Ηχογράφηση φωνής σε laptop

Καλησπέρα στους φίλους
Επειδή μου είναι δύσκολο να μεταφέρω μαζί μου κονσόλα ήχου για να κάνω κάποιες ηχογραφήσεις,αποκλειστικά φωνής, εχω δοκιμάσει κάποια μικρόφωνα κυρίως πυκνωτικά -οχι ακριβά, αλλά η εσωτερικη κάρτα του laptop οταν ανοίγω το gain in μου βγάζει ένα θόρυβο,ένα φύσηγμα.
Σκέφτηκα και εδώ θέλω την γνώση και την εμπειρία σας,να πάρω ένα μικρόφωνο usb όχι βέβαια ακριβό 20-30 ευρώ ή μια εξωτερική μικρή κάρτα ήχου που έχει mic in αλλά φοβάμαι οτι μπορεί κι αυτή να μου βγάζει θόρυβο στο μικρόφωνο.
Θα ήθελα την χρήσιμη γνώμη και πρόταση σας.
Ευχαριστω πολύ

1 «Μου αρέσει»

Χρειάζεσαι μια εξωτερική κάρτα ήχου (όσο το δυνατό καλύτερη) και ένα αξιόλογο μικρόφωνο. Όχι κατ’ ανάγκη ακριβό μικρόφωνο αλλά η κάρτα πρέπει να είναι αξιόλογη για να σου λείπει αυτό το “φύσημα”.

1 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ για την απάντηση ,μπορεις να μου προτεινεις κατι συκεκριμένο;

Φυσικά και μπορώ όπως και πολλοί άλλοι εδώ μέσα, αλλά μήπως θα ήθελες να μας δώσεις ένα budget (περιθώριο τιμής) που θα ήθελες να κινηθείς, ώστε αυτά που θα προταθούν να είναι πιο κοντά στις δυνατότητές σου και στα θέλω σου ?!

Εγω προτιμώ τις εξωτερικές κάρτες με ξεχωριστή στάθμη για προενισχυση και ενίσχυση. Με κάποια μικρόφωνα όταν έχω θόρυβο κατεβάζω την προενισχυση και ανεβάζω την ενίσχυση και πάει καλύτερα το πράγμα.

Τώρα τελευταία χρησιμοποιώ αυτή που ειναι πεταλίερα ουσιαστικά, εχει είσοδο και για ενα όργανο και εφε χωριστά για φωνή και όργανο και μου τα βγαζει με USB ωραία και καθαρά στο λαπτοπ. Ο υπολογιστής την αναγνωρίζει σαν καρτα ήχου κανονικά οταν συνδεθεί με USB.
https://www.skroutz.gr/s/19943744/TC-Helicon-Play-Acoustic.html

Σέβομαι το οτι εσείς ασχολείστε κυρίως με την μουσική και λογικό να έχετε απαιτήσεις από τον ήχο , εγώ απλές συνεντεύξεις θέλω σε live stream μετάδοση από εξωτερικό χώρο.
Να σας πω ότι με την εξωτερική μου κονσόλα χρησιμοποιούσα και ένα μικρόφωνο είτε δυναμικό των 50 ευρώ ή και με πιο φθηνό πυκνωτικό είχα πολύ καλό ήχο , όμως επειδή μου είναι δύσκολο να μεταφέρω την κονσόλα ψάχνω μια εναλλακτική λύση.

έχεις δοκιμάσει να πάρεις κάποιο ηχογραφητήρι. που λειτουργεί και ως κάρτα ήχου; πχ αυτά της zoom:

2 «Μου αρέσει»

Έχω ενα της Olympus δεν ξέρω αν συνδέεται στον υπολογιστή και το δέχεται ως εξωτερικό μικρόφωνο…

ποιό μοντέλο ακριβώς; δεν το γράφει στις οδηγίες;

Δε μας είπες ότι το θες για συνεντεύξεις. Το “ηχογραφήσεις φωνής” σε ένα Φόρουμ μουσικής παραπέμπει συνήθως σε τραγούδι :wink:

Πέραν αυτού όμως τα πιο πετυχημένα στο είδος είναι το Zoom H1n (που ανέφερε ήδη ο @liga_rosa)
image

και το Tascam DR-05X

Όποιο και να διαλέξεις θα σου κάνει άψογα τη δουλειά σου!

1 «Μου αρέσει»

τέτοιου είδους ηχογραφητήρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν μικρόφωνα γιανα ηχογραφήσεις (ή τέλος πάντων να στείλεις τον ήχο) σε άλλη συσκευή;

Έχω κι εγώ ένα της Olympus. Το πήρα κυρίως για συνεντεύξεις, δευτερευόντως για μουσικές ηχογραφήσεις πεδίου. Το ελάττωμά του είναι ότι βγάζει πολύ χαμηλή ένταση. Δηλαδή, αν ακούσεις ένα κομμάτι ηχογραφημένο μ’ αυτό, θα πρέπει να δυναμώσεις πολύ τα ηχεία, και αν στο καπάκι ακολουθεί άλλο κομμάτι από cd οι εντάσεις θα είναι σε πλήρη δυσαναλογία (του σιντί θα σε ξεκουφάνει).

