τρίχορδο με σκάφος ταμπουρομπούζουκου

Νέο όργανο, τρίχορδο με σκάφος ταμπουρομπούζουκου, με αρκετά στοιχεία που συναντάμε σε πολύ παλιά όργανα.
Σκάφος 38,2 cm ,μέγιστο πλάτος 22 cm βάθος 17,5 cm με καρυδιά και σφενδάμι 17 ντούγιες και 68άρα κλίμακα
ηχος εδώ https://www.youtube.com/watch?v=N1mh0Kd1ebk

Ένα κλασικά εξαιρετικό όργανο σε όλα τα επίπεδα. Αισθητική, κατασκευή, εμφάνιση και ήχος. Ένα όργανο Νικόλας Φερέος

Ευχαριστώ πολύ Βαγγέλη για τα καλά σου λόγια ,
χαθήκαμε… φτιάχνεις κανένα οργανάκι; καιρό έχεις να παρουσιάσεις κάτι

φαίνεται προσεγμένο και ακούγεται αυτή η βραχνάδα που μ’αρέσει! μια που ψάχνεσαι με παλιά όργανα, θα ήταν ενδιαφέρον ένα πείραμα με σπαστό καπάκι, καθώς και μια 64άρα (όπως τα παλιά μπουζούκια) ή αντίθετα μια 72άρα κλίμακα (όπως κάποιοι ταμπουράδες).

Νικόλα φίλε συγχαρητήρια! Εκλεπτυσμένο και λιτό εμφανισιακά με ήχο που παραπέμπει σε άλλες εποχές…Το μεράκι σου αποτελεί αστείρευτη πηγή δημιουργίας!

Συμφωνώ με όλους τους προηγούμενους. Εξαιρετική δουλειά με ήχο που παραπέμπει σε αρκετά παλαιότερες εποχές. Εμφάνιση λιτή, στα όρια του παραδοσιακού με στοιχεία όπως τη ροζέτα και τη πεναριά.
Θα συμφωνήσω και με το ενδιαφέρον του πράγματος για κατασκευή 64αρας κλίμακας με σπαστό καπάκι ή/και με 72αρα (ταμπουρά) χωρίς σπαστό καπάκι.
Μπράβο και πάλι για την ωραία δουλειά και συνέχισε αυτό που με μεράκι κάνεις τόσο καλά!

Συγχαρητήρια Νικόλα, πολύ παλιακό στο στυλ, ωραία γούστα είναι αυτά!
Ο ήχος -όσο μας επιτρέπει ένα βίντεο φυσικά- μοιάζει πολύ ωραίος και όντως έχει ωραία βραχνάδα στη λα.
Καλή συνέχεια!

Υ.Γ. Πιστεύω πως τα βίντεο με τα οργανάκια πρέπει να τα τραβάμε από την άλλη γωνία, δηλαδή η πηγή λήψης του ήχου (κάμερα, υπολογιστής, μικρόφωνο κτλ) να είναι από την πλευρά του ηχείου και λίγο λοξά. Πιάνει πολύ πιο καλά τις αρμονικές και τη γλυκύτητα του ήχου.
Αυτό το διαπίστωσα εμπειρικά δοκιμάζοντας να κάνω βίντεο (για το κανάλι μου) με όργανα που έχω.

εννοείς να πιάνει απ’ευθείας το παλλόμενο τμήμα του καπακιού από τον καβαλλάρη ως την χορδιέρα;

Όχι τόσο εξειδικευμένα. Χωρίς να μπαχαλέψουμε το θέμα, εγώ προτείνω αυτή τη λήψη, πολύ απλά γιατί από την άλλη πλευρά δεν ήταν καλός ο ήχος!
Αν ο Νικόλας έχει λίγο χρόνο, ας δοκιμάσει κι ένα βίντεο με το ίδιο τραγούδι και το ίδιο όργανο από την άλλη γωνία (όπως παίζει εδώ) να δούμε. Πιστεύω ότι θα ακούσουμε κι άλλα στοιχεία του ήχου του οργάνου.

Σας Ευχαριστώ όλους, χαίρομαι ιδιαίτερα που άρεσε η λιτή εμφάνιση και ο ελαφρώς βραχνός ήχος , αν και πιστεύω οτι ο ήχος θα ‘‘ανοίξει’’ στο μέλλον γιατι το βίντεάκι έγινε μόλις έβαλα χορδές και όπως και να το κάνουμε είναι αρκετά άγουρος…

Ειναι μέσα στα προσεχή σχέδια η κατασκευή τρίχορδου με 64άρα κλίμακα και σπαστό καπάκι 'οπως λέει ο liga rosa & o alko101 αν και ο ήχος αυτών των προπολεμικών μπουζουκιών εμένα προσωπικά δεν με τραβάει ιδιαίτερα, καλός μεν, αλλα προτιμώ τον ήχο του 50 ή του 60.

Ο babis σαν να έχει δίκιο για την αλλαγή της γωνίας στην ηχογράφηση - θα το εφαρμόσω απο το επόμενο όργανο…:088:

Σκίζει, δίχως αμφιβολία! Στρόγγυλος και σφιχτός ήχος με γεμάτο μπάσο.

Αυτή τη φορά όμως Νικόλα, θα σε ψέξω για κάτι: η επιλογή του τραγουδιού είναι αποτυχία! Περίμενα ν’ ακούσω κανα ντουζενιάρη Μάρκο με χτυπήματα πλούσια που θα το αναδείξει.

Όπως και νάχει, ο πήχης ανέβηκε ψηλότερα! Πάντα τέτοια!

Nikolas Fereos…Εγγυηση!
Ουδεν σχολιον!