Το ρεμπετικο στην Ιο

Το 2005 πηγα πρωτη φορα στην Ιο οπου με μαγεψε ενα μικρο καφενειο στην κατω πλατεια της Χωρας, εκει ανεκαθεν το μαγαζι φιλοξενουσε μουσικους καθε ειδους. Η τυχη τα εφερε ετσι που καθε καλοκαιρι απο τοτε ειμαι εκει μαζι με φιλους και “δουλευω” θα μπορουσε να πει κανεις, γιατι εγω μαλλον σαν διασκεδαση το βλεπω, αν φανταστειτε οτι σε ενα καλοκαιρινο τριμηνο παιζαμε καθε μερα τουλαχιστον ενα πενταωρο σκετα, με 3-4 ρεπο και το κινητρο σιγουρα δεν ηταν τα λεφτα αν σας πω τι επερνα θα με βρισετε. Το καφενειο αυτο ειναι πραγματικα ενα φαινομενο αν φανταστειτε οτι καθε χρονο ερχονται απο πολλες ξενες χωρες μονο και μονο για το μαγαζι, απο εκει γνωρισαν το ρεμπετικο, την Ελληνικη μουσικη και αν σας πω οτι πιο πολλες παραγγελιες ειχα απο ξενους παρα απο Ελληνες μην εκπλαγειτε. Συνεπως θα ηθελα να προτεινω το μαγαζακι να μπει στα στεκια και να σας δωσω ενα λινκ στο facebook να δειτε λιγες φωτογραφιες και στο youtube να παρετε μια ιδεα.

http://www.facebook.com/home.php#/group.php?gid=63190136815
Ελπιζω αυτο να κανει.

Καλη ακροαση.

Μπράβο Zabe!
Να ρωτήσω, οι ντόπιοι τι συμμετοχή είχανε;

Υπάρχουν ντόπιοι στην Ιο;

“Νιος” λέγεται τελικά αυτό το καφενείο?
…μπράβο ρε zabe, και γω είχα βρεθεί σε κείνο το καφενείο, την μοναδική φορά ως τώρα που έχω πάει Ίο, το 2007…

είμασταν φοιτητικές παρέες τότε, και έχοντας γυρίσει όλη τη Χώρα, κατηφορίζαμε κατά τις 5 το χάραμα…τότε ανακάλυψα έναν από μας (που τον ψάχναμε) να έχει κάτσει σε κείνο το καφενείο, και να παίζουν με τα όργανα…ήταν ο μόνος που το είχε προσέξει…δεν ήταν πολλοί μέσα, κανά 4-5 άτομα
Πάντως, ενώ στην αρχή οι μαγαζάτορες πήγαιναν για να κλείσουν, το διαδώσαμε και μαζευτήκαμε όλοι εκεί…δεν έχω ιδέα τι ώρα κλείσανε, είχε βγει ο ήλιος…

Ναι αυτο συναιβαινε καθημερινα. Εχω να λεω οτι οσο ημουνα σ αυτο το νησι δεν εχω χασει ουτε ενα ξημερωμα.:102:

Μπράβο ρε zabe.Εγώ πολύ γούσταρα που ήμουν εκεί το 2007.Βέβαια ήταν αρχή ακόμα και δεν ήξερα και πολλά για τα ρεμπέτικα τραγούδια.Αλλά μ’αρεσε πάρα πολύ.Πρέπει να ξαναπάω.Και όταν δεν έπαιζαν τα παιδιά,έβαζαν πολύ ωραία cd να παίζουν.Τέλεια.Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.Όποιος πάει στην Ιο πρέπει να το επισκεφτεί.Είναι πίσω από την εκκλησία(Συγνώμη αλλα δεν θυμάμαι το όνομα του ναού) στην πλατεία.

Το αφεντικο, ο οποιος τραγουδαει εξαιρετικα!!!, παιζει και ντουμπερλεκι επισης καλα, και ο Νικητας που δουλευε εκει σερβιτορος εχει τοσο μεγαλο παθος με το ρεμπετικο που το 2005 που πρωτοπηγα ηξερε 3-4 ακορντα στην κιθαρα ολα κι ολα και ζητημα αν ηξερε και 10 τραγουδια, τον περιελαβα σε 8 μηνες και εγινε απιαστος, τοσο καλος που τις επομενες δυο χρονιες βγαζαμε ολο το προγραμμα οι δυο μας. Και φυσικα καμια δεκαρια ντοπιοι ψαραδες, οικοδομοι, ταβερνιαρηδες κλπ που μωλις καθοντουσαν κανα βραδυ γινοταν το ελα να δεις απο μερακια. Ωραια πραγματα ωραιες μουσικες, βραδυες αξεχαστες σε σημειο που βρισκομουνα να παιζω μπουζουκι σε γερμανους ροκαδες που παιζαν blues, μπαλαντες και λοιπα και δεκαδες τουριστες να εχουν μαζευτει με καμερες, φωτογραφικες και ζητωκραυγαζανε. Τρελα καλοκαιρια πολυ ομορφο νησι!!!

