Σωστη σταση σωματος

Καλησπερα! παιζω τριχορδο 7 χρονια αλλα τα τελευταια 3 ασχολουμαι μανιωδως με το ρεμπετικο και ειμαι αυτοδιδακτος. παρ ολα αυτα δεν ειχα παρα μονο ελαχιστες συναναστροφες με ατομα που παιζουν μπουζουκι οποτε η ουσιαστικοτερη πηγη πληροφορησης μου πανω στο οργανο ειναι μονο το ιντερνετ (το φορουμ κυριως).
Προσφατα μου ειπανε πως πρεπει το μπουζουκι να μπορω να το στηριξω μονο με το δεξι χερι (ωστε το αριστερο να ειναι τελειως ελευθερο) και ο κορμος να ειναι ισιος, το οποιο το προσπαθω και δεν μπορω να καταφερω με τιποτα! ο μονος τροπος για να στηριξω το μπουζουκι ενω παιζω μονο με το δεξι ειναι να ειναι μονιμως το δεξι ποδι σηκωμενο και να ειμαι και σκυμμενος μπροστα! ξερετε αν ισχυει κατι τετοιο και αν ναι πως θα το καταφερω??
ευχαριστω εκ των προτερων!

το ιδιο μου είπε ο κ. Παπαδόπουλος οταν τον γνωρισα.
Ασε δε γίνεται με τιποτα… :112:
και εβλεπα τον κ. Κωστα να το κανει και εψαχνα να βρω τι κανω λαθος…
Στο είπε αυτο για να είναι ελευθερο το χερι να παιζει και οχι να στηρίζει το οργανο…

Σωστο, αλλα αντε να το καταφερεις…

Παιδιά προσπάθεια θέλει.
Γίνεται.
Επειδή είμαι ερασιτέχνης και δεν παίζω και κανένα φοβερό μπουζούκι, μην κάνω τον καμπόσο, αλλά σιγά σιγά θα βρείτε τον τρόπο. Για το χέρι λέω.
Είναι απαραίτητο θαρρώ.

Προσπάθησε να βρεις τη θέση που θα σε κάνει να νοιώσεις άνετα με το όργανο όπως το κρατάς ΧΩΡΙΣ να παίζεις. Δηλαδή κράτα το σε στάση άνεσης αλλά χωρίς να παίζεις, κοίτα τηλεόραση, μίλα με τους τριγύρω. Καμιά φορά έτσι συνειδητοποιούμε ότι το παίξιμο μας οδηγεί σε λάθος στάση. Κατά τα άλλα προτείνω (για δεξιόχειρα)
1)Βαθύ κάθισμα- σχετικά χαμηλή καρέκλα
2)δεξί πόδι λίγο σηκωμένο (με υποπόδιο)
3)το όργανο (μάνικο) να είναι σε σχέση με το θώρακά σου σε γωνία καμιά 30-40 μοίρες.
4)το μάνικο να μην είναι εντελώς παράλληλο με το έδαφος, αλλά σε μια τέτοια γωνία ώστε να μην “μετακινείς” το μπράτσο/ ώμο πάνω κάτω.
τέλος το δεξί χέρι μαζί με το ανασηκωμένο πόδι να εξασφαλίζουν χωρίς πίεση μια σταθερότητα στο σώμα του οργάνου (σκάφος).

όλες τις παραπάνω θέσεις διαμορφωσε τες μια μια ανάλογα με το τι σε βολεύει

ευχαριστω μπαμπη! φανταζομαι θα το βρω σιγα σιγα…

Γεια σας παιδια

Ευχαριστουμε Μπαμπη αυτο ειναι ενα θεμα που απασχολει και εμενα πολυ.Απο οτι εχω μιλησει με πιο εμπειρους μπουζουξηδες απο εμενα το υποποδιο ειναι πραγματι το κλειδι για την σωστη σταση