Ταβέρνα-ουζερί στα Γρεβενά

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΓΑΖΙ !ΩΡΑΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΤΑΒΕΡΝΙΑΡΗ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΑ.ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΣΥΜΠΟΣΕΙΑ ΜΕΤΑ ΟΡΓΑΝΩΝ!
ΚΑΙ ΘΑΛΛΑΣΙΝΑ ΑΠ ΤΗΝ ΣΑΛΟΝΙΚΗ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΛΑΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ.ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΑΙΖΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ!ΑΥΤΑ.

Δηλαδή ρε Σπύρο μας λες μ’ άλλα λόγια, ότι η χειμερινή (καταχείμωνη) συνάντηση του Φόρουμ πρέπει να γίνει στα Γρεβενά;

Εμ δε θα πρεπε ;;

Εχει κατι ωραια λεωφορειακα που νοικιαζονται …

ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ,ΑΛΛΑ
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ 'ΚΕΙ.ΕΓΩ ΠΕΡΑΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΩ!
ΑΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ?ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΣΤΗΜΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ!
ΘΑ ΜΑΣ ΦΤΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΟΝΤΙΝΟΙ ΚΟΖΑΝΗ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΦΛΟΡΙΝΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΤΛ.
Ο ΑΡΗΣ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΤΑΣΗ !!!

Από webmaster:
Πολύ ωραία όλα Σπύρο_Τ, αλλά μη χρησιμοποιείς κεφαλαία, δεν είναι όμορφο, φαίνεται σαν να “φωνάζεις” αυτά που λες.

σωστα ΑΔΜΙΝΟΡΑ! δεν το σκεφτηκα!

Υπάρχει ένα φοβερό ταβερνάκι στου Ζωγράφου. Λέγεται “Τα 6 αδέλφια”. Έχει πολύ καλό φαγητό (ρωτήστε για τα μαγειρευτά όταν πάτε) και κρασί και πολύ καλές τιμές. Είναι υπόγειο, με ζεστή ατμόσφαιρα την οποία ομορφαίνει ακόμη περισσότερο το τζουκ μπόξ που παίζει μεγάλες ρεμπέτικες και λαικές επιτυχίες. Αν βγείτε στο κέφι το ταβερνάκι διαθέτει και όργανα (μπουζούκι τρίχορδο, κιθάρα, τζουρά μπαγλαμά και σάζι), ενώ φυσικά μπορείτε να φέρετε και τα δικά σας όργανα. Βρίσκεται στη λεωφόρο Παπάγου, όμως δε θυμάμαι ακριβώς τον αριθμό. Πάντως, απ’ ότι θυμάμαι λίγο πιο πάνω είναι μια γνωστή καφετέρια, το “Μέλαθρον”.


Από webmaster: Μάρκο για πάντα, έχεις ανοίξει ξεχωριστό thread με την ίδια δημοσίευση. Μια φορά αρκεί.

Καλώς ήλθες στο Φόρουμ.

Μήπως στο ουζερί στα Γρεβενά παίζει μπουζούκι -ίσως και να τραγουδάει, ο Ευριπίδης (Πίδας) Ανθόπουλος;
Έχω να ακούσω καιρό τώρα νέα του. Παλιά έπαιζε στην Θεσσαλονίκη (με Καμπουρέλο, Σωκράτη, Λιλή κ.ά.) άλλα απ’ ότι είχα ακούσει επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Γρεβενά.

Πατριώτη, κάπου έχω μια κασέτα (ξεχνώ πως έφτασε στα χέρια μου) από ερασιτεχνική ηχογράφηση που παίζει ένας “Ευριπίδης”. Να είναι ο Ανθόπουλος που λες; Εχει πενιά 100% Τσιτσάνης. Μάλιστα, καταφέρνει και κάνει τα ίδια ακριβώς… μπουρδουκλώματα (*) που έκανε και ο δάσκαλος.


  • ήτοι… έμμετρα ταξίμια.

Κώστα έχω κι εγώ μια κασσέτα του "Πίδα"με διάφορα τραγούδια, όπου τραγουδαει το “Οταν πίνεις στην ταβέρνα” και είναι λες και ακούς τον Τσιτσάνη! Ωραία επίσης λέει και το “Πόσα βράδια λείπεις” του Μητσάκη (με αλλαγμένα όμως κάποια λόγια).
Γενικά πρόκειται για μπουζουξή-θαυμαστή του Τσιτσάνη. Ωραίος τύπος…
(έχει μάλιστα κυκλοφορήσει και βιβλίο “ΡΕΜΠΕΤΟΠΕΡΠΑΤΗΜΑΤΑ στη ΣΑΛΟΝΙΚΗ και αλλού” στο οποίο καταγράφει την πορεία του!)

Παιδιά είμαι πολύ χαρούμενος που αναφέρονται σε αυτό το forum ονόματα τοσο σημαντικών ανθρώπων που έχουν συμβάλει στη διάδοση του ρεμπέτικου τραγουδιού αναφέρομαι φυσικά στον Ευριπίδη Ανθόπουλο ή όπως τον ξέρούν οι περισσότεροι ‘‘Πίδα’’, που πραγματικά έζησε αυτό που λέμε ρεμπέτικη ζωή κυρίως στη Θεσσαλονίκη και έπαιξε δίπλα σε βιρτουόζους του μπουζουκιού όπως ο Καμπουρέλος και ο Σωκράτης.Έχω να σας πω πως βρίσκεται στα Γρεβενά δουλεύει στο δημοτικό Ωδείο Γρεβενών ως δάσκαλος μπουζουκιού και μαθαίνει μπουζούκι σε μένα , στο αδερφό μου αλλά και σε άλλους 25-30 μαθητές. Πιστέψτε με σε αυτόν χρωστάω το μπουζούκι που ξέρω και την αγάπη που έχω για την λαϊκή και ρεμπέτικη μουσική.Οσο για το αν παίζει και τραγουδάει σαν τον Τσιτσάνη δεν χωράει συζήτηση, είναι πρότυπο για αυτόν και ίσως κάτι παραπάνω…(αυτά τα ταξίμια που παίζει είναι λες και ακούς τον τσιτσάνη…)