Σκέβρωμα κιθάρας

Χαίρε! Τι μπορεί να κάνει κανείς σε ενα λαϊκό κιθαρόνι με καβαλάρη τάστο σε περίπτωση που το μπράτσο σκεβρώσει λόγο υγρασίας έτσι ωστε να ταστάρει/τρίζουν οι χορδές? Συνήθως μπαίνουν καπλαμάδες μέχρι να επανέρθει το όργανο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση τι άλλο μπορεί να γίνει λόγο τάστου?:240:

αυτό είναι όντως ένα από τα προβλήματα του τάστου. στην αντίθετη περίπτωση μπορείς να φάς τον καβαλλάρη και να ξαναμπεί το τάστο πιο χαμηλά, αλλά κι αυτό δεν είναι καλή λύση.
αναγκαστικά ασχολείσαι με μια πιο μόνιμη επισκευή (και σκέφτεσαι και την τοποθέτηση κόκκαλου).

Το όργανο άσχετα απο το τρίξιμο παίζει καταπληκτικά και γενικότερα λέγετε πως οταν ενα όργανο παίζει… δέν το πειράζεις. Αναφέρομε λοιπόν στην τοποθέτηση κόκαλου αντι τάστου, αν και εχει ξανα αναφερθεί το συγκεκριμένο θέμα στο φόρουμ. Υπάρχει το ενδεχόμενο να χάσει σε ήχο με την τοποθέτηση κόκαλου έστω και σαν εξαίρεση στον κανόνα?
Για ποιό λόγο οι αφοι Απαρτιάν στα συγκεκριμένα όργανα δεν τοποθετούσαν κόκαλο εξ αρχής?

στα φτηνά όργανα βάζανε τάστο, και οι απαρτιάν νομίζω σε όλα (δεν ξέρω γιατί). να χάσει σε ήχο δεν νομίζω, αλλά μην φανταστείς και καμιά τρομερή αλλαγή. λιγότερα τριξίματα σίγουρα, κερδίζεις και σε ρυθμίσεις (οριζόντια και κάθετα).