ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Ενημερώνω τους φίλους του Φόρουμ ότι στις 13 Ιουνίου στην Αίθουσα του Πνευματικόυ Κέντρου του Δήμου Σπάρτης ,το Πνευματικό Κέντρο,ο Σύλλογος Φίλων Λαικής Παραδοσιακής και Ρεμπέτικης Μουσικής και η εφημερίδα Παρατηρητής διοργανώνουν συνέδριο με θέμα τη ζωή και το έργο του Αναστασίου Σταθόπουλου.
Σε λίγες μέρες θα ακολουθήσει επίσημη ανακοίνωση,ωστόσο για λόγους προγραμματισμού σας ενημερώνω ότι ο Σύλλογος έχει εξασφαλίσει σημαντική έκπτωση σε ξενοδοχεία της πόλης για όσους ενδιαφέρονται να παρευρεθούν.Η τιμή για το μονόκλινο είναι 35 ευ.με πρωινό.
Για πληροφορίες σας παρακαλώ στείλτε μου προσωπικό μήνυμα.

Συγχαρητήρια για την όμορφη εκδήλωση στους διοργανωτές συμπατριώτες Πελοποννήσιους, στους εισηγητές και ειδικότερα στους δικούς μας Νίκο Φρονιμόπουλο, Pakag και ΓιάννηT!
Συγχαρητήρια στους Γρηγόρη και Νίκο Πολίτη για τα ακουστικά δείγματα από τα μπουζούκια του Σταθόπουλου που κατέχουν!:088::110:
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

Υ/Γ. 1
(συγνώμη που δεν ακολουθήσαμε στις μεταμεσονύκτιες εκδηλώσεις…, αλλά καταρρέαμε από κούραση! στα άλλα!)

Υ.Γ. 2
Μερικές φωτογραφίες (από κινητό) για να πάρετε μία ιδέα…

Ευχαριστούμε όλους όσους ήρθαν και όσους μας έστειλαν ευχές έστω και τηλεφωνικά.
Καταβάλαμε κάθε προσπάθεια για να περάσουμε καλά και βέβαια να έχουμε μια εποικοδομητική συνάντηση.
Εις το επανιδειν.

Παρακαλώ τους διαχειριστές να διαγράψουν τη παρούσα λάθος καταχώρηση μου

Εμείς ευχαριστούμε για την εξαίρετη φιλοξενία των Λακόνων και ιδιαίτερα του Γιάννη Τ. Είμαστε νομίζω όλοι σκλαβωμένοι από την ευγένεια, τη διάθεση τους να περάσουμε όσο πιο όμορφα και φιλικά γινόταν, να μας διασκεδάσουν, να μας ξεναγήσουν, να μην μας λείψει τίποτα. Ελπίζω να έχουμε τη χαρά να τους ανταποδώσουμε κάποια στιγμή.

Πολύ σύντομα (γιατί η διήμερη απουσία δημιούργησε υποχρεώσεις που με κυνηγούν χρονικά) το συνέδριο είχε πολύ καλές εισηγήσεις. Του Γιάννη Τ με την οποία έμεινα έκπληκτος από τις λεπτομερείς αναφορές στην ζωή και το έργο του Σταθόπουλου, του Καγιάφα για τους Έλληνες οργανοποιούς του παρελθόντος με πολλά καινούργια πράγματα (ούτε στο μπλόγκ αλλά ούτε και στο φόρουμ έχουν ξανακουσθεί), του Φρονιμόπουλου για την συντήρηση παλαιών οργάνων, του Καρελά, του Σπουρδαλάκη, του Κουκουρίγκου. Παρέμβαση έκανε και ο Βαρλάς.

Τόσους πολλούς “Σταθόπουλους” μαζεμένους δεν φανταζόμουν να δώ! Η κύρια δύναμη προσφοράς φυσικά οι Σταύρος Κ και Γιάννης Τ!

Μ’ εντυπωσίασε και η παλιά 9 χορδη κιθάρα (2 μπράτσα, 1 άταστο μπάσο με τρείς χορδές και ένα κανονικής κιθάρας) που έφερε στον εκθεσιακό χώρο ο Σπουρδαλάκης.

Τα “δίδυμα αδελφάκια” (το μπουζούκι του Ν. Πολιτη και το δικό μου) ακούστηκαν στο τέλος της εκδήλωσης, με συνοδεία ρεμπέτικης κιθάρας (κατασκευής Σπουρδαλάκη) από τον φίλο Κώστα (εκ των διοργανωτών, συγνώμην αλλά μου διαφεύγει το επώνυμο).

Παρευρέθησαν και άλλοι καλοί οργανοποιοί, ανάμεσα τους ο δικός μας niavent (Στάμκος).

