Χαιρετε
οι αναγκες ειναι ηχογραφηση μεσω Η/Υ στο σπιτι με τη μεθοδο ενα οργανο ή φωνη καθε φορα μεχρι το τελικο αποτελεσμα. Προυπολογισμος αναλογος με τη διεθνη οικονομικη κριση. Γνωσεις μηδενικες αλλα και καμμια ορεξη να γινω ειδικος. Αν μπορει καποιος να προτεινει καποια-ες λυσεις ολοκληρωμενη-ες (σε hardware & software ) παρακαλω ας το κανει ή αν ξερει να με παραπεμψει σε καποιο καταστημα ή καποιον που ξερει.
ή ενναλλακτικα αν μπορει να περιγραψει το τι ειδους μηχανηματα χρειαζονται γι αυτη τη δουλεια, το ρολο του καθενος απο αυτα και τη χρησιμοτητα του.:246:
Ευχαριστω
Καλημερα
Μια ηχογραφηση έχω κάνει όλη και όλη και αυτη χάλια…οπότε δεν είμαι και ο καταλληλότερος…
Το ποιο δημοφιλές πρόγραμμα είναι to cubase. Θα βρεις ανετα πολλα tutorial για να το μάθεις στο internet.
Εγώ μόλις αγόρασα ένα πυκνωτικό μικρόφωνο και μετα μια κάρτα ήχου (καθώς η παλιά δεν είχε προενυσχυση. Μη ρωτας δε ξερω λεπτομερειες) Με το παλιο δυναμικό μικρόφωνο δεν είχα προβλημα με την παλιά μου κάρτα…
Σε μια αντίστοιχη ερώτηση που είχα κάνει σε forum που ασχολείται με τετοιου έιδους θεματα μου είχαν προτείνει μια απο τις παρακάτω κάρτες ηχου…
- EDIROL FA-66 279 E
http://www.thomann.de/gb/edirol_fa66.htm
- FOCUSRITE SAFFIRE 238 E
http://www.thomann.de/gb/focusrite_saffire_firewire_audiointerface.htm
- TC ELECTRONIC KONNEKT 24D 369 E
http://www.thomann.de/gb/tc_electronic_konnekt_24d.htm
- NI Audio Kontrol 1 245 E
http://www.thomann.de/gb/native_instruments_audio_kontrol_1.htm
- Emu 0404 Usb 177 E
http://www.thomann.de/gb/emu_0404_usb.htm
- TC Electronics desktop konnect 6 179 Ε
http://www.thomann.de/gb/tc_electronic_desktop_konnekt_6.htm
Οι κάρτες αυτες έχουν τις καταλληλες εισόδους για τα μικρόφωνα, κλπ
Παντως φαντάζομαι ότι αναλογα με την κάρτα που θα έχεις θα έχεις και το ανάλογο αποτέλεσμα στον ήχο (θορυβο κλπ)
Δυστυχως δε μπορω να βοηθήσω παραπάνω… :106:
Ευχαριστω για την αμεση απαντηση εστω κι αν δεν γνωριζεις πολλα για το θεμα.
Μηπως γνωριζεις ομως με αυτη τη μεθοδο χρειαζεται καποιος μικτης για να γραφεις καθε οργανο πανω στα προηγουμενα ή το κανει καποιο προγραμμα αυτο?
http://www.computermusic.co.uk/page/computermusic?entry=free_beginner_pdfs
(επισης αρκετα αρθρα οσον αφορα τη θεση μικροφωνου,κολπα για να μειωσεις αντανακλασεις του ηχου σε μνη διαμορφωμενο δωματιο κλπ.)
http://www.youtube.com/results?search_query=recording++guitar&search_type=&aq=f
για software κι εγω θα προτεινα το cubase sx 3 .hardware ειναι λιγο πιο δυσκολο το θεμα.μικροφωνο και με κατω απο 100 ευρω κανεις τη δουλεια σου!αλλα το θεμα της καρτας ειναι λιγο δυσκολο.η TC ELECTRONIC KONNEKT 24D 369 E ειναι καλη,ισως και παραπανω απ οτι χρειαζεσαι!υπαρχουν και πιο φτηνες λυσεις----->http://www.m-audio.com/index.php?do=products.family&ID=PCIinterfaces.:246:
edit:στο cubase ηχογραφεις ως εξης.ανοιγεις ενα καναλι audio,γραφεις κιθαρα πχ.
Επειτα,μεσω της κονσολας του προγραμματος μπορεις να ακουσεις σε ακουστικα(υπολογιζε αλλο κανενα 100ευρο για ενα σχετικα καλο ζευγαρι ακουστικων) την κιθαρα και να γραψεις φωνη.επειτα,τα ακους και τα 2 μαζι,και γραφεις σε 3ο καναλι μπουζουκι πχ.
