Συλλογή προπολεμικών τραγουδιών

Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλες και όλους

Παίδες έχει κυκλοφορήσει καμιά συλλογή με προπολεμικά τραγούδια και αν ναι, που μπορώ να την αγοράσω; Δεν παλεύεται το κατέβασμα κομμάτι κομμάτι απο το utube :079:

Σου προτείνω να πας στο Music Corner και να αναζητήσεις τις συλλογές της JSP

οπωσδήποτε, οι δουλειές του charlie howard (και των συνεργατών του) τα αξίζουν τα λεφτά τους. και θα τα ακούσεις σε πολύ καλύτερη ποιότητα από το youtube και το κάθε mp3.
καλή ακρόαση!

Επιβεβαιώνω για τον Χάουαρντ.

Πέρα από το ότι το κάθε σιντί έχει απείρως καλύτερο ήχο από το ΥΤ (έχετε ακούσει ποτέ ΥΤ από μεγάλα ηχεία; εκεί φαίνεται πόσο φτωχός είναι ο ήχος), ειδικά σ’ αυτά του Χάουαρντ η επεξεργασία του ήχου που έχει γίνει προηγουμένως είναι εξωπραγματικά καλή. Θ’ ακούσεις λεπτομέρειες που δεν τις ήξερες ούτε στα αγαπημένα σου κομμάτια!

Εχει γινει τρο-με-ρη αποκατασταση στα κομματια, ακουσα δειγματα και μου επεσαν τα αυτια! Αγόρασα τα πρωτα 8 δισκάκια, σε μια βδομαδα θα ερθουν! Θα πιω ώσπου να σφιξω σημερα παλι :78:

το σημαντικότερο είναι να είναι καλές οι κόπιες και σωστή η ψηφιοποίηση. από κει και πέρα είναι δύσκολο να κάνεις ψηφιακή επεξεργασία χωρίς να χάσεις στοιχεία από την ηχογράφηση. νομίζω είναι ένα βασικό πλεονέκτημα της δουλειάς του τσάρλι.

Έχω ακούσει, δεν ξέρω αν είναι αλήθεια ή αρβύλα, ότι οι ηχογραφήσεις δεν προέρχονται από κόπιες αλλά είτε από μήτρες είτε από κάποιο άλλο στάδιο της παραγωγής 78στρ που δεν έχει περάσει από χρήση ώστε να φθαρεί…

Ακριβώς αυτό που αναφέρει ο Πέπε ισχύει, για πολύ μεγάλο μέρος των παραγωγών όπου εμπλέκεται ο Charles Howard. Οι δίσκοι αυτοί (δεν είναι η μήτρα) προέρχονται απευθείας από το εργοστάσιο και δεν έχουν φθαρεί καθόλου.

Μάγκες σας ευχαριστώ πολύ και πάλι
Παρέλαβα τα δισκάκια σήμερα και απο το απόγευμα αρχίζω την ακρόαση!

Το να ακούς ‘την αλήθεια να λέγεται’ είναι μία από τις πιο όμορφες εμπειρίες που μπορεί να έχει κανείς .

αυτα ειναι τα γνησια “mortika” των Charles Howard και Tony Schwartz ??

Έχω μια απορία…

Η παραγωγή(+κοπή κτλ κτλ) έγινε στην Αγγλία?
Ρωτάω γιατί το music corner δίνει 29 Ευρώ την κασετίνα, ενώ στο Άμαζον την βρίσκω (την ίδια κασετίνα) 27-30 δολάρια=20-22 Ευρώ περίπου (+ 4-5 δολάρια τα μεταφορικά).

Εισάγουμε (και) τα ρεμπέτικα ή γίνεται κάπως έξω να έχουν μικρότερη τιμή? (στο αμαζον τα βρίσκω στην Αγγλία , Αμερική κτλ)

Όχι. Μόνο τη λέξη “mortika” έχουν κοινή. Άλλα κομμάτια, άλλη φωτογραφία στο εξώφυλλο ( ο Τζάκ Γκρέγκορυ στη δεκαετία ΄50), όχι Μπαγιαντέρας.

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 21:51 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 21:35 —

Ναί. Οι κασέτες γράφουν “Manufactured in the United Kingdom, JSP Records, P. O. B. κλπ.

Ναί. Η τιμή κάθε προϊόντος, ειδικά την σήμερον ημέραν, είναι συνάρτηση πολλών παραμέτρων και, ειδικά για την ελληνική αγορά, και της βλακείας αρκετών Ελλήνων καταναλωτών. Το ανέκδοτο με τη γραβάτα Αρμάνι που κάποιος περηφανεύεται ότι αγόρασε ακριβότερα από κάποιον άλλον, είναι χαρακτηριστικό.

