Σεμινάριο Μακάμια κ δρόμοι στη Μυτιλήνη (2009)

Για τους φίλους του forum που μένουν στη Μυτιλήνη ενημερώνω οτι θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με θέμα ( Μακάμια και Λαικοί δρόμοι : Συγκοινωνούντες κώδικες της λαικής και παραδοσιακής μουσικής). Εισηγητής :Ευγένιος Βούλγαρης :088:. Το σεμινάριο διοργανώνεται απο τον πολιτιστικό σύλλογο Παραλος ( Μυρογιάννη 1 Μακρύς Γυαλός ). Εναρξη 9/5 Σάββατο 11 π.μ και Κυριακή 10/5 12μ.β. Η συμμετοχή νομίζω είναι 10 Euro. οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν όργανο μαζί. Το Σάββατο ακολουθεί το βράδυ 10.μμ συναυλία με το Δημήτρη Μυστακίδη :088::246: στο Lighthouse. Συνχαρητήρια στα παιδιά του συλλόγου για την πρωτοβουλία:110: και ελπίζω στο μέλλον να έχουμε ακόμα πιο πολλά τέτοια δρώμενα.Εχει μαυρίσει το μάτι μας ρε παιδιά στην επαρχία:089: πήξαμε στους σκυλάδες:079:. όσοι πιστοί…

Σεμινάριο για μουσικούς που ασχολούνται με λαϊκά και παραδοσιακά όργανα, αλλά και σε όσους έχουν ένα γενικότερο ενδιαφέρον για τις ανατολικές μουσικές παραδόσεις, που θα περιλαμβάνει Μουσική Θεωρία και Πράξη διοργανώνει το τo Σαββατοκύριακο, που μας έρχεται στη Μυτιλήνη η ʽʼΠάραλοςʼʼ.
Στο σεμινάριο θα γίνει εισήγηση από τον Ευγένιο Βούλγαρη (ούτι, yayli tabour, μπουζούκι) και τον Δημήτρη Μυστακίδη (λαούτο, κιθάρα) με θέμα ʽʼ Μακάμια και λαϊκοί δρόμοι: Συγκοινωνούντες κώδικες της λαϊκής και παραδοσιακής μουσικήςʼʼ. Και οι δύο είναι καθηγητές στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου.
Στη μουσική πράξη αυτή που ευρέως ονομάζουμε λαϊκή και παραδοσιακή μουσική, όροι, όπως τα μακάμια και οι λαϊκοί δρόμοι, χρησιμοποιούνται ως κώδικες επικοινωνίας με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη της ερμηνευτικής ικανότητας, αλλά και της ικανότητας αυτοσχεδιασμού, δηλ. του ταξιμιού.
Το εργαστήριο θα καταπιαστεί με τη γενική παρουσίαση των κωδίκων αυτών, τη σχέση τους, και τη σύνδεσή τους με τη μουσική πράξη.
Η παρουσίαση θα πλαισιωθεί από διαδραστικό εργαστήριο με μουσικά όργανα όσων συμμετέχουν, συμπεριλαμβανομένου και του οργάνου της φωνής…
Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ.
Οι ενδιαφερόμενοι, μουσικοί ή μη, μπορούν να επικοινωνούν με το 6945-147527 (πρωινές ώρες) και το 22510-29992 (μετά τις 6 το απόγευμα) ώστε να καταρτιστούν τμήματα αρχάριων και προχωρημένων.
Το Σάββατο στις 10 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί από τους καλεσμένους μουσικούς συναυλία με ρεμπέτικα τραγούδια στο LIGHTHOUSE CAFÉ (τιμή εισόδου: 5 ευρώ, χωρίς ποτό).

Δεν πρόσεξα ότι το είχε δημοσιεύσει ο φίλος Σταυρακελης, και δεν ξέρω πως να το ακυρώσω:082::019:
Μήνυμα από συντονιστή: Άστο… το πολύ δεν βλάπτει! στη παρούσα περίπτωση…
Το μετέφερα εδώ για να μη χάσεις και τα “μπράβο σου”!:78:

ρε παιδια τωρα που το ειπατε δεν προλαβαινουμε να ερθουμε κ εμεις απο την υπολοιπη ελλαδα…
συγχαρητηρια για την πρωτοβουλια, σας ευχομαι να το ευχαριστηθειτε!
(σας ζηλευω εκει στο νησι…)

Tο έμαθα από το face σήμερα εντελώς τυχαία

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 00:10 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε Χθες στις 23:43 —

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ και να ξερες πόσο ανάγκη έχω τα μπράβο μου:256::043:

Το διήμερο αυτό ήταν όλα τα λεφτά:090:.Ευτυχώς η προσέλευση των φίλων μουσικών της Μυτιλήνης ήταν μεγάλη και η μεθολογία διδασκαλίας του ακούραστου Ευγένη Βούλγαρη χαρακτηριστική.Το βράδυ στο Lighthouse ο κόσμος γέμησε ασφικτικά το μαγαζί δίνοντας βροντερό παρών,αυτά να τα δουν κάποιοι υπεύθυνοι πολιτιστικών προγραμμάτων και στις επόμενες εκδηλώσεις προτού δώσουν γη και ύδωρ στην αρπαχτή του κάθε ονόματος να σκεφτούν οτι υπάρχει κόσμος που διψάει για ρεμπέτικα και παραδοσιακά.Μπράβο στον Δημήτρη και τον Ευγένη :110:για τη υπέροχη και ιδιαίτερα ψαγμένη δομή του προγράμματος όπως και για την ενορχήστρωση,Τώρα στον εκτελεστικό τομέα τι να πω…:242:οι τυχεροί που μένουν Θεσσαλονίκη τα ξέρουν τα γράμματα,μας έφυγε το καφάσι:112:.Ευτυχώς που κάποια στιγμή οι άσχετοι φίλοι φίλων που μαζευτηκαν χωρίς να ξέρουν τι θ ακούσουν βγάλανε το σκασμό και μπορέσαμε να απολάυσουμε το Πρόγραμμα.Δημήτρη Ευγένη σας ευχαριστούμε.