στην αρχη θα δυσκολευτεις λιγο στην κονσολα με τα pfl και πως να ακους μονο ακουστικα κτλ,αλλα βρισκεται η ακρη με λιγο ψαξιμο!
σημαντικη λεπτομερεια ειναι οτι το κουτι του υπολογιστη βγαζει θορυβο.πρεπει να κανεις τα κουμαντα σου με μακρια καλωδια για να ειναι το οργανο και το mic οσο πιο μακρια γινεται.το ιδανικο ειναι σε αλλο δωματιο ,αλλα λιγο δυσκολο,τουλαχιστον για αρχη!
οχι δε χρειάζεται μικτης. Το προγραμμα κανει τη δουλειά.
Απο εκδόσεις υπάρχουν πολλες. Η SX3 είναι αρκετά παλιά αλλα δουλευει πολυ καλά.
Τωρα υπάρχει η έκδοση 5. Αλλα και εδω υπάρχουν πολλες παραλλαγές. Απο πολυ φτηνη που κανει μαλλον όσα θες να κανεις μέχρι την πολλή ακριβή (γυρω στα 600-700 ευρω) που τη χρησιμοποιούν studio και οι πιο έμπειροι…
Ευχαριστω και τους δυο και για τα π.μ.
— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 14:28 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 14:10 —
Μια ερωτηση ακομα. Με αυτη τη μεθοδο αυτος που παιζει μπορει να ακουει τη προηγουμενη ηχογραφηση? δηλ. οταν γραφει το μπουζουκι θα μπορει να ακουει την κιθαρα που εχει γραψει πιο πριν? Φανταζομαι ναι αλλα ρωταω για επιβεβαιωση
ναι βεβαια. Εϊναι η μεθοδος που σου είπε ο φίλος παραπανω με τα ακουστικα. Μαλιστα μπορεις να κανεις mute αν θες καποιο οργανο , να δυναμωσεις να χαμηλώσεις… τα παντα μπορεις να κανεις…
Το προγραμμα εχει απειρες δυνατότητες. Θα χρησιμοποιησεις το 1% απο αυτες.
Καλησπέρα φίλε μου. Το να κάνεις ηχογράφηση στο σπίτι σου μπορεί να είναι από κάτι πολύ εύκολο και οικονομικό μέχρι αρκετά πολύπλοκο και δαπανηρό. Εγώ έχω ένα μικρόφωνο 10 ευρώ μια κάρτα ήχου που μόνο για ηχογραφήσεις δεν είναι και σαν software χρησιμοποιώ το πιό απλό από το cubase, cooledit. Το αποτέλεσμα που θα πάρεις κάθε φορά είναι ανάλογο των ‘‘εργαλείων’’ που έχεις και της γνώσης σου πάνω σε αυτά. Όπως καταλαβαίνεις δεν χρειάζεται να γίνεις ηχολήπτης για να κάνεις απλές ηχογραφήσεις στο σπίτι σου αλλά κάποια πράγματα πρέπει να τα μάθεις έτσι και αλλιώς. Η τριβή πάνω σε αυτά θα σε βοηθήσει. Καλό σου απόγευμα!
καταρχην ποσα λεφτα μπορεις να διαθεσεις και τι ποιοτητα 8ελεις να γραψεις ? , εγω στο home studio δουλευω με μια mackie satellite , πυκνοτικο akg 220 percencion οπωτε πρεπει να υποστιριζει και
+48 volt (γνωμη μου αφορασε ενα shure 58 ) γιατι το πυκνοτικο ειναι πολυ ευαισθητο και χρειαστηκε μονοση ο υπολογιστης μεχρι και ανεμιστηρακια ψυκτρες αθορυβες εχω βαλει αλλα και dimmer , επισεις εχω ακουστικα κλειστου τυπου τα κ171 που θα χρειαστεις αν θες να γραφεις και φωνη αλλα και να κανεις monitoring .υπολογισε κανα τριποδα λιγο σταθερο και φυσικα studio monitor αγορασε απο www.thomann.de
βαλε και κατι pop killer και κατι προενυσχιτη λαμπατο που περιμενω γιατι το να ρυθμισεις το πυκνοτικο δεν ειναι και τοσο ευκολο αλλα εχω ακουσει με δυναμικο που σου ειπα με shure record και ειναι τζαμι. με ολα τα παραπανω γραφεις ανετα με αρκετη καλη ποιοτητα και το κοστος καπου στα 1000 ευρω καπου τοσα εχω δαπανησει εγω.
κονσολα δε χρειαζεται , επισεις ψαξε για cubase / nuendo h2o .
όπως τα λέει o oxtaxordos.
το shure 58 ειναι sos στα δυναμικά όπως και το rode nt1 στα πυκνωτικά μικρόφωνα.
