Τζουράς αγνώστου κατασκευαστή

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους! Αγόρασα πριν λίγο καιρό έναν τζουρά μεταχειρισμένο και έχω απορία να μάθω ποιος είναι ο κατασκευαστής. Ο πωλητής δεν θυμόταν να μου πει. Αν έχετε κάποια ιδέα θα με βοηθούσε πολύ.

Στο εσωτερικό του σκάφους δεν υπάρχει κάποια ετικέτα με τα στοιχεία του κατασκευαστή; Να μην πω όλοι αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των κατασκευαστών βάζουν την ταμπέλα τους.

1 «Μου αρέσει»

Όχι φίλε μου, εννοείται ότι κοίταξα μόλις το πήρα αλλά τζίφος. Κι όμως είναι πάρα πολλοί αυτοί που δεν βάζουν!

Συνήθως ο κάθε κατασκευαστής έχει ένα χαρακτηριστικό καράουλο, το δικό σου μου θυμίζει Μάτσικα.

Γεια σου Νίκο. Κοίταξα τώρα στο σάιτ του Μάτσικα αλλά δεν μου μοιάζει και τόσο πολύ. Ωστόσο το παιδί που μου το πούλησε μου είπε ότι το πήρε από οργανοποιό περιορισμένης παραγωγής, ο οποίος ήταν μάλλον και μαραγκός ή κάτι τέτοιο… Τα λέω αυτά μήπως βοηθήσουν.

2 «Μου αρέσει»

Ίσως έφταιγε η γωνία ληψης, να με συμπαθας. Αν είναι ερασιτέχνης είναι λιγότερο πιθανό να έχει προσωπικό ύφος στο καράουλο.

1 «Μου αρέσει»

Απόλυτα λογικό αυτό που λες. Πολύ στάνταρ επιλογή να χρησιμοποιήσει έτοιμες λύσεις, δοκιμασμένες και όμορφες. Σίγουρα φταίει η γωνία λήψης. Επειδή ψάχνομαι να πάρω κι έναν μπαγλαμά θα ήθελα να βρω τον οργανοποιό αυτόν.

αν και δεν το θεωρώ πιθανό, το καράολο μοιάζει λίγο με αυτά του Καρελλά και του Βαρλά (ειδικά για το δεύτερο το θεωρώ απίθανο).
Κοίτα, πλέον οι “οργανοποιοί” κοντεύουν να γίνουν περισσότεροι από τους περιπτεράδες…
Ο πωλητής δεν θυμάται ούτε από πχ ποιά περιοχή τον πήρε; να σου πει πχ Μοναστηράκι ή Αιγάλεω ή Πειραιά;
Τέλος, υπάρχουν κάποια μαγαζιά που έχουν εκατοντάδες τζουράδες και μπαγλαμάδες, γιατί δεν κάνεις μια ερώτηση εκεί, μπας και μπορούν να σε κατατοπίσουν;

2 «Μου αρέσει»

Διαδικτυακά τον αγόρασες ή έπαιξες από κοντά με το όργανο?
Το ότι δεν θυμόταν τον κατασκευαστή ο πωλητής μου φαίνεται πολύ περίεργο και ύποπτο…ελπίζω να είναι σωστό το όργανο.

Δεν είναι δύσκολο, εμενα κανένα οργανο μου δεν έχει ταμπελακι.
Αν το πουλήσω σε κάποιον και του αναφέρω μονο κατα την πώληση τον κατασκευαστή σιγα μην το θυμάται μετα απο 3 Χρόνια εκτος αν έχει την τρέλα με τα όργανα.

2 «Μου αρέσει»

Ναι αλλά εδώ δεν του αναφέρθηκε καθόλου ο κατασκευαστής.Εσύ φίλε Πάνο ξέρεις ποιός στα έφτιαξε τα όργανα.Δεν προδικάζω ότι το όργανο είναι μούφα.Ωραίο και προσεγμένο φαίνεται.
Απλά από τη στιγμή που του κάνει σαν όργανο τί σημασία έχει τώρα ο κατασκευαστής?Εδώ δεν θυμάται ο πωλητής πού να ξέρει κάποιος τρίτος ποιός μπορεί να το κατασκεύασε?
Από ιδιώτη αγοράστηκε το όργανο?Από αγγελία?

