Ολλανδικό φιλμ του 1920 Πειραιάς - Αθήνα

Ένα σπάνιο φιλμ του 1920.

10 «Μου αρέσει»

Μπράβο! Διαμάντι. (και είναι 3 χρόνια ανεβασμένο στο γιουτιούμπι…)

Τα πρώτα δυόμισι λεπτά με στιγμιότυπα από τον Πειραιά όλα τα λεφτά :slightly_smiling_face:

Ξεκινάει με Καστέλλα, πάει περιοχή Αγίου Νικολάου (0.47), γυρίζει Καστέλλα (από 1.21 έως 1.37 νησάκι Κουμουνδούρου), γυρίζει στο λιμάνι, στο 2.10 βλέπουμε τον Άγιο Σπυρίδωνα

1 «Μου αρέσει»

Χαίρομαι που αναγνωρίζεις περιοχές. Εγώ από Πειραιά δυστυχώς δεν ξέρω αρκετά.

Πολύ ενδιαφέρον.!
Έχω μια απορία. Η μουσική προφανώς μπήκε αργότερα. Είναι του Ολανδικού Μουσείου η του ανεβάστορα? Πολύ δραματική τη βρήσκω.
Για Κινγκ Κονγκ καλή είναι…
Υπάρχει αυτή η πληροφόρηση στο Google.

<<
Ίσως το μοναδικό βίντεο της δεκαετίας του 1920, από το μουσείο Eye στο Άμστερνταμ που δείχνει την περιοχή του Νέου Φάληρου, τον παραλιακό με τις εξέδρες, τα ξενοδοχεία «Ακταίον» & «Μέγα», το πρώτο Ατμοηλεκτρικό Σταθμό (ΑΗΣ) της ΔΕΗ, αλλά και πολλά πλάνα από όλη την Αθήνα! (Πηγή: Μάρω ΜπουρδάκουΑθήνα και πάλι Αθήνα !!!)>>

Προφανώς, έφτασαν στην Ελλάδα ατμοπλοϊκώς. Ενδιαφέρον, ότι ήδη το 1920 υπήρχε ηλεκτροκίνητο τραμ και στον Πειραιά! Ποιο είναι το κτίριο στο 0.53 κ.ε.; O Λυκαβηττός πλήρως ανοικοδομημένος και φρεσκοπευκοφυτεμένος! Γύψινα προπύλαια στο Παναθηναϊκό στάδιο. Tα Αναφιώτικα, χτισμένα κι αυτά. Στην Ακρόπολη φαίνεται ότι δεν πήραν άδεια να μπουν και να πάρουν πλάνα. Κρίμα… Τα τραμ της Αθήνας με ρυμούλκα! Εγώ δεν τις πρόλαβα.

Νίκο, είναι ο ναός του Αγ. Νικολάου. Η κάμερα είναι τοποθετημένη στην οδό Σαχτούρη στο νούμερο 2 περίπου. Δοκίμασε τον χάρτη της google και στάσου εκεί που σου λέω.

(Ανέβασα μια φωτογραφία που τράβηξα με το κινητό από τον υπολογιστή γιατί το print screen στο laptop δεν δουλεύει).
(Για την ακρίβεια το είπε ο Άνθιμος στην ανάρτησή του).

Ναι, ναι, ναι, τώρα το θυμήθηκα!