ΑΝΑΤΥΠΩΜΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Παίρνω την πρωτοβουλία και ανοίγω κεφάλαιο για τα τραγούδια που …κουβεντιάζουμε (Frank).
Δε έχω αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να τ’ ακούσω. Ετσι λέω κάποια πράγματα, κρίνοντας μόνο απ’ τα στοιχεία που δίνονται:

 1. ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠ’ ΤΟΥ ΨΥΡΡΗ
  Ο τίτλος δε μου λέει τίποτα. Μάλλον δεν το ξέρω. Πάντως θα πω την κακία μου: Οτι υπάρχει στο όνομα του Ροβερτάκη να ελέγχεται αυστηρά. Δεν έχω τίποτα μαζί του, αλλά κατά καιρούς έχει κάνει μερικές “καταπληκτικές” δηλώσεις, όσο αφορά την πατρότητα μερικών πασίγνωστων τραγουδιών.

 2. ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΒΡΑΔΥ
  Είναι το “Θα γυρίσει κι ο τροχός” που τραγούδησε κι ο Τσαουσάκης; Αν ναι, τότε είναι μάλλον του Σογιούλ και υπάρχει ανατυπωμένο.

 3. ΕΙΜΑΙ ΚΟΚΚΟΡΑΣ ΚΕΦΑΤΟΣ
  Υπάρχει ανατυπωμένο (studio version).

 4. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΙΑ ΣΟΥ
  Είναι το γνωστό που είπε και ο Ζωρζ; Αν ναι, υποψιάζομαι ότι είναι μεταπολεμικό, κι αν δεν κάνω λάθος μαζί με το Γούναρη τραγουδάει ο Ρένος Τάλμας, ο οποίος ίσως συμμετέχει και στη δημιουργία. Υπάρχει ανατυπωμένο.

 5. Ο ΠΑΛΙΑΤΖΗΣ
  Τα ίδια με τα προηγούμενο (χωρίς τα του Τάλμα).

 6. Είναι του 1952. Υπάρχει ανατυπωμένο.

Αυτά για τώρα.
ΑΝ

ΥΓ. Αν και ο Φρανκ δε θέλει κομπλιμέντα… εγώ είμαι υποχρεωμένος να πω ότι είναι αξιέπαινη προσπάθεια. Μακάρι να τον μιμηθούν κι άλλοι συλλέκτες, καθώς ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσεις κάτι που αγαπάς δεν είναι άλλος παρά να το διαδώσεις όσο μπορείς ευρύτερα. Φρανκ να 'σαι καλά.