Συνοδευτικά τραγούδια

Γεια σας και πάλι…!!!ήθελα να σας ρωτήσω αν ξέρετε που θα βρω τραγούδια για να παίζουν μόνο τα δευτέρα όργανα χωρίς να παίζει το κύριο δηλαδή το μπουζούκι…!!!να παίζουν ακόρντα…!!!έχω βρει μόνο για το ζεμπέκικο της ευδοκίας…!!!και ψάχνω για τν φραγκοσυριανή…!!!θα με βοηθουσε μια καλή απάντηση…. ευχαριστώ…!!!:063::063:

κάτι σαν καραόκε δηλαδή; λέγεται “κιθαρίστας” και θα το βρείς στην επόμενη μάζωξη του φόρουμ σε τιμή ευκαιρίας!
καρά=μαύρο, μεγάλο (τουρκ.), όκε=;
πέρα από την πλάκα, το να παίζεις με άλλους είναι μεγάλο σχολείο. κι αν σε ενδιαφέρει να βγάλεις τα ακκόρντα, εξάσκησε το αυτί σου να ξεχωρίζει τα συνοδευτικά όργανα (μέχρι κιθάρα φτάνω, στο μπάσο δυσκολεύομαι…) και διάβασε για τη χρήση των ακκόρντων στους δρόμους.
καλή τύχη!
νίκος

Ακόρντα για πάρα πολλά τραγούδια θα βρεις παντού…
αλλά δεν είναι κατανοητό τι ακριβώς θες, ακόρντα για τραγούδια που θα τα παίζεις χωρίς να ακούς το μπουζούκι? ή τραγούδια που δε συμμετέχει το μπουζούκι?
και για τι όργανο? φαντάζομαι κιθάρα παίζεις για να λες ακόρντα

γεια και χαρά

Όχι εννοώ ακόρντα να παίζουν τα πίσω όργανα…!!!δηλαδή σαν να ακούς του ζεμπέκικο της ευδοκίας χωρίς το μπουζούκι… να παίζουν ώμος το ρυθμό το ντραμς και ο μπαγλαμάς ….και εγώ να παίζω τν μελώδια με το μπουζούκι μου….:256::256:

Φιλέ μου μάλλον κατάλαβα τα εννοείς…!!!θέλεις ένα τραγούδι δηλαδή από ότι διάβασα ποιο πάνω τν φραγκοσυριανή να έχει όλα τα δευτέρα όργανα χωρίς μπουζούκι που είναι το κύριο. Για να παίζεις εσύ το μπουζούκι και να ακούς τα δευτέρα όργανα από πίσω για να μην παίζεις μόνο τν μελώδια…!!είναι μια πολλή καλή ερώτηση στν όποια και εγώ ζητώ μια απάντηση…!

Φίλε Πιστολέρο (και φίλε costas), αν θέλετε μια πραγματικά καλή απάντηση προσέξτε τι λέει ο φίλος liga rosa! Ψάξτε να βρείτε κάποια κιθάρα γιατί ο τρόπος που ζητάτε δεν είναι σωστός. Το συνοδευτικό όργανο πρέπει να παρακολουθεί το σολίστα και να κρατάει τέμπο, όχι ο σολίστας να περιμένει πότε θα αρχίσουν τα ακόρντα, για να μπεί και εκείνος. Δεν θα μάθετε ποτέ μουσική έτσι.

Νίκο, το καραόκε το «εφηύραν» οι Γιαπωνέζοι και, αρχικά ήταν για φωνή μόνο. Πάντως, στην αμερικανική αγορά υπήρχαν από τη δεκαετία 50 δίσκοι που λέγονταν «music minus one». Γρήγορα εξαφανίστηκαν για το λόγο που αναφέρω παραπάνω. Αμυδρά θυμάμαι τον Φράνκ Σινάτρα να παίζει με τη βοήθεια τέτοιου δίσκου στον «άνθρωπο με το χρυσό χέρι» νομίζω.

Εντάξει ευχαριστώ πολύ…!!!:088::088:

βασικά ο κιθαρίστας πρέπει να είναι “βράχος” στο ρυθμό, για να πατήσει πάνω του ο σολίστας. αλλά αυτό είναι σχετικό, γιατί πρέπει ταυτόχρονα να τον ακολουθεί στην αίσθηση που δίνει ο σολίστας στο κομμάτι (feeling, groove) και ταυτόχρονα να μπαλώνει τα λάθη του! σε ταξίμι ή αμανέ, αυτό αντιστρέφεται. κι εγώ έμαθα ρεμπέτικα “τζαμάροντας” πάνω στον κακόμοιρο τον μπουζουξή, αλλά είναι πια καιρός να αρχίσω να κρατάω ρυθμό και όχι να ακολουθάω το μπουζούκι…

Μεγάλη δικαίωση αυτα που γράψατε Νίκο και κύριε Νίκο.Και αυτό γιατί όποτε παίζω με φίλους ολοι φωνάζουν που παίζω όπως να ναι.Τρέχω δηλαδή σταματάω και τέτοια.Εχω ενα πρόβλημα με το ρυθμό.Αλλα μάλλον είμαι σολίστας.Ευχαριστώ!Να σας πάρω να παίξουμε μαζί αν είναι που δεν έχετε πρόβλημα.Ευχαριστω και πάλι.
Αστειεύομαι,γιατί ενω εχω πρόβλημα όντως,δικαίωση δεν βρίσκω πουθενά.

πήγαινε στο forum εκεί που λέει μουσική τεχνολογία, έχει ένα προγραμματάκι που γράφεις τα ακκόρντα
και παράγει ένα midi, όχι για τελειο ακουστικό αποτέλεσμα αλλά για μετρονόμος είναι μια χαρά (για εξάσκηση)

αν μπορέσεις να το χρησημοποιήσεις

εντάξη ευχαριστω πολυ…!!!:slight_smile: