Το μπουζούκι που έδωσε ο Βαρλάς στο λαογραφικό μουσείο της Βουδαπέστης

Πριν καιρό έπιασε το μάτι μου ένα βίντεο με τον οργανοποιό να παραδίδει ένα μπουζούκι στο μουσείο.


Και παρατήρησα το πόσο όμορφο είναι το όργανο που κρατάει. Στην αρχή το πέρασα για Ζοζέφ. Μετά από πολύ ψάξιμο στα ουγγρικά, βρήκα μια φωτό και είπα να την ανεβάσω να το θαυμάσετε.
Θεωρώ ότι είναι από τα πλέον όμορφα που έχω δει.
1.jpg

Καλημέρα. Το μπουζούκι αυτό ήταν στην κατοχή μου για τουλάχιστον μία 7 ετία. Καμία σχέση με Ζοζέφ είναι εξολοκλήρου Βαρλέϊκο όργανο. Και ίσως το μοναδικό με τόσο παλιό καπάκι. Το έδωσα στον Παναγιώτη μετά από συνεννόηση μαζί του για να το στείλει στο λαογραφικό μουσείο της Βουδαπέστης. Πραγματικά πολύ καλό όργανο. Πλέον περιμένω το καινούργιο το οποίο είναι στα σκαριά. Ένα δείγμα χωρίς πολύ καλό ήχο στο παρακάτω βίντεο.

//youtu.be/epJP1e0hnJA

Χαχαχα, στην αρχή μου φάνηκε με το που το είδα. Είναι στα πρότυπα διακόσμησης παλιάς. Πανέμορφο το όργανο φίλε, αν έχεις φωτό κ.λ.π. ανέβασε εδώ. Είναι από τα πιο ωραία που έχω δει. Πώς και το έδωσες?

Συνήθως δεν δένομαι με τα όργανα που έχω στην κατοχή μου. Ε μου είπε και ο Βαρλάς θα μου φτιάξει καινούργιο δεν ήθελα και πολύ να πάρω την απόφαση. Όποτε έχω χρόνο θα ανεβάσω φώτο.

Όχι και γω μαζί σου. Αν εξαιρέσεις τον μπαγλαμά μου, που είμαστε ερωτευμένοι, δε δένομαι γενικά. Αλλά το συγκεκριμένο θα το σκεφτόμουν :slight_smile:
Ανέβασε και από το καινούργιο όταν το αποκτήσεις. Θα πάρω και γω ένα αλεξανδρή από σεπτέμβρη, ΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!