Και φτιάχνουν και φοβερό ρακόμελο Gilles…

Ούτε εγώ θυμάμαι το όνομα του ναού (ίσως Αγ. Ανάργυροι), αλλά έτσι κι αλλιώς παντού έχει εκκλησίες…

“…σ’ ενα ξερόνησο στη Νιο, που 'ναι εκκλησιές και μύλοι…” που έλεγε και ο μακαρίτης ο Γενίτσαρης.

Πάντως είναι πολύ εύκολο να το βρει κάποιος, είναι στον πιο περπατημένο και κεντρικό δρόμο της Χώρας, στο κάτω σημείο

Συμφωνώ.Καταπληκτικό ρακόμελο.Ήμουν τυχερός γιατί έμενα κάτω από τους μύλους.Οι περισσότεροι βρίσκουν σπίτια πιο κεντρικά αλλα τους θεωρώ άτυχους αν δεν πήγαν να δου τους μύλους.Έχει και μια πολύ καλή ταβέρνα εκεί ψηλα.
Αλλά ας επιστρέψουμε στο θέμα μας.Το μαγαζί είναι καταπληκτικό και με πάρα πολύ καλή εξυπηρέτηση.Εγώ μάλωσα με τους φίλους μου για να πάμε σε αυτό το μαγαζί(γιατί δεν ακούν τέτοια μουσική).Και είχε νεολαία και αρκετούς ξένους.Οι ξένοι χάζευαν.Ήταν φανταστικά.Μπράβο και ξανά μπράβο.:088::088::088:

Μια απορία που έχω από την αρχή της κουβέντας.

Ένα ζευγαράκι που επισκέπτονταν τακτικά το νησί, ο Κωστάκης με την Νατάσσα, είχαν περάσει ποτέ από το μαγαζί;:slight_smile:

Αλλο ενα στο οποιο συμμετεχουν και οι δικοι μας Nightblues(Γιωργος) και Piniosblues(Νικος)

Ειναι η εκκλησια του Ευαγγελισμου

Αν εννοείς το γνωστό προβεβλημένο ζεύγος, μπα…χλωμό το βλέπω…
Καταρχήν πάνε μόνο στο Μαγγανάρι, και όλο στο ξενοδοχείο, απ’ ότι λεν…(όχι δεν είμαι ρεπόρτερ)

Άσε που το μέρος εκεί τυχαίνει να μαζεύει πάντα κοπάδια μέλισσες…(λέτε εξαιτίας του πλουσίου πρωϊνού που παίρνουν?) :slight_smile:

just joking

Φετος το καλοκαιρι θα βρισκομαι παλι εκει στο καφενειο, απο νωρις για ολη τη σεζον. Απ οτι μου πε και ο κυρ Γιαννης που χει το μαγαζι, φετος τον δινουν 20% παραπανω τον τουρισμο. Για να δουμε. Παντως οσοι απο εσας εχετε βαλει κατα νου να ρθειτε προς τα εκει, μην ξεχασετε τα οργανακια σας. Και φυσικα για πληροφοριες, διαμονη κλπ μην διστασετε να επικοινωνησετε μαζι μου!!!

Η σελιδα του καφενειου στο Φατσοβιβλιο

Τα καμωματα μας

//youtu.be/4ItHNkCkJrw

//youtu.be/y9382g6Vn9E

Ρε λοποδυτη με το καλο παιζεις…χαχαχαχαχα!!!

Μπραβο ρε μαγκες!!!

//youtu.be/lc-5DbPp-yI

//youtu.be/9DS3IEOUFyM

//youtu.be/3P6EmmdGhnc

//youtu.be/qg6kCHLq-84

Η ποιοτητα αυτουνου δεν ειναι πολυ καλη

//youtu.be/OFpfiU2p9Tk

//youtu.be/6pVNw-ctUYo

//youtu.be/UqjLHtKRPNU

Να φανταστείς ήμουνα στην Ιο το 2009 έκατσα σχεδόν ένα μήνα (μέσα Ιουλίου με μέσα Αυγούστου) είχα το μπουζούκι μαζί μου και ενώ το είχα δει το μαγαζί ,νομίζω αυτό που ήταν μπροστά στο ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας,βασικά μπροστά στην Εθνική τράπεζα,δεν έκατσα ούτε μια φορά ντρεπόμουνα.Αν θυμάμαι καλά ήταν και μια κοπέλα που έπαιζε μπαγλαμά.Εντελώς μπούφος το έχω μετανιώσει πικρά.