"Σπάνια κείμενα για το ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ (1929-1959)" - νέο βιβλίο του κ. Βλησίδη

βιβλία-άρθρα

(Λεωνίδας Γαλέος) #1

Κυκλοφόρησε στις αρχές της βδομάδας το νέο βιβλίο του Κ.Βλησίδη με τίτλο: “Σπάνια κείμενα για το ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ (1929-1959)”.
Ο συγγραφέας έχει συγκεντρώσει στο νέο του βιβλίο κείμενα σχετικά με το ρεμπέτικο, τα οποία δημοσιεύτηκαν στον περιοδικό και ημερήσιο τύπο τής περιόδου 1929-1959. Τα κείμενα αυτά, που σύμφωνα με το συγγραφέα ξαναβλέπουν το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά μετά την αρχική δημοσίευσή τους, έχουν γραφεί από ανθρώπους εκτός του ρεμπέτικου κόσμου κι έτσι μας δίνουν μια σαφή εικόνα του πώς έβλεπαν οι “απ΄έξω” το ρεμπέτικο.
Το βιβλίο περιέχει, σε αντίγραφα, αποσπάσματα από δημοσιεύματα της εποχής καθώς και σκίτσα που συνόδευαν κάποια από τα δημοσιεύματα.
Σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι δυστυχώς λίγες σπάνιες φωτογραφίες του βιβλίου.

Ευτυχής συγκυρία θέλει το βιβλίο αυτό να κυκλοφορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά το πολύ καλό πόνημα του Π.Σαββόπουλου “Περί της λέξεως “ρεμπέτικο” το ανάγνωσμα… και άλλα”, ώστε εμείς οι ρεμπετόφιλοι να έχουμε μπόλικο υλικό για μελέτη.

Καλή ανάγνωση φίλοι μου:089:


#2

Παλι θα ξηλωθουμε Χριστουγεννιατικα …
Βλησιδης, Σαββοπουλος ,Λυδια … παει το γουρουνοπουλο …

Αγαπιεεεε … πες του δικου σου απο τα Λευκόγεια να μου φυλαξει ενα γουρουνοπουλο
και τον πληρωνω το Πασχααα …
ή του κανουμε μια μπουζουκοβραδυα δωρο (σε ειδος δλδ) !!!


(Γιώργος Παναγιωτακόπουλος) #3

Ο Κώστας Βλησίδης επανέκδοσε το βιβλίο του επαυξάνοντας την ύλη του με νέα στοιχεία και κείμενα για το ρεμπέτικο. Μια κριτική μπορείτε να δείτε εδώ:


(Νίκος Πολίτης) #4

Πολύ ενδιαφέρουσα η επανέκδοση, που φυσικά θα αγοραστεί και διαβαστεί ( να κοπάσει η γιορτινή κίνηση όμως….). Αλλά πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και η παρουσίασή της στο μπλόγκ του Ν. Σαραντάκου, με τις αξιοσημείωτες ιδιαιτερότητες που επίσης παρουσιάζει και σχολιάζει ο Νίκος.