Ταξιμι δεξιοτεχνια συμβουλες

Καλησπερα στην ομαδα και συγνωμη αν εβαλα τυχον λαθος κατηγορια. Θα ηθελα να μου πειτε ως σιγουρα πιο εμπειροι απο εμενα (παιζω 1 χρονο), καθως θελω να φερω στο τραπεζι την εξης ερωτηση: θελω να αρχισω να εκφραζομαι με το οργανο με ταξιμια, παιζω 1 χρονο και δεν μπορω να κανω ενα ταξιμι. Παρακαλω πειτε μου τι μπορω να κανω για αυτο. Ευχαριστω!

Πρώτο και βασικό σου μέλημα πρέπει να είναι η εκμάθηση των δρόμων .Χωρίς αυτούς δεν μπορείς να κάνεις ταξίμι .Επίσης είναι καλό να ακούς άλλους παίχτες να κάνουν ταξίμια . Πως “απλώνουν” η “μαζεύουν” τις νότες ,πως τοποθετούν τις τρίλιες ,τις καλστάντζες το τρέμολο .και επίσης το ταξίμι έχει αρχή μέση και τέλος .που αρχίζει ,που κορυφώνεται,πως τελειώνει .Επίσης σημαντικό είναι το μουσικό πλαίσιο στο οποίο βρίσκεσαι .Το ταξίμι προλογίζει κάποιο κομμάτι η είναι αυτοτελές ? Ποια η διάθεση στην οποία το κάνεις .Το θέμα είναι μακροσκελές και μπορούμε να μιλάμε ώωωωρες πολλές .Εγώ πιστεύω πως τα παραπάνω είναι κάποιοι βασικοί πυλώνες ώστε να προσεγγίσεις την διαδικασία του ταξιμιού .

βιάζεσαι πολυ.
το ταξίμι απαιτεί άριστη γνωση του “δρόμου” και ικανότητα μουσικής έκφρασης.
αυτα έρχονται συν το χρόνο.
αρχισε βέβαια να προσπαθείς , να κάνεις κάτι.
μη βιάζεσαι . ενας χρόνος δεν φτάνει :cry:

1 «Μου αρέσει»

Αμα εκανες στον χρονο απανω ταξιμια καλα θα ηταν και περιεργο. Προσπαθα να βρεις κανα απο τα απλα ταξιμια τα παλια. Μια δυο φρασεις. Πολυ ‘‘βασικο’’ ευκολο ταξιμακι, το ταξιμι του γενιτσαρη στο εγω μαγκας φαινομουνα (ρε ουσακ για να το βρεις πιο ευκολα). Σιγα σιγα θα καταλαβεις πως μιλουσανε τα μπουζουκια θα ανεβαινεις επιπεδο με τη μιμηση και καποια στιγμη θα βρεις το στυλ σου και το γουστο σου. Τιποτα δεν ειναι καινουργιο και ολα ειναι. Δε νομιζω οτι χρειαζεται τοσο αριστη γνωση των δρομων για να κανεις ταξιμια, αλλα σιγουρα χρειαζεται ψαξιμο και μελετη. Δεν ειναι ολα ταλεντο. Τα πιο πολλα ταξιμια που ακουμε συνηθως εξω ειναι καπως προμελετημενα, φυσικα αυτο δε σημαινει οτι δε γινονται και ταξιμια, ταξιμια. Αυτο σημαινει οτι εχει κανονες το ταξιμι, απλα ειναι κατι το ολιγον γκριζοζωνιτικο. Πανω απ’ολα να περνας καλα και να εχει συνεχεια το παιξιμο σου! κατι να λες, οχι απλα νοτες

1 «Μου αρέσει»

οτι ειπανε και οι παραπανω. για αρχη, μπορεις να περασεις τα ταξιμια που ακους στους δισκους. οπως τα παιζουν οι ιδιοι, νοτα νοτα. ετσι μπορεις να παρεις
τον τροπο του πως γινεται το ταξιμι.

Δεν είναι και πολύ εύκολο αυτό που τον συμβουλέυετε πάντως. Να αντιγράψει ταξίμι από ηχογράφηση; Μουσική χωρίς ρυθμό και χωρίς επαναληπτικότητα θεωρώ ότι είναι τρομερά δύσκολο να την απομνημονεύσεις.

Τιποτα δεν ειναι ευκολο. Αλλα απο καπου αρχιζεις. Και το ταξιμι που ανεφερα και νοτα νοτα να το βγαλει, ειναι πολλα τα σταδια που θα περασει για να το βγαλει αντιγραφο.

1 «Μου αρέσει»

Μάθε όλα τα άλλα και άστα για το τέλος τα ταξίμια.Δεν είναι εύκολο.Πρέπει να κατέχεις το όργανο πολύ καλά.Αν δεν μαθαίνεις το όργανο με δάσκαλο θα σου πρότεινα να βρεις έναν να σε κατευθύνει σωστά.Μόνος σου είναι αρκετά δύσκολο να μάθεις και το όργανο αλλά και ταξίμια.Εύχομαι να φτάσεις στο επίπεδο που θέλεις όπως και να έχει.Ελπίζω να μη σου έριξα το ηθικό.Συνέχισε την προσπάθεια.

2 «Μου αρέσει»