Σχετικά με έναν πρωτάρη στο μπουζούκι

Χαιρετισματα σε ολους,νεος στο φορουμ.Αυτο το καλοκαιρι,θα μαζεψω καποια χρηματα λογω μιας δουλειας,οποτε σκεφτομαι να αγορασω ενα μπουζουικ[μιας και το εχω καψα απο τοτε που ημουν μικρος και παντα με γοητευε ο ηχος του].Εψαξα αρκετα στο φορουμ,αλαλ δεν βρηκα τις καταλληλες απαντησεις στα ερωτηματα μου.Θα το εκτιμουσα αν καποιος μπορουσε να με διαφωτησει…

*σχετικα με το ζητημα του 3χορδου η 4χορδου,θα ηθελα περα απο το ρεμπετικο,να επεκταθω και σε αλλα ειδη μουσικης,ειναι δυνατον αυτο[πχ μερικα ροκ τραγουδια?]ποιο μπουζουκι θα ηταν προτιμοτερο?Κατι διαβαζα οτι το τριχορδο ειναι μονοδρομος για το προπολεμικο ρεμπετικο οπως βαμβακαρης…Ισχυει αυτο?

*Τι συμβουλες θα δινατε σε ενα 20χρονο που ετοιμαζεται να κανει τα πρωτα του βηματα στο ρεμπετικο?Ειναι καλη ιδεα να παω για κανα 2-3 μηνες σε ενα δασκαλο και μετα να συνεχισω μονος μου?

1 «Μου αρέσει»

καλώς ήρθες!
προσωπικά προτείνω να ξεκινήσεις με δάσκαλο, ώστε να μάθεις από την αρχή σωστά και να μην τρέχεις να διορθώνεις αργότερα. το πόσο καιρό θα χρειαστείς μέχρι να βάλεις κάποιες βάσεις, εξαρτάται από σένα. θα έλεγα εξάμηνο με χρόνο πάντως, μην βιάζεσαι τόσο.
το τετράχορδο είναι μόνο για λαϊκά, για ρεμπέτικο οπωσδήποτε τρίχορδο και μάλιστα με ήχο πριν το 1950. για τις άλλες μουσικές που λες, είναι δύσκολο ένα όργανο με τόσο χαρακτηριστικό ήχο να ταιριάξει με άλλα είδη (ελάχιστοι παίχτες το καταφέρνουν). ίσως ένα τρίχορδο με προπολεμικό ήχο που μαντολινίζει, με τον κατάλληλο χειρισμό να μην ακουστεί τόσο άσχημα.
επίσης, τί ποσό υπολογίζεις να διαθέσεις για όργανο (και για μαθήματα);

υγ: επίσης από ένα μέλος του φόρουμ (και γενικότερα) θα περίμενα να μην έχει για σύμβολο ένα τανκ των ναζί.

3 «Μου αρέσει»

Φίλε οπωσδήποτε με δάσκαλο για να βάλεις αρχικά τις βάσεις…τωρα από εκεί και πέρα πρέπει να αποφασίσεις τι είδους μουσικής σου αρέσει. Αν είναι το Ρεμπέτικο τότε πας για τριχορδο. Αν θες πιο μεγάλη γκάμα τότε πας 4 χορδο. Πχ. Το μαύρα μάτια μαύρα φρύδια του Μάρκου παίζεται και στα δύο αλλά με το τριχορδο θα το παίξεις πιο κοντά στην πρωτότυπη εκτέλεση. Το είμαι αετός χωρίς φτερά όμως του ταιριάζει πιο πολύ το 4χορδο…αρα εσύ αποφασίζεις. Το Ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι είναι απέραντο αρα το ροκ μάλλον ξεχαστο με οποιοδήποτε όργανο διαλέξεις

1 «Μου αρέσει»

Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας.Σχετικα με την εικονα μου,δεν ειμαι αυτης της ιδεολογιας,απλα ειναι ενα αστειο που εχουμε με την παρε μου[δεν υποστηριζω τοοσο ακραια πραγματα].Σχετικα με το μπουζουκι σκεφτομαι να δωσω ενα 200αρι[ https://tinyurl.com/yygrcz9m].Ειναι μαθητικος,αργοτερα σκεφτομαι να παρω κατι αλλο αν δεν με κανει αυτος.
Σχετικα με το ζητημα 3χορδου-4χορδου,τι εχετε να πειτε για τουτο το βιντεο?[https://www.youtube.com/watch?v=g7m1rYpWWSg]Μπορει να γινει κατι τετοιο?
Μ’αρεσει περισσοτερο πολυ το προπολεμικο ρεμπετικο αλλα αρκετα πολυ και το μεταπολεμικο,δεν υπαρχει μια ενδιαμεση λυση?

Εχω δει αρκετα βιντεο οπου ενας τυπας παιζει ειτε το katyusha,despacito,bella ciao κτλπ…και ακουγονται πολυ ωραια με μπουζουκι.Θα ηθελα να επεκταθω και σε αλλα ειδη μουσικης με το μπουζουκι


ενα παραδειγμα εναλλακτικης μουσικης με μπουζουκι

δυστυχώς με 200 δεν βρίσκεις μπουζούκι και σίγουρα όχι με ρεμπέτικο ήχο. αν θες μπορείς να πάρεις κανένα του μάτσικα, δεν θα έχει φοβερό ήχο αλλά τουλάχιστον θα είναι γερό. ξεκινάνε από 250 περίπου, 3χ ή 4χ ίδιο ήχο έχουνε περίπου (τετραχορδίλα). απλά δες το σαν πρώτο βήμα και βλέπεις πού θα πας μετά.
στο δεύτερο μήνυμα έχεις βάλει το ίδιο βίντεο, μάλλον κάποιο άλλο ήθελες να βάλεις. για τις άλλες μουσικές προτίμησε την κιθάρα (χωρίς παρεξήγηση).

υγ: ούτε για αστείο ρε φίλε τα τανκς, κι εδώ δεν είσαι ιδωτικά με την παρέα σου…

Δηλαδη αυτο το μπουζουκι που σας εστειλα εδω στο φορουμ,δεν το βλεπετε να ‘‘τραβαει’’?Εχετε καμια προταση?Δεν θα ηταν καλη ιδεα να ξεκινησω με αυτο και μετα βλεπω για το επομενο μου?

έχει ο μάτσικας ολόιδια 3χ και 4χ που ξεκινάνε από 275 ευρώ:
https://www.matsikas.gr/el/Product-Μπουζουκι-6χορδο-BZ6-001_3415
https://www.matsikas.gr/el/Product-Μπουζουκι-8χορδο-BZ8-001_3416
τώρα για τον ντεσπασίτο μη με ρωτάς, δεν τον ξέρω τον κύριο. άστο να το πει ο νταλάρας καλύτερα, γουίθ γκρικ μπουζούκι μουζάκα εντ τζατζίκι…

Αγαπητέ φίλε, καλώς όρισες στο φόρουμ μας! Όπως ήδη επισήμανε ο παλιός φίλος liga rosa, στον χώρο αυτό αποφεύγουμε αναφορές σε σύμβολα που συνδέονται με εθνικοσοσιαλιστικά καθεστώτα παλαιοτέρων ή μη εποχών. Σε παρακαλούμε λοιπόν να τροποποιήσεις ανάλογα το χρηστώνυμο με το οποίο μπαίνεις στο φόρουμ και υπογράφεις τις δημοσιεύσεις σου και σε ευχαριστούμε γι αυτό.

6 «Μου αρέσει»