ρίξε απλώς μια ματιά και στο http://www.dv247.com/ έχει καλύτερες τιμές απο τον thomman και εδώ ειμαστε.
Εγώ έχω το cool edit pro…
Έχω περάσει ένα μίκτη στον υπολογιστή μου, με καλώδιο καρφί με rca, και ηχογραφώ πολυκάναλα…
Το θέμα είναι ότι είναι πολύ πλούσιο πρόγραμμα και απαιτεί γνώσεις ηχοληψίας.
Ωστόσο την δουλειά μου την κάνω, μιάς και είμαι εντελώς μόνος και δεν έχω κιθαρίστα…
Παίζω μόνος το μπουζουκάκι και τον μπαγλαμά μου.
αν εχεις σκοπο να δωσεις καποια χρηματα και να ασχοληθεις 3 μερες με το θεμα(αν η ηχογραφιση περιλαμβανει τα κλασικα οργανα,μπουζουκι,κιθαρα,κλπ και οχι ντραμς η ηλεκτρικα οργανα)τοτε μπορεις να κανεις σχεδον επαγγελματικη δουλεια.βαλε η το qbase(βγηκε και το 5 και ειναι πολυ καλο σε κομπρεσορες,ντιλει,κλπ) η το nuendo(η λειτουργεια τους ειναι ιδια.με 250-300 ευρω περνεις μια αρκετα καλη καρτα ηχου.την χρειαζεσαι για καλυτερη ποιοτητα ηχου,για να μπορεις να γραφεις με πυκνοτικο χωρις κονσολες κλπ,και για να μην υπαρχει καθηστεριση σε αυτα που γραφεις.παιρνεις ενα πυκνοτικο(αναλογα με την τιμη ειναι και η ποιοτητα,παντως τιμες παιζουν και απο 100 ευρω που θα κανεις καλη δουλεια),καλο ειναι να παρεις δυο προενυσχειομενα μονιτορ,βρισκεις και ενα χωρο για γραψιμο(αν δεν ψηνεσαι να αγοραζεις μονοτικα,κουρτινες,κλπ) που να ειναι μικρος και χαμηλοταβανος(τουαλετα ισως)και γραφεις.στανταρ θα κολησεις σε διαφορα θεματα στην αρχη και για αυτο θελει λιγο ψαξιμο αλλα γενικα δεν ειναι πολυ δυσκολα προγραμματα στο χειρισμο.εκατεστησε τα στον υπολογιστη και αρχισε το ψαξιμο.στην πορεια για οτι προκυψει υπαρχει το φορουμ!:088:
Σας ευχαριστω θερμα ολους. Επιφυλασομαι για νεες ερωτησεις στο μελλον
- κάρτα ήχου (audio) μέχρι 200 ευρώ είναι super!!!
- κονσολίτσα μέχρι 100 ευρώ 5-6 κανάλια με phantom
- και ένα μικροφωνάκι 100 ευρώ
4)ακούστικα …150 ευρώ!!! - ας πουμε cubase για software
σύνολο 550 ευρώ
δες απο που θα ακούς…και τα ηχειάκια του υπολογιστή σου κάνουν!!!
απαραίτητη προυπόθεση …αρκετός ελεύθερος χρόνος τίποτα δεν θα γίνει απο κανέναν άλλον εκτός από εσένα!!! με ένα πρόχειρο υπολογισμό για να είσαι σε θέση να παίξεις και να ηχογραφήσεις με αποτέλεσμα θες γύρο στις 20 ώρες αρχικά…ειδικός δεν θα γίνεις αλλά θα τα καταφέρνεις…!!!
να ρωτησω γιατί το βλεπω απο πολλους
Γιατί τοσο ακριβα ακουστικα;
Εγω είχα παρει απο καρφουρ η καποιο αντιστοιχο δε θυμαμαι με 20-30 ευρω και είναι τελεια. Μεγαλα που καλυπτουν ολο το αυτι και ακουω πολυ καλά…
Τι διαφορες εχουν τα πιο ακριβα; :230:
Επίσης στην τελευταια απαντηση. Γιατί να παρει κονσολα;
Οι καρτες ήχου οι εξωτερικες και καλες εχουν τα παντα πανω τους. Φανταζομαι ότι θα γραφει ενα ενα τα οργανα και όχι 2-3 μαζί …
Καμμία σχέση , εχω και φτηνα και “ακριβα” , η μερα με τη νυχτα = “ο,τι δωσεις παιρνεις”
και … “το ακριβο ειναι φτηνο” …:089:
και στα ηχεια ,και στα ακουστικα υπαρχουν 2 κατηγοριες:μονιτορ και hi fi.
