Τακτική συνάντηση - Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Σας ζηλεύω. Καλή επιτυχία στη μάζωξη. Ελπίζω να περάσετε όμορφα και περιμένουμε ηχητικά ντοκουμέντα. Ελπίζω επίσης κάποια στιγμή να γίνει παρόμοια μάζωξη και στη Θεσσαλονίκη.

1 «Μου αρέσει»

Αν μαζευτείτε μερικά άτομα που ενδιαφέρονται, μπορείτε να οργανώσετε μια μάζωξη και στη Θεσσαλονίκη! Αν οργανωθεί μέσω της σελίδας εδώ, θεωρείται και επίσημη μάζωξη του φόρουμ :wink:

Διάθεση να υπάρχει και όλα γίνονται! :grin:

Σήμερα στην μάζωξη, οι 3 τυχεροί (ναι 3!) της πίτας του φόρουμ μας θα λάβουν ένα από τα παρακάτω δώρα - αφορμήσεις συζητήσεων γύρω από την μουσική που αγαπάμε, το ρεμπέτικο.

Τα δώρα είναι τα εξής:

  • Το βιβλίο “Ξανανθίζουν τά ρόδα” του μέλους του φόρουμ μας, Πίκινου (@pikinos)
    Για το βιβλίο αυτό έχουμε συζητήσει εδώ.
  • Τον ομώνυμο δίσκο του συγκροτήματος Rebetien
    Για τον δίσκο των Rebetien, υπάρχει ανοιχτό θέμα εδώ
  • **Τον δίσκο “Ψυθιρίζοντας το Ρεμπέτικο” του Ευγένιου Βούλγαρη και του Δημήτρη Μυστακίδη (@dimitris_mystakidis) **
    Για τον δίσκο αυτόν, έχουμε συζητήσει εδώ.

Θα ανακοινώσουμε τους τυχερούς της πίτας και εδώ, μετά την μάζωξη :slight_smile:

Σας περιμένουμε όλους στις 21:00!

5 «Μου αρέσει»

η πλάκα είναι ότι το πιθανότερο είναι να τα έχουνε ήδη! έπρεπε να βάζατε κανένα σιντί του τέρη χρυσού που είναι και επίκαιρος.

2 «Μου αρέσει»

Αν τα έχει κάποιος διπλά, θα κάνουμε ανταλλαγές ;ρ

1 «Μου αρέσει»

Χθες λοιπόν, μαζευτήκαμε στο μαγαζί “Το Κουτούκι” (Πρώην Καλοζύμη) στο Χαλάνδρι ( χάρτης, σελίδα στο Facebook). Το μαγαζί βρισκόταν χωμένο σε μια εσωτερική αυλή μεταξύ πολυκατοικιών. Ο χώρος μέσα ήταν ευχάριστη έκπληξη, καθώς ήταν ευρύχωρος και η διακόσμηση παρ’ ότι λιτή, θύμιζε παλιό μαγαζί, με τα βαρέλια στο βάθος.

Η χθεσινή μάζωξη ήταν μία από τις μαζικότερες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια καθώς είμασταν γύρω στα 70 άτομα στο μαγαζί, πολλοί με μπουζουκο-κιθαρο-μπαγλαμάδες.

Αφού παραγγείλαμε και ξεκινήσαμε να τρώμε, ήρθε η ώρα για την κοπή της πίτας του φόρουμ μας.

Εδώ θέλω να σημειώσω (ξανά), ότι η βασιλόπιτα που κόπηκε και μοιράστηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους, ήταν ευγενική προσφορά του μέλους του φόρουμ μας, Μάριου Μούντριχα (@marios_mountrixas), που έχει ζαχαροπλαστείο/φούρνο. Τον ευχαριστούμε πολύ και πάλι!

Αν σας άρεσε η βασιλόπιτα, μπορείτε να βρείτε αντίστοιχη στο ζαχαροπλαστείο του Μάριου! (Αρτοποιεία “Μούντριχας”: website, σελίδα στο Facebook)

Πριν την κοπή της πίτας, ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος (@admin) είπε μερικά λόγια για την ιστορία του φόρουμ, πώς ξεκίνησε το 1996, αλλά και για την πρώτη μάζωξη του φόρουμ το 1999. Μάλιστα, σημείωσε ότι είναι μεγάλη χαρά για την παρέα του φόρουμ που στην μάζωξη παρευρίσκονταν δύο μέλη του φόρουμ, που βρίσκονταν και στην πρώτη μάζωξη το 1999, ο Γιώργος Μακρής (@makres) και η γυναίκα του η Φωτεινή Καράμπαμπα.

Στη συνέχεια πήρα εγώ τον λόγο, όπου μίλησα λίγο για το ποιοι είναι οι στόχοι του φόρουμ για το 2020, και πώς το φόρουμ μας ουσιαστικά συνεχίζει την διάδοση της γνώσης του ρεμπέτικου στόμα με στόμα, όπως παλιά, αλλά με τα εργαλεία της σύγχρονης εποχής μας.

