Στεφανακης Σπιταμπελος Κιθαρονι

Σήμερα βρήκα φωτογραφία του Σπιτάμπελου (1935) (δάσκαλος του Μανωλη Χιωτη) να κραταει ενα κιθαρόνι που κατα πάσα πιθανότητα σήμερα ειναι στην κατοχή μου. Ειναι ολόιδιο και εχει και το ιδιο ακριβως θέμα με λουλούδια γυρω απο το ηχειο. Οι μονες αλλαγες ειναι περιμετρικα στο καπάκι που ισως έγιναν αργοτερα. Εχω και φωτος αλλα δεν βρισκω επιλογη upload

Κάτω από το κείμενο που γράφεις δεξιά έχει δύο επιλογές.Η αριστερή επιλογή είναι για να ανεβάσεις φωτογραφία νομίζω.

Σε ευχαριστώ

Στεφανακης

1 «Μου αρέσει»

Στεφανακης απο πηγη
http://www.amapola.gr/kalithea/subcat/237.html

Κιθαρονι

Κιθαρονι

Κιθαρονι 2

Καλημέρα,

μπορείς να μας ανεβάσεις μια φωτο που να έχει ακριβώς την ίδια γωνία με αυτή της φωτογραφίας;

έχει κάποιο ταμπελάκι μέσα το δικό σου;

Καλημέρα

Η πρώτη φωτογραφια απο τις δυο ειναι ιδια γωνια.
Ταμπελάκι δεν εχει μέσα.
Το μονο σίγουρο ειναι οτι εχει φοβερο ήχο . Εντυπωσιακό μπάσο.

αυτο που ηθελα να δω ειναι το υψος της ταστιερας σε σχεση με το καπακι. Στην φωτο του Σπιταμπελου φαινεται μεγαλο, μαλιστα εγω ολα τα χρονια νομιζα οτι δεν ακουμπαει στο καπακι η ταστιερα (της φτιαχνανε και ετσι καποιες).

Η γνωμη μου ειναι οτι, ενδεχομενως να μην ειναι η ιδια κιθαρα, αφου δεν βλεπω το λογο καποιος να πειραξει τα φιλετα…
αλλα σχεδον με βεβαιοτητα θα ελεγα οτι ισως ειναι αδελφουλα της.

Όπως τα λες. Αν σε κάποια ανακατασκευή μπήκε χέρι στο καπάκι πολύ πιθανό να είναι αυτό καθώς στα υπόλοιπα είναι ολόιδιο … αλλιώς σίγουρα αδελφάκι του απο τον ιδιο κατασκευαστή.
Οντως το υψος της ταστιερας σε σχεση με το καπακι ειναι μεγάλο και στο κιθαρονι μου οπως φαίνεται στην φωτογραφια του Σπιταμπελου αλλα ακουμπάει κανονικα

Έχω την εντύπωση ότι η γέφυρα έχει διαφορετικό τελείως σχέδιο. Παρόλα αυτά παραμένει μία πολύ όμορφη κιθάρα.

Σε ευχαριστώ.

Στον υπολογιστή που εκανα ζουμ σε μεγαλη οθόνη φαινεται να ειναι ιδια η γεφυρα. Μπερδεύουν ισως λιγο οι σκιες.

Χωρίς να το λέω με απόλυτη βεβαιότητα, γιατί η φωτογραφία της κιθάρας του Σπιτάμπελου είναι θολή, νομίζω ότι η κιθάρα του είχε κοίλο το σημείο μεταξύ του φτερού της γέφυρας και της περιοχής του καβαλάρη, ενώ στην δική σου την κιθάρα είναι σε ορθή γωνία. Επίσης το κατέβασμα στο τελείωμα του αυτιού, που έχει η γέφυρα στην δική σου κιθάρα, δείχνει να μην υπάρχει στην άλλη κιθάρα, αντιθέτως δείχνει να είναι επίπεδο το σημείο.


Αυτο αναφέρω πιο πανω. Σε μήκος πλάτος σημειο φαίνονται ιδιες. Οσον αφορα το σχήμα μετα παίζουμε με τις σκιές σε φωτογραφία ασπρόμαυρη του 1935. Στο pc φαινόταν διαφορετικά. Ακομα και αυτη που εκανες ζουμ το πανω κομμάτι της γεφυρας φαίνεται διαφορετικό απο το κάτω.