Συμβουλή για αγορά βιβλίων

Όλα αυτά που σου προτείνω δίνουν τις βασικές γνώσεις για το ρεμπέτικο, τις ρίζες του και την εξέλιξη του, όσο για τον Νίκο που μάλλον εκφράζει απορία για το βιβλίο του Φοριέλ, αξίζει να σου πω πως το βιβλίο του όταν βγήκε είχε τίτλο ‘‘Τα λαϊκά τραγούδια των Ελλήνων’’ ( Popular Songs of Modern Greece ) στον 2ο τόμο θα δεις εκατοντάδες στίχων που χρησιμοποιήθηκαν από τους ρεμπέτες… Αυτά όλα είναι για να μάθεις την ιστορία και όχι για να μάθεις μουσική, όπως λέει ο Νίκος, ίσως να κατάλαβα λάθος. Υπάρχουν κι άλλα βιβλία πιο ειδικά πάνω στο ρεμπέτικο όπως τα βιβλία του Μένιου Καλυβιώτη που βγαίνουν μάλιστα σε λίγα αντίτυπα, καλά είναι να πάρεις κάποιο κι αν σε ενδιαφέρει να πάρεις και τα υπόλοιπα γιατί σε λίγο καιρό δεν θα τα βρίσκεις.

1 «Μου αρέσει»

Η «μη κανονική» έκδοση της αυτοβιογραφίας του Βαμβακάρη, αυτή που μοιραζόταν κάποτε με την Ελευθεροτυπία, είναι απολύτως ακριβές αντίγραφο της κανονικής. Δηλαδή την παίρνεις άφοβα αν τη βρεις. Βέβαια δεν ήταν για το εμπόριο, αλλά μπορεί να τη βρεις πουθενά σε μεταχειρισμένα.

Το δε βιβλίο είναι όχι μόνο βασικό για να μάθει κανείς αυτά ακριβώς που ψάχνεις, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος του είναι και εξαιρετικά γραμμένο. Ο Μάρκος ήταν, μ’ έναν ιδιαίτερο λαϊκό τρόπο, εκπληκτικός αφηγητής.

1 «Μου αρέσει»

Η δε κανονική (Παπαζήσης 1978) είναι ακριβές αντίγραφο της πρώτης έκδοσης (1973).
Τόσο ακριβές, που έχει μεταφέρει τις αβλεψίες και τα παροράματα εκείνης

2 «Μου αρέσει»

Έγινε παιδιά ευχαριστώ.Εγώ που δεν έψαχνα για βιβλίο θα το πάρω αυτό πάντως.Το έχουνε σε καλή τιμή.Ας είναι το πρώτο βιβλίο.Βλεπω πάντως το προτείνουν πολλοί.

2 «Μου αρέσει»