Σωκράτης Μάλαμας - Άκης Πάνου

Καλησπέρα κι από μένα.

Μου άφησαν θετική εντύπωση όσα κυκλοφόρησαν στο youtube ως τώρα, ξεχωρίζω όμως τα “και τι δεν κάνω” και “ασφαλώς και δεν πρέπει” (τα υπόλοιπα είναι “του κόσμου το περίγελο” και “το θολωμένο μου μυαλό”). Πολύ καλή η επιλογή για λιτές ενορχηστρώσεις μόνο με κιθάρα. Ο Λάππας όντως κάνει τη διαφορά. Νομίζω αυτά τα δυο ειδικότερα έδωσαν πολύ διαφορετικό ήχο σε σχέση με την πρώτη εκτέλεση και ενορχήστρωση. Στο “θολωμένο μου μυαλό” που έγινε χαμός, προσωπικά δεν το βρήκα τόσο πετυχημένο, μάλλον επειδή και η πρώτη εκτέλεση είναι σχετικά δωρική με αποτέλεσμα να γίνεται μια πιο άμεση σύγκριση.

Να πω ότι όντως ο Μάλαμας παίζει αυτό το ρεπερτόριο σε συναυλίες, και ενώ έχεις μια ιδέα για το τελικό αποτέλεσμα, περιμένεις να δεις τη διαφορά σε μια εκτέλεση στο στούντιο. Νομίζω σε όλα τα τραγούδια ως τώρα αυτή η ισορροπία επετεύχθη. Ο Μάλαμας έκανε αυτά τα τραγούδια “δικά του”, όπως όταν τα τραγουδάει στα encore μιας συναυλίας, αλλά ταυτόχρονα “πειράχτηκαν” τόσο όσο πρέπει σε μια studio version που δεν είναι ζωντανή ηχογράφηση.

2 «Μου αρέσει»