Η διαφορα ειναι οτι τα χαι φαι(!) χρωματιζουν τον ηχο,ενω με τα μονιτορς ακους " ακριβως" αυτο που παραγεις-παιζεις.και οσο πιο ακριβα,τοσο πιο “ακριβως” θα ειναι αυτο που ακους,οσον αφορα την ποιοτητα του ηχου.Για τις καρτες ηχου ισχυει το παραπανω,αλλα για το latency.Δηλαδη,οσο πιο καλη καρτα,τοσο λιγοτερη καθυστερηση.Αλλα,απο ενα σημειο και μετα,πληρωνεις εξοδους -εισοδους της καρτα,οχι ηχο!Οσον αφορα τα ηχεια που λενε οι φιλοι πιο πανω,λαβε υποψην οτι οσο καλα ηχεια και να εχεις,αν δεν εχεις καταληλλα διαμορφωμενο χωρο,με ηχοαποροφητικα και μπασοπαγιδες ,κτλ κτλ,παλια δε θα ακουσεις “εγκυρο” αποτελεσμα.!Ενω με καλη καρτα,μικροφωνο και καλα ακουστικα,εισαι πιο κοντα σε αυτο που παιζεις!
Με μεράκι και όρεξη για δουλειά μπορείς να κάνεις απίστευτα πράγματα και με τα πιο απλά μηχανήματα.Το cd που εχουμε γραψει ως rebet against the machine γραφτηκε με ενα μικρόφωνο behringer της σειράς,με πρόγραμμα nuendo 3( παρομοιας φιλοσοφίας με το cubase αλλα πιο ελαφρύ και πιο οικονομικό,παρ ολα αυτα μας καλυψε επαρκώς μιας και η μουσική που παίζουμε όλοι στηρίζεται στο φυσικό ήχο)και μην ξεχνάμε ορεξη και ωρες ψαξιματος στην τελική παραγωγή.Καλά αποτελέσματα φιλε:088:.
Εξαρταται απο το τι ποιοτητα θελεις να πετυχεις.
Εγω τις ηχογραφησεις μου τις εκανα με ενα μικροφωνο των 12 ευρω,ακουστικα απλα που χρσιμοποιουσα στο mp3 player,καρτα ηχου αυτην που ειχε ο υπολογιστης,δηλαδη ο,τι πιο απλο και απο προγραμματα χρησιμοποιησα το flstudio8 και τα εφε του waves(αφαιρεση θορυβου,βαθος,compressor κλπ).
Το flstudio διαθετει το δικο του ψηφιακο μικτη και γενικα ο,τι χρειαζεσαι για να ηχογραφησεις και να συνθεσεις.Το θεμα ειναι να το δουλεψεις και να διαβασεις λιγο για να μπεις στη λογικη του.
Ξεκινουσα ηχογραφωντας την κιθαρα,κατοπιν ενω την εβαζα κι επαιζε στα ακουστικα ηχογραφουσα απο πανω τον μπαγλαμα(σε ενα αλλο καναλι)…κ.ο.κ. μεχρι να τελειωσει.Κατοπιν τα περνουσα στο μικτη,ανεβαζα και κατεβαζα αναλογα την ενταση του καθενος και περνουσα στο καθενα ξεχωριστα καποια εφε (βαθος,αφαιρεση θορυβου κλπ)
Οι ηχογραφησεις μου δεν εχουν καποια ιδιαιτερη ποιοτητα,αλλα βεβαια ηθελα να εχουν περιπου τετοιο ηχο:127:.
Κατα τη γνωμη μου αν μιλαμε καθαρα για σπιτικες ηχογραφησεις πειραματισου με τον υπολογιστη σου κι ενα προγραμμα,παρε ενα μικροφωνο απο 10 ευρω και απλα ακουστικα…ξεκινα να παιζεις και θα μαθεις…ε…εκει σιγα-σιγα θα σου προκυψουν αυτα που χρειαζεσαι:088:
Κατα τη γνωμη μου αν μιλαμε καθαρα για σπιτικες ηχογραφησεις πειραματισου με τον υπολογιστη σου κι ενα προγραμμα,παρε ενα μικροφωνο απο 10 ευρω και απλα ακουστικα…ξεκινα να παιζεις και θα μαθεις…ε…εκει σιγα-σιγα θα σου προκυψουν αυτα που χρειαζεσαι:088:[/QUOTE]
σωστα!!!
ολα τα αλλα θελουν χρονο, χρημα κ πολυ ψαξιμο…
Ασε που κανεις δε ξερει τι υπολογιστη εχεις κ αν “σηκωνει” προγραμματα σαν nuendo κλπ.
Κανε τη δουλεια σου απλα κ πηγαινε και σε κανα στουντιακι με 15- 20 ευρω , 2-3 ωριτσες να σου κανει τα υπόλοιπα!!!:246: