Τι πένες χρησιμοποιείτε;

Κόβω με ψαλιδάκι το βασικό σχήμα με το μάτι και βελτιώνω το περίγραμμα με ράσπα ή γυαλόχαρτο, το τελικό φινίρισμα με ψιλό νούμερο. Απλά έχω καλή φωτογραφική μνήμη… και μου βγαίνουν σχεδόν ίδιες! :78:

έχω extra large χερούκλες…:019:

voulpan θα συμφωνήσω στο ότι δεν με βολεύουν οι μυτερές,

οι heavy πάντως εκτός απο το τρίξιμο που δεν ακούγεται έχω την εντύπωση ότι πνίγουν και τον ήχο, πιο πολύ τις χρησιμοποιώ όταν θέλω να βγάλω ένα κομμάτι γιατί στο δικό μου αυτί τουλάχιστον με την heavy ακούω πιο καλά την νότα ,

με medium ‘ευχαριστιέμαι’ τον ήχο του δικού μου μπουζουκιού οπότε μιλάμε πάλι για υποκειμενικό θέμα,

και να συμφωνήσω στο ότι η πένα αλλάζει συμπεριφορά άμα τριφτεί, κυρίως οι λιωμένες medium με ανατριχιάζουν…

Γεια σας παίδες. Αυτή τη στιγμή που γράφω πρέπει να είμαι το πιο καινούργιο μέλος της παρέας. πολύ ωραίο το ρεμπέτικο φόρουμ.
εγώ πάλι χρησιμοποιώ τις μικρές πενούλες fender - medium οι οποίες μπροστά είναι ψιλομυτερές!! χαχα με βολεύουν αφάνταστα στο μπουζούκι
και στην ηλεκτρική κιθάρα τις dunlop οι οποίες έχουν ξεβάψει πλέον και υποθέτω ότι είναι και αυτές medium αν κρίνω σωστά από την καμπυλότητα τους

Γιάννης

‘‘Αυτή τη στιγμή που γράφω πρέπει να είμαι το πιο καινούργιο μέλος της παρέας’’

Γιάννη καλώς όρισες!

‘’… υποθέτω ότι είναι και αυτές medium αν κρίνω σωστά από την καμπυλότητα τους’’

Μην μπερδεύεις το σχήμα (καμπυλότητα όπως αναφέρεις) με το πάχος μιάς πένας.
Το medium ή το heavy δεν έχουν σχέση με το σχήμα, αλλά με το πάχος της πένας.

Φιλικά
Πάνος

ε μάλλον δεν το έγραψα σωστά. αναφέροντας καμπυλότητα εννοούσα το πόσο λυγίζει η πένα όταν την πιέζεις, δλδ πόσο μαλακιά είναι. λάθος μου:112:

ΤΑΡΤΑΡΟΥΓΑ και πάλι ΤΑΡΤΑΡΟΥΓΑ φυσική βεβαίως.Ειναι πανάκριβη (10 euro η πένα) και θέλει και αρκετή δουλειά με τριψίματα,και για το επιθυμητό πάχος και για το σχήμα.Τα πλεονεκτήματά της είναι ότι βγάζει καλύτερα μπάσα και καλύτερα πρίμα και πιο καθαρά, πάντα συγκρινόμενες με πλαστικές πένες του ιδίου πάχους.Ακόμα αν είναι καλά τριμένη (έως και 2000 ντουκόχαρτο) τότε όσο ιδρώνει το χέρι τόσο βεντουζάρει,σε αντίθεση με τις πλαστικές που δεν κρατιούνται με τίποτα.

Νίκο έχεις πληροφορίες πού μπορούμε να προμηθευτούμε τέτοιες πένες? Ταρταρούγα πρέπει να είναι από καβούκι χελώνας ή κάνω λάθος?

ebay κωστα αλλα μην ενθουσιαζεσαι και τοσο , εχω παιξει με ταρταγουγα και ισως να μην σαρεσει δοκιμασε πρωτα.

Τετοιες πένες έχει ο ΣΚΕΝΤΕΡΙΔΗΣ δίπλα στον ηλ.σταθμό του ΠΕΙΡΑΙΑ στην ΑΛΙΠΕΔΟΥ. Τις έχει 10 Ε. και είναι αρκετά μεγάλες ώστε να μπορείς να τις φτιάξεις. Όντως είναι η εξωτερική φλούδα από το καύκαλο της θαλ.χελώνας και γι αυτό τον λόγο είναι πανάκριβο το κάθε κομμάτι επειδή τυγχάνει προστασίας και απαγόρευσης του κυνηγιού της.