Στη συνέχεια, ο @admin, έκοψε 2 κομμάτια της πίτας. Το πρώτο ήταν για τον φτωχό, τον πρόσφυγα, τον κατατρεγμένο και γενικότερα τον άνθρωπο που βιώνει δυσκολίες σήμερα. Σημείωσε δε, ότι ένας από τους λόγους που κόβουμε αυτό το κομμάτι, είναι γιατί το ρεμπέτικο γράφτηκε και εξέφρασε ακριβώς αυτές τις κοινωνικές ομάδες. Το δεύτερο κομμάτι, κόπηκε για την διαχειριστική ομάδα του φόρουμ.

Έπειτα, προχωρήσαμε στο κύριο (και ίσως σημαντικότερο) μέρος της μάζωξης, τα παιξίματα! Εδώ θα αφήσω τις φωτογραφίες και τα βίντεο να μιλήσουν από μόνες τους…


(με δεξί κλικ και άνοιγμα σε νέα καρτέλα, μπορείτε να τις δείτε μεγαλύτερες)

Οι βασιλόπιτες, είχαν από 3 φλουριά. Αυτοί που κέρδισαν τα φλουριά, κέρδισαν και από 1 δώρο ο καθένας, μπορείτε να δείτε τα δώρα εδώ.

Αυτό που με έκανε ιδιαίτερα χαρούμενο με την χθεσινή μάζωξη, ήταν ότι είδαμε πολλούς παλιούς φίλους αλλά και νέα μέλη του φόρουμ! Θα προσπαθήσω να αναφέρω πολλά από τα μέλη που ήρθαν χθες. (αν ξεχάσω κανέναν διορθώστε με!). Η @Titika_Arbilia, ο @nikos_politis, ο @Makisd, ο @efraimathanasiou, η @Giotto που έκανε εντύπωση με την nyckelharpa της, ο @Lambros.L, ο @marios_mountrixas, ο @Petran, ο @AfterGR που βοήθησε και στην εύρεση του μαγαζιού (σε ευχαριστούμε πολύ Γιώργο), ο @loukasfilm, ο @liga_rosa, o @georgenevermore και ο @doro που ήταν η πρώτη τους φόρα σε μάζωξη, ο @nikosk, ο @eirinaios, ο @koutroufi, ο @pavlos_niaouris, ο @juniorwells, ο @airman, o @Pericles και άλλοι πολλοί.

Το φόρουμ είναι τα μέλη του… και δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα από το να βλέπεις την παρέα μας να μεγαλώνει.

Σας ευχαριστώ όλους έναν έναν για την όμορφη βραδιά που περάσαμε χθες. Πάντα τέτοια να έχουμε και καλύτερα…

Λίγο αργότερα θα ανεβάσω και 1-2 βίντεο που έχω… :slight_smile:

Σημαντικό υστερόγραφο: Αν έχετε φωτογραφίες ή και βίντεο, κάντε τον κόπο να τα ανεβάσετε στο φόρουμ. Για τα βίντεο, θα χρειαστεί πρώτα να τα ανεβάσετε στο YouTube και μετά να αντιγράψετε τον σύνδεσμο στο φόρουμ.

Αναθεωρήσεις:
8/1: Προσθήκη φωτογραφίας από το μήνυμα της @Titika_Arbilia
9/1: Προσθήκη των βίντεο από τα εξής μηνύματα (1 του @chrispanag, 2 του @Lambros.L)

16 «Μου αρέσει»

Απίστευτη εμπειρία, να στε καλά που διοργανώνετε τέτοιες μαζώξεις!!!

7 «Μου αρέσει»

Δεν νομίζω να χρειάζεται να πω πολλά, ήταν μια ακόμα εξαιρετική βραδιά από οποιαδήποτε σκοπιά
Πότε πήγε 4 η ώρα, ούτε που το κατάλαβα

8 «Μου αρέσει»

Τέλεια ήταν!
Συγγνώμη που έφυγα πιο νωρίς!

Συγχαρητήρια σε όλους τους διαχειριστές!

8 «Μου αρέσει»

εμείς(που ήρθαμε πρώτη φορά) σας ευχαριστούμε θερμά,τόσο εσάς τους διαχειριστές,όσο και τα πιο παλιά μέλη για την εγκάρδια φιλοξενία,την όμορφη παρέα σας και χαρήκαμε που σας γνωρίσαμε!οι καλύτερες ευχές για το 2020…ραντεβού στην επόμενη μάζωξη!

7 «Μου αρέσει»

Ήταν πολύ όμορφα. Χάρηκα πολύ που γνώρισα νέα μέλη και βρέθηκα πάλι με αγαπημένους φίλους. Μάριε η βασιλόπιτα ήταν υπέροχη. Μπράβο! Και πάλι ευχαριστούμε.