Ναι αμέ. To zoom συγκεκριμένα συνδέεται με usb στον υπολογιστή και αναγνωρίζεται ως πηγή/ μικρόφωνο απευθείας. Αλλά και μέσω line out εξόδου γίνεται αυτό αν παρέχει το μηχάνημα. Όσο για την ένταση - στο zoom που έχω - δεν υπάρχει πρόβλημα μιας και ρυθμίζεις ανάλογα την ευαισθησία. Μπορεί κάποιος βέβαια να προσαρμόσει και το gain με κάποιο απλό προγράμματά ώστε να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα κατόπιν εορτής/εγγραφής…

2 «Μου αρέσει»

Στο Ολύμπους είναι χαμηλή και με τέρμα ευαισθησία.

Καλημέρα, πιστεύω οτι μπερδέματα θα έχουμε με την σύνδεση μέσω ψηφιακού μαγνητοφώνου στο οποίο πρέπει συνδέω εξωτερικό μικρόφωνο κλπ.
Προσανατολίζομαι στην αγορά μιας μικρής εξωτερικής κάρτας ήχου όπως αυτή εδώ HAMA 51660, αλλά δεν έχω εμπειρία μήπως και προκύπτουν τα ίδια όπως με την εσωτερική κάρτα του laptop και τέλος στην αγορά ενός μικροφώνου usb μέχρι 20 ευρώ .

Εάν πάρεις κάτι αξιόλογο και αξιόπιστο δε θα χρειάζεται να συνδέεις εξωτερικό μικρόφωνο.

Με τέτοιου είδους interface που θέλουν να τα αποκαλούν "κάρτες ήχου "(γελάει η focusrite, η behringer, η m-audio και οι λοιποί) το πιο πιθανό είναι να ακούς χιόνια, κύματα και όλα τα καιρικά φαινόμενα του βουνού και της θάλασσας. Τα interface αυτά είναι κυρίως για χρήση εάν χαλάσει κάποιο jack να το αντικαταστήσεις με ένα αντίστοιχο usb ή άντε στην καλύτερη για χρήση σαν ενισχυτή ακουστικών εάν έχει χαμηλή ένταση η onboard κάρτα ήχου.

Εάν οι ηχογραφήσεις σου θες να έχουν ποιότητα και σωστό ήχο για ένα υποτυπωδώς (ημι)επαγγελματικό αποτέλεσμα πάρε και το ανάλογο εργαλείο. Δε σου λέω να ρίξεις μια περιουσία, αλλά προσπάθησε να δώσεις κάποια λεφτά που θα πιάσουν τόπο και θα έχεις κάτι αξιοπρεπές σαν αποτέλεσμα. Μην ψάχνεσαι σε φτηνές (φτηνιάρικες εάν μου επιτρέπεις) εναλλακτικές λύσεις. Είναι σαν να θες να αγοράσεις σκουφάκι για πισίνα και αντί για αυτό επιλέγεις σακούλα σούπερ-μάρκετ. Ναι τα μαλλιά σου δε θα βραχούν, αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο.

2 «Μου αρέσει»

Διαβάζω με προσοχή και σεβασμό τις απαντήσεις σας, αλλά όπως έχω γράψει και σε άλλο post τα καινούργια laptops χρειάζονται είναι η αλήθεια και μια τέτοια “φτηνιάρικη” κάρτα γιατί με την είσοδο - έξοδο 2 σε 1 και τα καλώδια που κυκλοφορούν, έχουν προβλήματα συνδεσιμότητας με εξωτερικές πηγές.

Tα jacks βγάζουν θόρυβο. Αυτό είναι γεγονός. Αλλά στη δική σου περίπτωση δεν είναι αυτό το θέμα σου. Χρειάζεσαι όπως μας περιγράφεις κάτι πιο αποτελεσματικό και κάτι που να σου δώσει την αξιοπιστία για

το οποίο σημαίνει ποιοτικό καθαρό ήχο, χωρίς παραμορφώσεις , με δυνατότητα noise cancelation και άλλα τέτοια καλούδια που ένα φτηνό interface δε πρόκειται να στα δώσει καθόλου ή έστω στο βαθμό που τα χρειάζεσαι.

Εάν πάλι όμως θες να πειραματιστείς why not ?! Χρήμα και ελεύθερος χρόνος να υπάρχει :wink:

1 «Μου αρέσει»

Σωστά.
Δειτε όμως όταν εχω μαζί μου μια πολύ φθηνή - οικονομική κονσολίτσα την
Behringer XENYX-Q502 USB, την αγόρασα πέρυσι μόλις 50 ευρώ, βγάζει πολύ καλό και καθαρό ήχο. Αλλά υπάρχει θέμα παρότι είναι μικρή, να την παίρνω μαζί μου , γεμίζει η τσάντα μου.
Γιαυτό αναζητώ ρωτώντας περισσότερο ειδικότερους εμού να βρώ άλλη λύση.

Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ το θέμα και να ρωτήσω κατά πόσο θα έκανε για σπιτική ηχογράφηση ένα τέτοιο πακέτο
Πάντα για μπουζουκι χωρίς μαγνήτη
https://www.skroutz.gr/s/19678082/Focusrite-Scarlett-Solo-Studio-3rd-Gen.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

είναι μια χαρά πακέτο, οι focusrite έχουν καλές προενισχύσεις. απλά θέλει ήσυχο χώρο με καλή ακουστική, λόγω πυκνωτικού μικροφώνου.

1 «Μου αρέσει»