Τζουράς με 300-400 ευρω

Καλώς το φίλο μας τον baskin.
Τελευταία φορά που ρώτησα οργανοποιό για το θέμα, μου είπε ότι κανονικά πρέπει να χρεώνει τους τζουράδες όσο και τα τρίχορδα γιατί έχουν την ίδια δουλειά. Ομως αυτοί που του ζητάνε σαν πρώτο τρίχορδο τον τζουρά έχουν την εντύπωση ότι είναι φτηνότερος απ’ το μπουζούκι, οποτε αναγκάζεται και ρίχνει τη τιμή γύρω στα 700, μειώνοντας και το χρόνο απασχόλησής του με το όργανο, οπότε υπάρχουν ατέλειες κ.λπ.
Ολοι οι οργανοποιοί φτιάχνουν και τζουράδες, αλλά δεν ενθουσιάζονται καθόλου στην ιδέα να δουλέψουν ένα όργανο σαν τρίχορδο και να το πουλήσουν σαν μπαγλαμά. Οπότε θέλει ψάξιμο και επιμονή.

[ul]
[li]Ξεκίνα απ’ το site του δικού μας του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΓΙΑΦΑ (http://greekluthiers.blogspot.com/).[/li][li]Κοίτα στο ειδικό τμήμα τούτου του forum με τους οργανοποιούς (έχει καμπόσους)[/li][li][b]Κατέβασε το excel με τα στοιχεία επικοινωνίας από εδώ:

Η άλλη λύση είναι να πάς στα ετοιματζήδικα και στα μεταχειρισμένα, ακόμα και στις μικρές αγγελίες. Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να σου πέσει λαχείο όπως σε τόσους και τόσους.

Ο τζουράς είναι ένα τρίχορδο μπουζούκι με ειδική φωνή.
Αν πεις ότι θα παίξεις σωστά, έχει κανονικά όλες μα όλες τις απαιτησεις του τρίχορδου, σύν την υποχρέωση του παίχτη να αναδείξει τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου οργάνου με ειδική τεχνική παιξίματος (ανοιχτές, κόντρες κ.λπ). Περιορίζοντας επιπλέον το ρεπερτόριό του σε τζουραδίστικα τραγούδια.
Ο τζουράς πάντως θεωρείται (και είναι) extra όργανο, όπως κάποιος που παίζει ελεύθερο γαλλικό έχει δυο τρεις στέκες για το ανοιχτό σύν μια στέκα για τις τρίσποντες, έτσι και ο μουσικός έχει τις κιθάρες του, τα τρίχορδά του συν έναν τζουρά για το ειδικό ρεπερτόριο.