Τρίξιμο μαντολίνου

Χαιρετώ όλα τα μέλη του φόρουμ.
Εδώ και ένα μήνα, αφότου άλλαξα χορδές, το μαντολίνο μου βγάζει έναν ήχο τριξίματος σε όλες τις ΣΟΛ από όλες τις χορδές.
Γνωρίζετε τι μπορεί να φταίει;
Σημειώστε ότι εάν ακουμπάω το τμήμα των χορδών κάτω από τον καβαλάρη, τότε δεν τρίζει.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Το μαντολίνο μου είναι αυτό.

Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να πας στον ιδιο τον Ρομπογιαννακη (τα οργανα του ξεχωριζουν με μια ματια!), η αλλιως να τον παρεις ενα τηλεφωνο (μολις προσεξα οτι μενεις Αθηνα). Βεβαια δεν καταλαβαινω τι εννοεις οταν λες οτι οταν ακουμπας το τμημα των χορδων κατω απο τον καβαλαρη δεν τριζει.

Φίλε να σφηνώσεις ένα κομματάκι ύφασμα ή σφουγγάρι κάτω από τις χορδές εκεί που κρύβονται κάτω από το μαύρο πλαστικό/μέταλλο. Θα εμποδίσει το τμήμα της χορδής πίσω από τον καβαλλάρη να πάλλεται σε συνήχηση με τις νότες που παίζεις.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Απ’ ό,τι ακούω, το τρίξιμο προέρχεται απο το τμήμα των χορδών από τον καβαλάρη έως την χορδιέρα. Θα το πάω στον Ρομπογιαννάκη όποτε κατέβω Κρήτη, αλλά έως τότε θα βάλω κάποιο ύφασμα σε εκείνο το μέρος.

Αν ψηλωνες τον καβαλαρη, θα γινοταν τιποτα;;

Δεν έχω ιδέα. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ· το προτείνεις; Δεν θα αλλάξει καθόλου ο ήχος του οργάνου;

ΓΙα τον ηχο δε νομιζω, η μονη επιπτωση θα ειναι το ανεβασμα των χορδων και η αποσταση τους απο την ταστιερα. Δεν το ξερω, ρωτα με κανα π.μ. καποιον επαγγελματια η ερασιτεχνη οργανοποιο του φορουμ.

αφού δεν τρίζει γενικά, παρά μόνο συντονίζεται στην σολ, δεν είναι θέμα καβαλλάρη ή σκεβρώματος. η λύση που λέει ο emc είναι καλή, επίσης δοκίμασε να σφίξεις την χορδιέρα και να εντοπίσεις αν συντονίζει πουθενά αλλού (πχ κλειδιά).

Το όργανο δεν έχει χορδιέρα. Έχει τρύπες στο πίσω μέρος πάνω σε ξύλο και δέχεται χορδές τύπου κιθάρας ακουστικής που δεν έχουν θηλειά αλλά τερματίζουν σε μια μεταλική σφαιρίτσα.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει… Και σας λέω, είναι μόνο στην ΣΟΛ… Εαν μετακινήσω τον καβαλάρη πώς μπορώ μετά να τον βάλω ξανά στην ίδια θέση. Να πω την αλήθεια, 10 χρόνια το έχω το όργανο, ποτέ δεν τον κούνησα!