Τι όργανα?

Στο παρακάτω βίντεο το οποίο είναι υπέροχο βλέπω πολλά μουσικά όργανα.Μπορεί κάποιος να μου πεί το όνομα από κάθε όργανο?Επειδή βλέπω και όργανα που δεν γνωρίζω.

http://www.youtube.com/watch?v=IY9_xyL73lg&feature=related

Ωραίο βίντεο βρήκες! Βασικά αν κοιτάξεις στις πληροφορίες δίπλα από το βίντεο, δεξιά, ίσως βγάλεις μια άκρη.

Είναι μεγάλη η ορχήστρα, ποιά ακριβώς όργανα δεν αναγνωρίζεις; Η συντριπτική πλειοψηφία είναι ταμπουράδες (πανδουρίδες, θαμπούρες, σάζια, καραντουζένια, μπουλγαριά, γιογκάρια, τζιβούρια, καβόρια, μπουζούκια, γόνατα, τα έχουμε ξαναπεί). Εγώ πάντως θα ήθελα να ξέρω ποιά είναι η νόστιμη κοπελιά με ταμπουρά που τραγούδησε κιόλας, καθώς και ο απ’ ότι φαίνεται αρχηγός, που όμως δεν κατάλαβα γιατί διάλεξε τον συγκεκριμένο τόνο για τον Τσακιτζή, που του εξαφανίζει τις μπάσες.

Το ξαναείδα. Ο Χρυσόστομος Μητροπάνος που είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια είναι πολύ καλός βετεράνος τραγουδιστής του δημοτικού. Ο Στρατής Ψαραδέλης είναι εξαιρετικός μουσικός (λάφτα κυρίως), Ειρήνη Δερέμπεη πρέπει να λέγεται η κοπελιά που τραγούδησε το χαρμάν γκερί… Άψογο στιλ στο κράτημα του ταμπουρά. Οι χορευτές είναι του Συλλόγου των εν Ελλάδι Κονιαλήδων ή κάτι τέτοιο;

Μήπως τελικά οι εκπομπές του Παπαδόπουλου πρέπει να εξαιρεθούν από εκείνες που δεν αξίζει να βλέπουμε;

Όντως! Η κοπελιά όμως,και στ’άλλα βίντεο τα σπάει…:110:

Ειρήνη Δερέμπεη λέγεται.Τραγουδάει πάρα πολύ καλά τα κρητικά τραγούδια.Κοιτάξτε και στο youtube.Να πω την αλήθεια περίμενα την βοήθεια σας κύριε Νίκο.Πολλά από αυτά δεν τα γνωρίζω.Οπότε αν γινόταν λίγο πιο αναλυτικά θα σας ευχαριστούσα πάρα πολύ.Συγνώμη αλλα επειδή είμαι σχετικά νέος(3 χρόνια ακούω ρεμπέτικα,πιο παλιά ακουγα λαικά) στην μουσική(ακούω και δεν παιζω προς το παρόν) δεν τα γνωρίζω όλα.Γνωρίζω λίγα.Αλλά μ’αρεσουν πολύ.

Gilles, το βίντεο το κατέγραψα και αν θέλεις κάτι συγκεκριμένο, σε ότι αφορά όργανα (ή ότι άλλο που μπορώ να βοηθήσω), στείλε πμ αναφέροντας χρόνο (λεπτά:δευτερόλεπτα) και ότι άλλο βοηθάει.

Ανηψιά της Παρασκευής Δερέμπεη (79 χρονών σήμερα), η οποία έπαιζε πιάνο με τον Τσιτσάνη και την Μπέλλου, κάποια εποχή πριν γίνει μόνιμη πιανίστας η Βαγγελιώ Μαργαρώνη. (Υπάρχει αναφορά στο όνομά της στο βιβλίο της Μπέλλου).
Μου έχει δώσει και 2 cd δικά της, αλλά με κλασσική μουσική. (Beethoven -πιάνο και ορχήστρα-, Sopin).
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να εκμαιεύσω περισσότερες πληροφορίες για Τσιτσάνη -Μπέλλου κ.α της εποχής, παρά την επιμονή μου, διότι χωρίς ποτέ να το έχει παραδεχτεί θεωρεί ότι ‘‘δεν ήτο πρέπων να ασχοληθεί με το ρεμπέτικο-λαικό’’ , ένας άνθρωπος με βαθειά κλασσική μουσική παιδεία.
Οι προσπάθειες συνεχίζονται.