα υψηλή ποιότητα λήψης και την συγκατάθεση όλών των συμμετεχόντων, και μάλιστα προωθεί πολύ κόσμο χωρίς προσωπικό όφελος.

5 «Μου αρέσει»

Συμφωνώ ότι έχει ξεχαστεί τελείως η υποχρέωση του καθενός να σε ρωτήσει πριν σε τραβήξει και να σε ξαναρωτήσει πριν το ανεβάσει. Έχει επικρατήσει μια ασυδοσία σ’ αυτό το ζήτημα. Που βέβαια, αν κάτσουμε να τη συζητήσουμε φαρδιά-πλατιά, θα δούμε μέσα σ’ όλο το χάλι της ότι έχει και κάποια πλεονεκτήματα (π.χ. μαθαίνει ο κόσμος για αστυνομικές και άλλες αυθαιρεσίες, κλπ.).

Αλλά λέω, αντ’ αυτού, να μην τη συζητήσουμε. Υπάρχει ένα βίντεο στο ΥΤ όπου παίζει κάποιος σε ταβέρνα, το βλέπω, μ’ αρέσει, αλλά δεν έχω κανένα τρόπο να ξέρω αν έχει τραβηχτεί και ανέβει με τη συναίνεσή του. Τι θα πρέπει να κάνω; Αν ξεκινήσω με τη σκέψη «δεν το κοινοποιώ γιατί ενδέχεται να είναι και παρά τη θέλησή του ή εν αγνοία του», τότε το έντιμο θα είναι να μην το δω ούτε ο ίδιος. Άρα στο ΥΤ θα βλέπω μόνο βιντεάκια που τα έχει ανεβάσει ο εικονιζόμενος, γιατί μόνο τότε είμαι σίγουρος. Μια μορφή αντίστασης που κανείς ποτέ δε θα την αντιληφθεί, δε θα επηρεάσει σε τίποτε, και που έχει κι πολύ μικρό ποσοστό ευστοχίας (δηλ. συμπαρσύρει και όλες τις περιπτώσεις που οι εικονιζόμενοι είτε έχουν συναινέσει και δεν το ξέρω, είτε δεν ερωτήθηκαν αλλά το είδαν αργότερα και τους άρεσε).

Άμα είναι να κάνουμε κάτι στην κατεύθυνση της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων, καλύτερα να σχολιάζουμε αβέρτα σ’ όλα τα βιντεάκια «ελπίζω να τραβήχτηκε με τη συναίνεση των εικονιζομένων». Αυτό θα μπορούσε να συμβάλει κάπως στη διαμόρφωση μιας κουλτούρας σχετικά με το θέμα.

2 «Μου αρέσει»

Δεν υπάρχει νομοθεσία η οποία επιβάλλει κυρώσεις σε κάποιον που κοινοποιεί βίντεο από το YouTube. Όποιος ανεβάζει βίντεο, ο δημιουργός έχει συμφωνήσει με τους όρους, έχει δημόσιο το βίντεο οπότε και θα προβάλλεται. Αυτός είναι υπεύθυνος να πάρει άδεια απ’όλους όσους βρίσκονται στο βίντεο και όχι εμείς.

Στο παράδειγμα που ο φίλος μας είπε ότι κάποιος ανέβασε ένα βίντεο, είναι σαν να γκρινιάζεις σε αυτόν που το είδε και γιατί το είδε και το δημοσίευσε και άλλου. Παίρνω αυτούσιο το έργο και το κοινοποιώ από τον δημιουργό του(creator του βίντεο, αν δεν είναι αυτοςυ που προβάλεται στο βίντεο τότε κακός ο-οι καλλιτέχνες δεν τον κυνηγάν), άρα δεν υπάρχει και κάποιο πρόβλημα.

Αλλά το πιο λυπηρό είναι ότι άμα νοιαζομασταν τόσο όσο τώρα για τα δικαιώματα ίσως έπαιρναν τα δικαιώματα των τραγούδιων τους όλοι οι συνθέτες της λαϊκής μουσικής μας.

Καλύτερα σβήστε την κατηγορία, μόνο κακό κάνει.

2 «Μου αρέσει»

Εσύ καλά τα λες και συμφωνώ μαζί σου σε ότι έχει να κάνει με τα βίντεο.Επειδή όμως είναι νωπές οι μνήμες με απειλές για μηνύσεις (άσχετο με το θέμα των βίντεο) κτλ. σε μέλος του φόρουμ και στο φόρουμ γενικότερα άστο να πάει άστο όπως λες.

2 «Μου αρέσει»