1 «Μου αρέσει»

Καταρχάς θα απαντήσω στον Μπάμπη. Όντως μοιάζει αρκετά με του Βαρλά. Ένας φίλος που έχει ένα τρίχορδό του μου λέει ότι οι ταστιέρες είναι σχεδόν ίδιες. Και σε γεωμετρία και κυρίως σε αίσθηση. Ωστόσο αποκλείεται να είναι κατασκευή του Βαρλά. Δεν κόστισε τόσο πολύ όταν αγοράστηκε. Τώρα για τον Λάμπρο…ο τύπος που μου το πούλησε μου φάνηκε αρκετά εντάξει. Ήταν άψογος σε συνεννόηση και εξυπηρέτηση. Η αγορά έγινε μέσω αγγελίας στο FB. Δεν βρεθήκαμε από κοντά ποτέ! Χέρι στη φωτιά δεν βάζω για κανέναν, αλλά δεν νομίζω να ήταν απατεώνας. Επίσης το όργανο είναι άψογο και σε κατάσταση και σε ποιότητα. Βασικά ανέλπιστα καλό και ειδικά για τα λεφτά που έδωσα. Ο λόγος που ήθελα να μάθω ποιος το έφτιαξε είναι επειδή θέλω να φτιάξω έναν μπαγλαμά τώρα έλεγα να ρωτήσω εκεί πρώτα. Αλλά βρήκα καλύτερη λύση, τον Κύριο Μάνο Τουρπάλη!

6 «Μου αρέσει»

Επίσης για να μην είναι λειψές οι απαντήσεις, δεν θυμόταν να μου πει ούτε από που αλλά ούτε και το ακριβές ποσό. Η αγορά είχε γίνει αρκετά χρόνια πριν από ότι μου είπε. Επίσης δεν μπορώ να πάρω σβάρνα τα μαγαζιά γιατί μένω Κρήτη. Μακάρι να μπορούσα… Αλλά όπως είπα, πλέον δεν έχει και τόση σημασία. Βρέθηκε λύση.

3 «Μου αρέσει»

Εξαιρετική επιλογή ο Μάνος. Ο τζουράς μου είναι κατασκευής του Μάνου, και δεν χορταίνω να παίζω. Με το καλό να γίνει και να είναι και καλόπαιχτος.

2 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα και καλή βραδιά! Τελικά πήρα τον μπαγλαμά από τον Μάνο Τουρπάλη. Άψογο το όργανο αλλά ακόμα πιο άψογη η συνεννόηση. Ανεβάζω κάποιες φώτο. Προσπάθησα να ανεβάσω και ένα βίντεο αλλά δεν μπορώ. Δεν ξέρω αν μπορώ απλό ηχητικό, θα προσπαθήσω…





6 «Μου αρέσει»

Καλοτάξιμος και μεγια, ωραίος και ο μάστορας.
Ηχητικό μπορείς είτε μέσω βίντεο στο Υτ και ανέβασμα εδω είτε μέσα soundcloud και λοιπών εφαρμογών.

2 «Μου αρέσει»

Να τον χαίρεσαι και να σε συντροφεύει στα όμορφα και στα δύσκολα!

3 «Μου αρέσει»

Καλορίζικος και καλοταξιμος!

2 «Μου αρέσει»

Ορίστε ανεβάζω κι ένα βίντεο από YT αλλά πολλή ταλαιπωρία ρε παιδιά. Τελοσπάντων, συγχωρέστε τα λάθη μου, προσπαθώ!

5 «Μου αρέσει»

Κάνε και κανένα γκρρραααννν να γουστάρουμε!

4 «Μου αρέσει»