Τραγουδιστής: Γιώργος Νάκος

ΓΙΑ ΣΑΣ!
ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΤΗ
ΓΙΩΡΓΟ ΝΑΚΟ Η ΕΧΕΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ;

ΣΠΥΡΟΣ_Τ

Μηπως λες για τον Στέφανο Νάκο;τον γνωστο και ως χοντρο-Νάκο;Αυτό που ξέρω γι’αυτόν είναι ότι το πραγματικό του όνομα είναι Στέφανος Κιουπρούλης και γεννήθηκε στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης στις 27 Δεκέμβρη 1928.Πεθαίνει στις 24 Ιουνίου 1998.Αυτοδίδαχτος μουσικός.έχουν ηχογραφηθεί μόνο 12 τραγούδια του στις 33 στροφές. Μετεμφυλιακά εξορίστικε στην Γιάρο και τη Λέρο. Έχει δουλέψει στην Θεσσαλονίκη ντουέτο με τη Μαριώ, στο “Κύτταρο” με Μουφλουζέλη,Γενίτσαρη, Κηρομύτη,Σκαρπέλη ,και στη Στοά των Αθανάτων και αλλού.Σπύρο δεν ξέρω αν σε βοήθησα γιατί μπορεί να αναφέρομαι σε άλλο πρόσωπο.Γιώργο Νάκο δεν γνωρίζω άρα θα περιμένουμε από κάποιον να μας δώσει τα φώτα του…γεια χαρά

Βιογραφικά δεν γνωρίζω, αλλά ο Γιώργος Νάκος, αν εννοείς αυτόν, έχει τραγουδίσει -αν όχι τίποτε άλλο- παραδοσιακά τραγούδια. Ενα τραγούδι του βρίσκεται στο διπλό σιντί “Πάσχα στην Ελλάδα” με τον τίτλο “Και μια φορά είναι η λεβεντιά”.

Χμμμ από μια μικρή έρευνα στον Γκούγκλη φαίνεται πως -αυτός ο Νάκος- είναι και ηθοποιός της επιθεώρησης!

Για το Μορφοβούνι, Δήμος Πλαστήρα στην Καρδίτσα
Η Κοινότητα έχει αναδείξει κατά καιρούς σημαντικούς άνδρες με προσφορά στην ιστορία, τα γράμματα και τις τέχνες καθώς και δεκάδες επιστήμονες. Αξίζει ενδεικτικά να αναφερθεί ότι σε τούτο τον τόπο έχουν τις ρίζες τους σπουδαίοι άνδρες, όπως ο Νικόλαος Πλαστήρας, ο γνωστός συγγραφέας Αντώνης Σαμαράκης, ο ζωγράφος Δημήτρης Γιολδάσης, αλλά και άλλοι λιγότερο επώνυμοι αλλά με σημαντική προσφορά, όπως ο Κώστας Καφαντάρης, (ο Νικηταράς της Αντίστασης), ο στρατηγός Θ.Πετζόπουλος, ο ζωγράφος Αρης Σαμαράκης, ο παλιός τραγουδιστής δημοτικών τραγουδιών Γιώργος Νάκος (και ηθοποιός της επιθεώρησης), άλλοι τραγουδιστές δημοτικών τραγουδιών όπως οι αφοί Σκούφη στη Θεσσαλονίκη, ο Δ. Κατοίκος στην Αθήνα, κλπ.

(Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/ην Μαργιάννα 25 Οκτώβριος, 2005)

Χοντρονακος ειναι οντως το
παρατσουκλι του Στεφανου Κιουπρούλη.

Στεφανος -> Στεφανακος -> Νάκος

  • χοντρο = Χοντρονακος