Για μας τους οικολόγους δεν υπάρχει ‘‘τεχνητή’’ ταρταρούγα?
Πάνος

εγω εχω μια χελωνιτσα σπιτι στη αυλη στο γρασιδι … μη μου βαζεται ιδεες τωρα :019:

1 «Μου αρέσει»

Replay to octahordos:

Αν πραγματοποιήσεις την σκέψη σου, λέω … άν …

να σου δώσω ένα τηλέφωνο?:78:
Φιλικά
Πάνος

αφηστε ησυχη τη χελωνιτσα ρε παιδια!
ερχεται και χειμωνας… χωρις καβουκι…

αν ομως την βαλεις διπλα στο τζακι να βγαλει το χειμωνα , τοτε αλλαζει το πραγμα.

1 «Μου αρέσει»

ΤΟΛΗ μην σου μπαινουν τέτοιες ωραίες ιδέες γιατί οι στεριανές χελώνες ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ.Έχουν λεπτή φλούδα. Οι ΙΣΠΑΝΟΙ χρησιμοποιούν στην μαύρη αγορά κομάτια ταρταρούγας που τα φτιάχνουν σε μικρά χτενάκια που συγκρατούν τα μαλλιά τους οι χορεύτριες των φλαμέγκο.Έτσι έφτασαν στα χέρια μου μερικά κομάτια που τα έκανα πένες διάφορες.Από ότι ξέρω όμως παρά την παγκόσμια απαγόρευση του κυνηγιού της χελώνας κάποια ανατολικά κράτη (π.χ.ΚΙΝΑ,ΚΕΥΛΑΝΗ,κ.α.) δεν συμμετέχουν σε αυτήν για τον απλούστατο λόγο ότι τις τρώνε.ΜΠΛΙΑΧ!!!Περί ορέξεως ΧΕΛΩΝΟΣΟΥΠΑ. Ξανά ΜΠΛΙΑΧ!!!
VOULPAN τώρα και βέβαια υπάρχουν απομιμήσεις πλαστικές, όλες οι πένες με χρώμα καφέ -μελί που κάνουν “νερά” σκουρόχρωμα - ανοικτόχρωμα προσπαθούν να μιμιθούν την ταρταρούγα, με πιο πιστή αντιγραφή και σε εμφάνιση, και σε ιδιότητες , οι τριγωνες της IBANEZ.

1 «Μου αρέσει»

εγω παιζω με τετοιες ibanez , παντως σε βλεπω πολυ ενημερωμενο στο θεμα της χελωνας, μπραβο!

Πάνο, τι είδους διαλυτικό δουλεύεις? Ευχαριστώ, Πάν

Καλως όρισες στο forum.
Χρησιμοποιώ διαλυτικό απο τα χρωματοπωλεία, νέφτι ή καθαρή βενζίνη. Με μικρή ποσότητα εμποτίζω μια γαζούλα και περνάω την επιφάνεια της πένας που θέλω να κάνω λεία και στιλπνή. Μόλις εξατμισθεί, περνάω και λίγο οινόπνευμα.
Πρόσεξε την ποσότητα, διότι μια φορά, έβαλα μεγάλη ποσότητα και η πένα … εξαφανίστηκε, διαλύθηκε.
Uri Keller και Mike Lamar έγινα

Και το ασετόν κάνει.

Μετά από ατελείωτα ξυσίματα (εκατοντάδες πένες) και πάρα πολλές ώρες πειραμάτων για την κατασκευή της πιο βολικής πένας (ούτια, κιθάρες…) ο πιο εύκολος τρόπος είναι ο εξής: Προσαρμόζουμε σε ένα δράπανο ένα κομμάτι μαλλί από αυτό που χρησιμοποιείται για την λείανση του χρώματος των αυτοκινήτων. Πλησιάζοντας με προσοχή την πένα στο λειαντικό μαλλί, αυτή διαμορφώνεται εύκολα και γρήγορα σε 2 δευτερόλεπτα στο επιθυμιτό σχήμα με απίστευτα λεία ακμή (πιο καλή και από την εργοστασιακή). Παλαιότερα για να φτιάξω μια πένα ήθελα ένα τέταρτο και τώρα σε ένα λεπτό φτιάχνω 2 οι οποίες είναι ίδιες με τίς εργοστασιακές με τέλειες ακμές.

παιδια εμενα με βολεψαν πολυ κατι πεννες planet waves 1mm με τραχεια επιφανεια που δεν γληστρανε αλα βγαζουν και ωραιο ηχο. για οποιον ενδιαφερεται τις πηρα απο τον νακα (τοσο πολυ με βολεψαν παυ πηρα 5).