Υ.Γ. (Προς εαυτόν). Να θυμηθώ να αφήσω μαλλιά για την επόμενη συνάντηση γιατί γυαλίζει πολύ. Ευτυχώς είμαι στην ασπρόμαυρη. :joy: :joy: :joy:

8 «Μου αρέσει»

πολύ αναλυτικός ο χρήστος, θέλω όμως να σταθώ ιδιαίτερα στην αφιέρωση του αντμίν στο πρώτο κομμάτι της πίτας, αντάξια της ιστορίας του ρεμπέτικου. επίσης να προσθέσω ότι προς το τέλος μπήκαν στην παρέα θαμώνες και μαγαζάτορες.
το μαγαζί μας κάλυψε, όσο και αν ήταν δύσκολο λόγω της μεγάλης και ταυτόχρονης προσέλευσης. η βασιλόπιτα όντως πεντανόστιμη, όπως και τα υπόλοιπα προϊόντα που επιμελείται ο μάριος -πώς πήρα τα κιλά νομίζετε;
το μόνο που θα ήθελα είναι παραπάνω χρόνος να πω δυο κουβέντες με παλιούς φίλους αλλά και μέλη που είδα πρώτη φορά από κοντά, όπως ο ηλίας, ο γιάννης, ο γιώργος και άλλοι.

υγ: λουκά εγώ θα αφήσω κι άλλη καράφλα για να γυαλίζω σαν βερνικωμένο τετράχορδο στην πίστα!

5 «Μου αρέσει»

Και του χρόνου να είμαστε καλά και ακόμα περισσότεροι.
Ο Μάριος με το μπουζούκι του αλλά και την πίττα του έδωσε ρέστα.
Επίσης και ο κ. @nikos_politis με το ‘παραπονιέμαι στον ντουνιά’ (έχω και βιντεάκι αλλά όχι ολόκληρο).
Δεν έχει σημασία παλιοί και νέοι όλοι μια χαρά καθήσαμε και ας μην γνωριζόμασταν.
Ο Γιώργος που καθόμασταν μαζί και μου διαφεύγει το ψευδώνυμο από τα πιο καλά παιδιά και ανήσυχο πνεύμα και οργανοπαίχτης και ερασιτέχνης οργανοποιός.Επίσης ο φίλος σου ο ξυλουργός όλα τα τραγούδια ήξερε ο μπαγάσας.

7 «Μου αρέσει»

Νομίζω μιλάς για τον @georgalasg :wink:

5 «Μου αρέσει»

Μου το είπε το ψευδώνυμο αλλά δεν το θυμάμαι καθόλου Χρήστο.Για να το λες κάτι θα ξέρεις :slight_smile:
Το θέμα είναι ότι και άλλους τους είχα αλλιώς στο μυαλό μου…τον @loukasfilm για παράδειγμα από την προηγούμενη μάζωξη τον είχα ότι είναι ο μηχανικός του πλοίου δηλαδή ο @alko101 δεν ξέρω γιατί ίσως λόγω look χαχα
Να είναι καλά ο Γιώργος που μου το ξεμπέρδεψε χθες.

3 «Μου αρέσει»

Λάμπρο ο Γιώργος είναι ο (geοrgalasg) που λέει ο Χρήστος. Πολύ καλός μπουζουξής και ακόμα καλύτερος κιθαρίστας. Και ο ξυλουργός είναι ο Κώστας ο Πλιακώνης (pliak) υπέροχο παιδί πολύ καλός φίλος πολύ καλός οργανοποιός. Ανυπομονώ να τελειώσει μια σειρά λαϊκές κιθάρες που φτιάχνει.

5 «Μου αρέσει»

Το βεβαιώνω κι εγώ για τον Γιώργο. Και ο Κώστας ο μάστορας ο ξυλουργός με την πενια του διαβόλου!

6 «Μου αρέσει»

Ο Κώστας ο Πλιακώνης είναι ο @pliakonis_konst :wink:

5 «Μου αρέσει»

Ήταν μια υπέροχη βραδιά με ωραία παρέα σε ζεστό χώρο με όμορφες μουσικές!
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.
Είναι χαρά μου να μπορώ να προσφέρω κάτι κ εγώ στο ρεμπέτικο φόρουμ.
Να ‘μαστε καλά να κόψουμε κ του χρόνου!

10 «Μου αρέσει»

Πολύ ωραία βραδιά , πραγματική ευχαρίστηση να βλέπεις φίλους , γνώρισα και νέους όπως ο Αλέξανδρος ο Γιάννης και ο Πέτρος που είναι και γείτονας , ακούσαμε και φοβερά τραγούδια παιγμένα με ψυχή, εξαιρετικά , με το καλό να ξαναβρεθούμε , πολλά ευχαριστώ στους φίλους που κανόνισαν το μαγαζί και τον Μάριο για το φίλεμα . Με εκτίμηση.

5 «Μου αρέσει»