Η βραδυά τέλειωσε με ένα όμορφο γλέντι, στο οποία ψυχή ήταν ο Αγγελάκος. Ο άνθρωπος αυτός δεν παίζει απλά. ΠΑΙΖΕΙ!

Και είναι το πιό καλοκάγαθο χαμόγελο που έχω δεί τα τελευταία χρόνια!

Ζηλεύω μόνο, που για κάποιους τυχερούς αυτή ήταν η δεύτερη βραδυά!

Συγχαρητήρια και πάλι! Πάντα τέτοια!:110::110::110:

Ιδού περί ποίας ο λόγος… (συγνώμη για την κακή ανάλυση, λόγω κινητού… Ελπίζω ο Pakag ή ο Άρης να ανεβάσουν καμιά καλύτερη…)

Και από εμένα χίλια ευχαριστώ στους διοργανωτές και για την απλόχερη φιλοξενία τους αλλά και στους εισηγητές με τις πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις. Εύχομαι στα παιδιά, ιδιαίτερα στο Τιάννη Τ, και εις ανώτερα την επόμενη χρονιά!

  1. Φιλοξενία. Πραγματικά ότι καλύτερο μου έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια. Γιάννη Τ (Τσουλόγιαννη) και οι άλλοι φίλοι της Σπάρτης σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. :109::110:
  2. Η παρέα. Μοναδικές στιγμές την Παρασκευή το βράδυ (μέχρι πρωίας), το Σάββατο το πρωί στο εργαστήριο του Γιάννη, το μεσημέρι στην καταπληκτική ταβέρνα κάτω από τα πλατάνια με το νερό να τρέχει κατευθείαν από τον Ταύγετο και το βράδυ πάλι ταβέρνα με όλους του συνέδρους, με τον Νίκο Αγγελάκο, τον Φώτη Γκαγκούλη (gagf), τον Άρη, τον Γρηγόρη, Τον Νίκο Πολίτη, τον Γιάννη, το Νίκο Φρονιμόπουλο και πολλούς άλλους να βάζουν φωτιά στα όργανα. Επίσης πολλοί φίλοι από τη Σπαρτη έπαιξαν και τραγούδισαν παρέα με τους οργανοποιούς Π. Βαρλά, Γ. Καρελλά, Σπουρδαλάκη, Ι. Κουκουρίγκο και Π. Στάμκο που συμμετείχαν ενεργά.
  3. Το συνέδριο. Όλες οι εισηγήσεις ήταν ενδιαφέρουσες αλλά η εισήγηση του του Γιάννη ήταν μια αποκάλυψη. Πάρα πολλά, μοναδικά και έγκυρα στοιχεία για τους Σταθοπουλαίους, από την προσωπική και επίπονη προσπάθειά του. Φίλε Γιάννη, μπράβο και πάλι μπράβο. :110::110::110:
  4. Η έκθεση. Ήταν μοναδική εμπειρία να βλέπεις τόσα όργανα του Σταθόπουλου μαζεμένα. Τα περισσότερα καλοσυντηρημένα και μερικά σε άψογη κατάσταση (φωτογραφίες μάλλον αύριο).

Συμπέρασμα: Μια αξέχαστη εκδήλωση και μια ακόμα πιο αξέχαστη εκδρομή με φίλους.

Πολύ χαίρομαι που το πρώτο αυτό συνέδριο είχε τέτοια επιτυχία, ελπίζω να το ακολουθήσουν πολλά ακόμα.
Μπορώ να ρωτήσω εαν ο κύριος Καρελλάς έφερε δικά του όργανα στην έκθεση;Εχει κανείς φωτογραφίες; Νομίζω μόλις τελείωσε εναν τζουρά με κέδρινο καπάκι για εμένα και αναρωτιέμαι εαν τον πήρε στην έκθεση…Μήπως έχει κανείς καμια φωτογραφία σχετική;Ευχαριστώ

Πολύ καλά λόγια απ΄όλους.Ευχαριστούμε πολύ!Αν είχαμε παραπάνω χρόνο κάτι παραπάνω θα κάναμε.Του χρόνου να χουμε όρεξη και να μαστε καλά, να ξαναβρεθούμε.

Το Κιθαρόνι που έπαιξε το βράδυ εκέινο ήταν του Καρελλά.Ο Γιώργος το έφερε καθώς τον παρακάλεσα γιατί δεν έιχαμε κιθάρα ανάλογου ύφους με τα μπουζούκια της εποχής.
Κιθάρα έπαιξε ο κιθαρίστας -μπουζουξης -ασφαλιστής -πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Δέμελλος,εκ Μονεμβασίας ορμώμενος.

