Σώστε με

Για σας παιδιά,

Χρειάζομαι τις απόψεις σας για αυτό που με συνέβη με το καινούργιο μου τρίχορδο (το αγόρασα σε γνωστό οργαναπιο στην Aθηνα τον απρίλη).Mαρέσει παρα πολύ το 3xordo. Aλλη ψυχή kai αναρωτιέμαι πως δεν παράτησα το 4χορδο πιο νωρίς… Όμως προχθές εμφανίστηκε πάνω στο καπάκι μια ρωγμή περίπου 10 πόντους.Και αυτό χωρίς καμια αιτια. Ούτε στον ήλιο είχα το όργανο, ούτε χτύπος έφαγε. Δεν το εξηγώ…Παρόλο που ο ήχος δεν άλλαξε, φοβάμαι η ρωγμή μην άνοιξη παραπάνω. Ο κατασκευαστής μου φέρθηκε πολύ ωραία και προτείνει να το φτιάξει η να το αλλάξω. Εσείς τι θα κάνατε; Φοβάμαι μη μεγαλώσει το κακό αργότερα και θα μου είναι δύσκολο να πεταχτό Αθηνα (μένω στο Βέλγιο). Αν μου το φτιάξει, το καλύτερο δεν θα ήταν να μου βάλει καινούργιο καπάκι παρα να μου βάλει κόλλες;;

Σας ευχάριστο για τις απαντήσεις σας.
Μιχάλης

Η απαίτηση σου θα πρέπει να είναι αντικατάσταση του καπακιού του οργάνου ή αντικατάσταση ολόκληρου του οργάνου με καινούργιο.
Τέτοιες ζημιές δεν τελειώνουν με ενα απλό κόλλημα.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΣΩΤΟΥ,
ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΣΚΟΛΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ. ΣΧΕΔΟΝ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ!

Προσωπικά δεν θα ρισκάριζα ούτε αλλαγή καπακιού. Καλύτερα αντικατάσταση οργάνου. Και χωρίς χρονοτριβές.

Η ρωγμή είναι στο σημείο ένωσης των δυο μερών του καπακιού δηλ. στη μέση ή σε άλλο σημείο;
Προφανώς πρόκειται για κακή επιλογή υλικού απ΄ την πλευρά του κατασκευαστή.
Πάντως αν αλλάξει καπάκι δεν ξέρεις τι θα σου τύχει. Καλύτερα λοιπόν να επιλέξεις, εφόσον σου δίνεται η δυνατότητα ανταλλαγής, κάποιο άλλο όργανο που σε ικανοποιεί.

Ευχάριστο για τις απάντησης σας. Γιάννη, ή ρωγμή αρχίζει από την άκρη του καβαλάρη μέχρι στην άκρη του καπακιού (προς το μέρος που ξεκινάνε οι χορδές , όχι προς το μανίκι).

Φιλε,ειχα πάθει ακριβως το ιδιο πριν λίγα χρόνια.Ο κατασκευασ.μου έκανε επισκευή,αλλα το όργανο σχεδον μουγκάθηκε.Μετα απο καμποσο καιρο και κάμποσα νεύρα,αλλαξα καπάκι.Τωρα ολα καλά.Καλά ξεμπερδέματα.

na sto στο αλλαξουν ολο η να σου δωσουν πισω τα λευτα κ να πασ να παρεισ απο αλλου