Το Amazon είναι “πολυεθνική”, είναι μονοπώλιο. Το Music Corner μπροστά στο Amazon είναι συνοικιακό μαγαζάκι (πράγμα που δεν το λέω “απαξιωτικά” εννοείται, έτσι μπoρεί να το πάρει όποιος έχει άλλα κριτήρια περί των εννοιών κλπ). Σα να λέμε αν είναι πιο φτηνό το σκάψιμο με τον κασμά ή το σκάψιμο με τη μπουλντόζα. Πέρα από αυτό όμως, φαντάζομαι ότι με μια αναζήτηση στη μηχανή μπορείς να βρεις στοιχεία για το εργασιακό, μισθολογικό κλπ καθεστώς στο Amazon, τα οποία επίσης χαμηλώνουν το “κόστος” για την πολυεθνική και την τιμή για τον “τυχερό” καταναλωτή (που την άλλη μέρα θα πάει όμως κι αυτός να δουλέψει κάπου υπό ίδιες συνθήκες). Το ότι με όλα αυτά (συν διαφορές στη φορολογία, τέλη, ενοίκια κλπ που “εξοικονομεί” η amazon όπως λειτουργεί, σε σύγκριση με το Music corner) η διαφορά είναι τελικά (με τα μεταφορικά) γύρω στα 4 ευρώ, εμένα μου δίνει την εντύπωση ότι η amazon πουλάει στην πραγματικότητα πολύ ακριβά μετά από τόσο στύψιμο για να ρίξει το κόστος της.

Κατά τα άλλα, ίσως λόγω ηλικίας, έχω συνηθίσει τη διαδικασία του ψαξίματος σε δισκοπωλεία, βιβλιοπωλεία κλπ, και τίποτα δεν μπορεί να με πείσει να προτιμήσω τουλάχιστον σε αυτούς τους τομείς το e λόγω “φτήνιας” (που ξαναλεω θα την πληρώσουμε πολύ ακριβά ως εργαζόμενοι αυτή τη “φτήνια”) - άλλο θέμα το αν έχω δυσκολία να κάνω αγορές έτσι κι αλλιώς για οτιδήποτε πέρα από τα “απαραίτητα”.

Α, και κάτι ακόμα: Charles Howard και Tony Klein, όχι Schwarz. Ο Martin Schwarz είναι Αμερικάνος ερευνητής της παλαιάς δισκογραφίας και αυτός, αλλά μάλλον πρόκειται για λάθος εκείνου που πήρε τη συνέντευξη με τον Ian Nagoski.

Η τιμή κάθε προϊόντος, ειδικά την σήμερον ημέραν, είναι συνάρτηση πολλών παραμέτρων

Απλά στην αρχή νόμιζα οι παράμετροι ευνοούν χαμηλότερη τιμή στην Ελλάδα.Αλλά αφού

Ναί. Οι κασέτες γράφουν “Manufactured in the United Kingdom, JSP Records, P. O. B. κλπ.

φαντάζομαι είναι λογικο…

φαντάζομαι ότι με μια αναζήτηση στη μηχανή μπορείς να βρεις στοιχεία για το εργασιακό, μισθολογικό κλπ καθεστώς στο Amazon, τα οποία επίσης χαμηλώνουν το “κόστος” για την πολυεθνική και την τιμή για τον “τυχερό” καταναλωτή (που την άλλη μέρα θα πάει όμως κι αυτός να δουλέψει κάπου υπό ίδιες συνθήκες).

Χμ…η αλήθεια είναι ότι θα το ψάξω. Γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι ο υπάλληλος στο Άμαζον βιώνει χειρότερες εργασιακές συνθήκες από ένας ιδιωτικός (και όχι μόνο) υπάλληλος στην Ελλάδα (ξεκαθαρίζω ότι δεν υπονοώ κάτι για το music corner αφού δεν γνωρίζω). Αλλά πάει αλλού η κουβέντα…(η διαφορά δεν είναι μόνο 4-5 δολλάρια, αλλά δεν ήταν αυτό το θέμα)

Dr. Martin Schwartz - can we trust him? He wrote, that Frankosyriani is a old song and he would have the record

Να υποθέσω 8 χρόνια μετά δεν υπάρχουν αυτές οι συλλογές?

1 «Μου αρέσει»

Το δεύτερο μέρος από το «Χώρα Ρουσσική» στο βίντεο με τον M. Shwartz θυμίζει τη μουσική στο ρεφραίν από το σχετικά γνωστό τραγουδάκι που ξεκινάει με τους στίχους «Σύλλογος μεγάλος - δεν υπάρχει άλλος». Σύνθεση του Γιώργου Μουζάκη, το 1958.

Absolutely! Old friend Martin Schwartz is a widely accepted researcher of (mainly) Klezmer music and very well knowledgeable of Rebetiko. But Simon, are you sure you picked up the right video for your post? In this piece, Martin explains that the music of the song «Της Αμύνης τα παιδιά» actually derives from a well known Klezmer tune. No reference to Frankosyriani is made.