Να ευχαριστήσω και εγώ για την φιλοξενεία!!! Κορυφαία στιγμή κεφιού ήταν για μένα το βράδυ της Παρασκευής στα Πικουλιάνικα!!! Οι ομιλίες είχαν πολύ ενδιαφέρον και τα όργανα του Σταθόπουλου ήταν πραγματικά εντυπωσιακά!!! :110:Χαιρετισμούς και από την παρέα μου που έμεινε με τις καλύτερες εντυπώσεις!!! Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και ιδιαίτερα στον Γ. Τσουλόγιαννη! Τον τελευταίο ευχαριστώ ιδιαιτέρως για την θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξε!!!

Συγκλονιστική εμπειρία ήταν επίσης δύο πεζοπορικές διαδρομές που είχαμε την τύχη να περπατήσουμε. Η μία βρίσκεται στα Πικουλιάνικα και η άλλη στο Παρόρι. Η δεύτερη σε οδηγεί μέσα σε μια χαράδρα όπου νιώθεις πραγματικά δέος για τα δημιουργήματα της φύσης!

Ενα μεγαλο μπραβο σε ολους τους εισηγητες και ιδιαιτερα στον Γιαννη Τσουλογιαννη και στον Παναγιωτη Καγιαφα οι οποιοι εκαναν θαυμασια δουλεια στην παρουσιαση ολης της πορειας του Σταθοπουλου και αλλω μεγαλων της οργανοποιοιας.Για εμας τους νεωτερους οργανοποιους ηταν ευχης εργον το να μαθουμε ολες αυτες τις πληροφοριες και ολη αυτην την πορεια απο το 1850 μεχρι σημερα.
Προσωπικα να ευχαριστησω θερμα τους διοργανωτες για την αψογη φιλοξενια.Αισθανομαι ιδιαιτερα ευτυχης που μου δοθηκε η ευκαιρια να γνωρισω απο κοντα τον Γιαννη Τσουλογιαννη, Παναγιωτη Καγιαφα, Νικο Πολιτη,Νικο Φρονιμοπουλο,και πολλους αλλους οι οποιοι παρευρεθηκαν στο συνεδριο.
Ενα μεγαλο μπραβο και σε ολους αυτους που καταφεραν να διασωσουν οργανα αυτου του μεγαλου οργανοποιου και εχουμε την τυχη να τα βλεπουμε και να τα ακουμε μετα απο 100 χρονια!!!
Να κλεισω με μια ευχη του χρονου να γινει 2 και τρεις μερες με ακομη πιο καλη οργανωση και επιτυχια.

99!:019:

Κρίμα που δεν μπόρεσα να παρευρεθώ σε μία, κατά τις εξιστορήσεις σας, σπουδαία και λαμπερή απο κάθε άποψη διοργάνωση. Όλη η διαδρομή απο Ηράκλειο για Σπάρτη, αν εξαιρέσει κανείς την μετάβαση απο Καστέλλι Κισσάμου στο Γύθειο ακτοπλοΪκά, που όμως δεν βόλεψε, ήταν σχεδόν απαγορευτική. Σε αυτό συνέβαλλε καθοριστικά η υποχρέωση που είχα αναλάβει στην τριήμερη γιορτή που έγινε στο Ηράκλειο με τον τίτλο ¨Εν Οίκω¨ να συμμετάσχω, την Παρασκευή, με τον Κανονιέρη τον φίλο τον Μανώλη τον Κανακάκη και τον βιολιστή τον Γιώργο Παπαιωάννου στο Σεμινάριο για το Κανονάκι (κατασκευή-οργανολογία- εκτέλεση και δεξιοτεχνία) και στην συνέχεια στην συναυλία, που είχαν εξαιρετική επιτυχία και απήχηση.
Πιστεύω εδώ και καιρό πολύ και επιμένω στην άποψη ότι τέτοιου είδους διοργανώσεις σαν αυτήν της Σπάρτης και σαν εκείνη του Ηρακλείου έχουν εξαιρετική αξία και για τον πολιτισμό μας και για την Ελληνική Περιφέρεια και το φόρουμ πρέπει να τις κάνει θεσμό σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας όχι με ένα συμπτωματικό τρόπο αλλά με επιμονή και σύστημα που θα καταλήγει σε ένα ετήσιο πρόγραμμα τέτοιων εκδηλώσεων, για να γίνω και λίγο υπερβολικός.
Είμαι στην διαθεση σας για ιδέες και προτάσεις και δηλώνω πρόθυμος να συμμετέχω και στην προετοιμασία και στην παρουσίαση τους αν κατά περίπτωση είμαι σχετικός και μπορώ να προσφέρω.
Μπράβο σε όλους όσους συνέβαλλαν και συμμετείχαν, έστω και σαν ακροατές σε αυτήν την διοργάνωση.
Και σε άλλα!!!

