Σύρος

Οσοι βρεθείτε στη Σύρο, στην Ερμούπολη - σας το συνιστώ για βόλτα ειδικά τώρα χειμώνα είναι πολύ όμορφα - υπάρχουν δύο μαγαζιά όπου παίζουν ρεμπέτικο με ήχο φυσικό χωρίς ηλεκτρισμούς

Το ρεμπετάδικο της Σύρας όπου παίζει ο Ανδρογιάννης

Το 25ρακι όπου ο πρώην ιδιοκτήτης του μαγαζιού στο Χολοργό άνοιξε μαγαζί στην Ερμούπολη

Μήπως κάπου εκεί παίζει και κιθαρίτσα ο Απόστολος; (Μάρης στο επίθετο)

Στην ΣΥΡΟ άνοιξε και σχολή εκμάθησης μπουζουκιού ο ΑΡΙΣΤΟΣ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ ο πολύ καλός παίκτης δίπλα απο την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ. Κάθε ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ όμως είναι στο ΡΕΜΠΕΤ ΑΣΚΕΡ στον ΠΕΙΡΑΙΑ μαζί με τον ΠΑΠΠΟ και την υπόλοιπη ορχήστρα.

Καταρχήν χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους

Την πρωτοχρονιά ήμουν στην Σύρο , φυσικά πήγα στο 25αρακι και πέρασα υπέροχα.

Τα παιδιά που έπαιζαν ήταν απλά μάστορες , δεν τους γνώριζα αλλά επειδή η παρέα μου ήταν πιο πολύ του κεφιού και του τραγουδιού μας έδωσαν τραπέζι κοντά στα όργανα και όλοι μαζί περάσαμε σύρμα:110: και τους ευχαριστώ και από τον διαδικτυακό τόπο τούτο.

Τέλος θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που με εντάξατε στην όμορφη παρέα σας

Φιλικά …ΜητσοΠόρτας

Καλώς ήρθες Μήτσο και καλές και γόνιμες συζητήσεις.

Γεια και χαρά στους παλιούς… :109:

Υπάρχουν πάντως κι άλλα μέρη στο νησί όπου μπορεί κανείς ν’ακούσει λαϊκά τραγούδια (και χωρίς απομιμήσεις…). Όποιος έρθει στη Σύρα, ας τα αναζητήσει… Έχει και παλιούς εδώ!
:102:
Υ.Γ.: Σε κάποιο από τα μέρη αυτά παίζει κι ο Αποστόλης, αγαπητή Στέλλα Χασκίλ

Γεια σας από τη Σύρο

Τα νεά από εδώ είναι ότι ο Ανδρογιάννης άνοιξε ένα καινούργιο πολύ ωραίο μαγαζάκι στην Άνω Σύρο, λίγο πριν την πλατεία του Βαμβακάρη. 'Αυλιδάκι΄ είναι το όνομά του και όσοι έρθετε από εδώ πρέπει να το επισκεφτείτε!

Επίσης και φέτος το χειμώνα στο 25ρακι στην Ερμούπολη ρίχνουν πενιές μαγκιόρες ο Γιάννης Σαρής με το Σταύρο στην κιθάρα.

είχα πάει στο 25ράκι στη Σύρο, το καλοκαίρι. Περασα πολύ ωραία! :088:

Μήπως ξέρει κανείς κανένα καλό στέκι στην Ιεράπετρα? :106:

Ασε, δύσκολα τα πράματα!
Παλιότερα υπήρχαν ενα-δυό μαγαζιά που παιζόταν κάτιτις, σήμερα νομίζω πως όχι. Βέβαια δεν ζω πιά εκεί γιά να ξέρω σίγουρα, αλλά άν υπήρχε κάτι μάλλον θα το ήξερα.
Στην Ιεράπετρα υπάρχουν αρκετά παιδιά που παίζουν. Ελλείψει μαγαζιού γίνονται μαζώξεις σε σπίτια, ενίοτε και απρογραμμάτιστα σε ένα δυό μαγαζιά στην πόλη ή έξω σε χωριά (ρακοκάζανα και άλλες συναφείς κοινωνικές εκδηλώσεις!).
Αν βρεθείς στην πόλη πέρνα από το “Kαφενείο” (απέναντι από το Δημαρχείο) και ρώτα τον Σπύρο ή τη Γιάννα, αυτοί σίγουρα ξέρουν τι παίζεται στην πιάτσα. Μπορείς να περάσεις κι απ΄το “Ντουκιάνι” (πίσω απ΄τη δημοτική αγορά). Εκεί γινόταν παλιότερα συχνές συνάξεις.

Συριανά ντουζένια…

//youtu.be/Z92ORj_AoCU

//youtu.be/zHCaoHEPnhA

//youtu.be/SPDUjr-WJBw