Σφεντόνα... Μακεδόνας κλπ

Ωραία περάσαμε…
Άνετο το μαγαζί και με πολύ καλό εξαερισμό…όχι ότι έχει να κάνει με πολύ “μπουζουκική” μουσική, αλλά νταξ…καλά ήταν…

Απορία 1. Σε κάποια φάση είπαν κάποιο χιουμοριστικό τραγούδι για κάποια γυναίκα που ταχει με έναν μπουζουξή και του κλαίγεται ότι αυτός αγαπάει το μπουζούκι του περισσότερο από εκείνη κι αυτός της απαντά ότι το μπουζούκι έχει ψωμί κι ότι μπορεί να βάλει στον καβγά τους μελωδία…Ξέρουμε λεπτομέρειες για το άσμα;

Απορία 2: Μετά από αυτό έπαιξαν ένα ωραίο ορχηστρικό 4 μπουζούκια…μάλλον Ζαμπέτας ήταν…μπορεί όμως να λέω και βλακείες…ήταν και το κρασί άφθονο…

Απορία 3 : Πολλοί μουσικοί ήταν καλωδιωμένοι δλδ έιχαν ακουστικά στα αυτιά τους…γιατί;;;

Ξέρω ξέρω…άμα είναι να έχω τόσες απορίες κάθε φορά που βγαίνω εκτός να σταματήσω…

  1. Το τραγουδι λεγεται(νομιζω) “Ο μπουζουξης”
    ειναι απο δισκο του Κραουνακη και το τραγουδαει ο Μακεδονας με την ηθοποιο Αννα Παναγιωτοπουλου.
    2.Το ορχηστρικο που ακουσες βασιζεται σε δυο τραγουδια του Γιωργου Ζαμπετα (μεγαλο τ ονομα του)
  2. Οχι πολλοι αλλα ολοι οι μουσικοι φορουσαν ακουστικα για να ακουν τι παιζουν (καταραμενη τεχνολογια) διοτι, αν προσεξες, μπροστα τους δεν υπηρχαν ηχεια (μονιτορς).

Γιώργο καθημερινή πήγες ή ΠΣΚ;

Ισαάκ

Πήγα καθημερινή, για την ακρίβεια Πέμπτη βράδυ, καλεσμένος μιας παρέας δασκάλων που έκαναν χορό εκεί…Επειδή με ενοχλεί πολύ το τσιγάρο, με κέρδισε πολύ το ευάερον του χώρου ( επιμένω εγώ) …well done!

Άρη ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!

Καθημερινή ή ΠΣΚ στο μαγαζί Σφεντόνα γίνεται το αδιαχώρητο! Γιατί είναι ξεκάθαρα τα πράγματα εκεί! Το πρόγραμμα είναι διασκεδαστικό. Βγαίνεις για να διασκεδάσεις κι όχι για να ακούσεις αμήχανος τις “μεγάλες ερμηνείες” των “μικρούληδων τραγουδιστών”… (Ας μη το αναλύσουμε. Είδα αρκετά προγράμματα και φέτος και…).
Η επιλογή και η σειρά των τραγουδιών ειναι υπέροχη. Τα λίγα “θεατράλε” στιγμιότυπα είναι πολύ καλά ενταγμένα -και καθόλου ξένα- στην εξαιρετική παρουσίαση του λαϊκού τραγουδιού. (Εδώ έβαλε το χεράκι του ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ξέρετε… ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ).
Η Γλυκερία μεγαλώνοντας, ωριμάζει φωνητικά και είναι τελικά σπουδαία ερμηνεύτρια! Λέει ό,τι θέλει, τα κάνει ό,τι θέλει!!! Εξαιρετική!
Και τα υπόλοιπα παιδιά (Μακεδόνας, Ανδρεάτος, Κανά) πολύ καλά. Όλοι συνεπείς στο λαϊκό τραγούδι και με πολύ σεβασμό κι αγάπη σ’ ό,τι λένε.
Το ορχηστρικό είναι κυρίως το “Ακου τ’ αηδόνια” του Ζαμπέτα και είναι υπέροχο που όλοι οι μπουζουκτσήδες το παίζουν όρθιοι και ωραία φωτισμένοι, σαν…παλιά ελληνική ταινία!
Να πάτε!


Κι αυτά τα είπα γιατί… λίγο θύμωσα που ο τίτλος αυτού του topic άνοιξε σαν ΣΦΕΝΤΟΝΑ…ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΚΛΠ.
Το μαγαζί -ας μην γελιόμαστε- η Γλυκερία το “κρατάει”, το “γεμίζει”, το “σχηματίζει” (και με την έννοια πως επιλέγει το σχήμα, τους συνεργάτες της!). Και το βασικό, πως η Γλυκερία πέρα ότι είναι μεγάλη τραγουδίστρια, είναι στο προσκήνιο και από τη δεκαετία του '80… Κι αξιοκρατικά να το δούμε, το μαγαζί είναι Η ΣΦΕΝΤΟΝΑ με την ΓΛΥΚΕΡΙΑ.

Άντε να πω την αλήθεια για να ξεθυμώσεις…

Όταν έγραψα το θέμα πλήρως, μου έβγαλε έρορ, ότι και καλά έπρεπε να έχει πολύ λιγότερα γράμματα…οπότε ο τυχερός ήταν ο Μακεδόνας…

Προφανώς το όνομα του μαγαζιού είναι η Γλυκερία και για να πω και την πικρή μου αλήθεια, όσα τραγούδια είπε η Κανά δεν έτυχαν μεγάλης αποδοχής από τα τραπέζια…ίσως της είχαν δώσει τα πιο κουλτουρέ…

Μου άρεσε επίσης ο φωτισμός της σκιάς των τραγουδιστών στους τοίχους του μαγαζιού…πρώτη φορά είδα κάτι τέτοιο και ήταν όντως έξυπνο!

Ο “Μπουζουξης” ειναι συνθεση και στιχος του Γιωργου Ζηκα και η πρωτη εκτελεση ειναι αυτη που λεει ο Αρης.
Υπαρχει και σε β’ εκτελεση στο δισκο “Σβηστα ολα” του ΖΗΚΑ με τη ΜΑΡΙΩ (Κωνσταντινιδου) (εκδ.1/11/97) και στη συλλογη του Ζηκα “Τα υπαρχοντα”