Ντρέπομαι διπλά γιατί εκτός από το επώνυμο δεν θυμόμουνα απ’ ότι απεδείχθη ούτε το όνομα! :230:

Τωρα δεν το ξεχνώ!

Γρηγόρη δεν τρέχει και τίποτα!
Η αλήθεια είναι πως κάναμε λάθη κυρίως στην οργάνωση της εκδήλωσης (καθυστερημένες προσκλήσεις κλπ) είναι αδύνατο να γίνουν όλα σωστά.Πάντως καλά περάσαμε!

Ενα μεγάλο μπράβο κι από εμένα σε όλα τα παιδιά ,για τις προσπάθειες πού κατέβαλαν και για τη φιλοξενία που μας παρείχαν. Κάθε αρχή και δύσκολη… Και η αρχή έγινε. Την επόμενη φορά σίγουρα θα είναι καλύτερα.:110::110::110::110::110:
Για μένα σημαντική στιγμή, η παικτική συνεύρεση μου, μετά απο πολλά χρόνια ,με το συνάδελφο
Αγγελάκο. Μεγάλη τιμή , το μπουζούκι που έφτιαξε με πολύ μεράκι και μου χάρισε ο Παναγιώτης Καγιάφας ,να… γράψει τα πρώτα χιλιόμετρα στα χέρια του Νίκου.:109::109::109:

ΥΓ1. Πρόεδρε Γιώργο,σε ευχαριστώ που με συνόδευσες τόσο όμορφα με το κιθαρόνι σου.

ΥΓ2. Νίκο πολίτη είσαι μεγάλη φωνάρα! (πρώτη φορά βρεθήκαμε τόσο κοντά χωρίς βαβούρα)

ΥΓ3. Γρηγόρη είσαι Φίνος!

Συγχαρητήρια!! :110::110: σε όλους τους διοργανωτές, εισηγητές και παρευρισκόμενους αυτής της όμορφης εκδήλωσης.

Ήθελα πολύ να παρακολουθήσω από κοντά αυτή την σημαντική εκδήλωση, μα δυστυχώς δεν μπόρεσα :087: λόγο φόρτου εργασίας (και πολλά άλλα).
Πάντως το βάζω στο πρόγραμμα από τώρα για του χρόνου, και ευελπιστώ η εκδήλωση να καθιερωθεί ως θεσμός από δω και πέρα.

Κάθε αρχή και δύσκολη Γιάννη, καλύτερα (φαντάζομαι) δεν θα μπορούσε να γίνει.
Άσε που άκουσα και διάβασα τα καλύτερα για την φιλοξενία σας, πάντα τέτοια!!:088::088:

(Αν θέλετε, σηκώστε κάνα βιντεάκι…)

Ήταν ένα πολύ όμορφο διήμερο ! :088:

Να ευχαριστήσω και γω τους διοργανωτές γιά την άψογη φιλοξενία. Ήταν μεγάλη χαρά να γνωρίσω -επί τέλους- και από κοντά τον Γιάννη Τσουλόγιαννη, έπειτα από τόσες και τόσες διαδικτυακές και τηλεφωνικές συνομιλίες!

Βέβαια, όπως ευθαρσώς παραδέχτηκε και ο ίδιος, έγιναν και (ασυγχώρητα) λάθη στην οργάνωση της εκδήλωσης : Τα ποτήρια για το κρασί (και τις δυό βραδιές) ήταν κολωνάτα, αλλά το κυριότερο τρύπια !!!
Δεν πειράζει όμως. Η επανάληψη θα βοηθήσει όλα αυτά να διορθωθούν !

Εννοείς Νίκο, να εξαφανιστούν οι τρύπες στα ποτήρια; Θού Κύριε φυλακήν… (και το χρειαζόμαστε ανοιχτό το στόμα μας!)

Μαστορα μου είναι δυνατόν να πίνουμε κρασί στο βουνό σε κολωνάτο ποτήρι;;;!!!
Απαράδεκτο λάθος της διοργάνωσης!!!:019:

(Περιμένουμε τα βίντεο απ΄τους βιντεοσκόπους και τις φωτο απ΄τους φωτογραφους)

Μέχρι ν’ ανεβάσει τις καλές φωτογραφίες ο Παναγιώτης, ότι δεν είναι “φλου” απ’ αυτές που τράβηξε η σύζυγος…:mad: