Εκδήλωση στη Λάρισα για το Ρεμπέτικο

Διήμερη εκδήλωση για το Ρεμπέτικο Τραγούδι στη Λάρισα

Μία σειρά ανθρώπων γύρω απο το Ρεμπέτικο(μουσικοι-συλλέκτες-ραδ.παραγωγοί) ξεκινάμε την επεξεργασία μιας ιδέας σχετικά με μία εκδήλωση γύρω απο το Ρεμπέτικο.

Μιας που σε αυτό το forum υπάρχει ήδη ένα σύνολο μελετητών και ερευνητών θα ήθελα εν πρώτης να ρωτήσω κατα πόσον υπάρχει ενδεχομένως θέληση να συμμετάσχουν σε μια τέτοια εκδήλωση.

Απο εκεί και πέρα δεκτές οι όποιες συμβουλές, εμπειρίες και προτάσεις.

Οποιαδήποτε προσπάθεια σας θα στηριχθεί και απο μας σε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε.
Τί ακριβώς θέλετε να κάνετε?

Να ξεκαθαρίσω εξ αρχής οτι δεν έχουμε την παραμικρή εμπειρια σε τέτοιου είδους εκδήλωση(γι αυτο αν γίνει θα είναι μάλλον προς το τέλος του χειμώνα για να έχουμε χρόνο μπροστά μας να το οργανώσουμε και να αποφύγουμε λάθη βιασύνης).

Η πρώτη ιδέα ειναι για το διήμερο:
1η ημέρα: ιστορική συζήτηση(περίοδοι-ρίζες-κοινωνιολογικες προεκτάσεις)
2η ημέρα: μουσικολογική συζήτηση (κλίμακες-ρυθμοί-φόρμες-οργανικά σχήματα)

και κλείσιμο με γλέντι στο Καφωδείον"ΑΓΟΡΑ" (χωρίς φυσικά καμμία επηβάρυνση τύπου “Υδρας”)

Παιδιά τραβάτε μπροστά και μη σας νοιάζει. Ότι χρειαστείτε και μπορούμε να βοηθήσουμε, με όλη μας τη χαρά.

Εκδήλωση για το Ρεμπέτικο Τραγούδι?!!Σπουδαία πρωτοβουλία,που νομίζω ότι με τη μορφή που μπαίνει (ενα festival για το ρεμπέτικο) δεν έχει ξαναγίνει…
Νομίζω είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ανταμώσουμε,να ανταλλάξουμε απόψεις, να μάθουμε, να γλεντίσουμε…
Πρέπει άμεσα να ανοίξουμε ένα διάλογο μέσα από το forum που στόχο θα έχει την διοργάνωση του διημέρου αυτού…Να κατατεθούν ιδέες και συγκεκριμένες προτάσεις για την οργάνωση των δυο θεματικών του προγράμματος…
Καλό ρεμπέτικο αντάμωμα λοιπόν και μη ξεχνάμε…Έχουμε Αγώνα αύριο…γεια χαρά.
Θα επανέλθω με συγκεκριμένες προτάσεις…

άντε βρέ παιδιά κάντε κάτι και στη Λάρισα…
περιμένουμε…

Καθώς σήμερα είχαμε και την πρώτη μας οργανωτική σηνάντιση οπου καταλήξαμε στο να ξεκινήσουμε να εργαζόμαστε για την εκδήλωση, σας αναφέρω συγκεκριμένα:
α. η εκδήλωση να γίνει τέλος Φλεβάρη-αρχές Μάρτη, ώστε να έχουμε χρόνο μπροστά μας για άρτια οργάνωση και επεξεργασία κάθε ιδέας σχετικά.
β.στην εκδληλωση μαζι με τις προαναφερθείσες ημερίδες να υπάρξει παράλληλα εκθεση φοτογραφικού και αρχειακου υλικου.
γ. πιθανον να υπάρξει και αντίστοιχη έκθεση βιβλιογραφίας
δ. και ακόμη είδικά αφιερώματα σε καλλιτέχνες.

Φυσικά όλα αυτα θα εξαρτηθούν απο την συμμετοχή που θα δήλώσουν μέχρι κάποια τελική ημερομηνιά όσοι επιθυμούν να παραουσιάσουν κάποια εργασία-μελέτη-ερευνα.

Σαν μία πρώτη βολιδοσκόπηση, θα ήθελα όσοι παρακολουθούν το forum και επιθύμουν να συμμετάσχουν ενεργά να επικοινωνήσουν μαζί μου(ενδεικτηκό email: PiniosBlues@gmail.com)

Να προσθέσω επίσης οτι η παρακολούθηση της εκδήλωσης θα είναι δωρεάν(θα προσπαθήσουμε να καλήψουμε το κόστος μεσα απο τις χορηγίες)

αντε ρε παιδια να γινει και κατι καλο στη πολη μας να ερθω κι εγω που ειμαι μακρια της…
οσο για φετος ξερει κανενας αν αρχισε το Καφωδειο? πηγε κανενας? ειναι η περσινη κομπανια με την προσθηκη αλλου η αλλων? ο φιλος μου ο Νεκταριος με το βιολι του πηγε φανταρος, δυστυχως για φετος…
περιμενω νεα αν εχει καποιος την καλοσυνη να με πληροφορησει…

καλημέρα Βαγγέλη,μέχρι και πρίν 2 εβδομάδες στο καφωδείο παίζαν μουσική κάθε τετάρτη…άν δεν ξεκίνησανε ακόμα παρα-σαβ/κο…θα αρχίσουνε όπου νάναι.δέν γνωρίζω άν είναι τα ίδια παιδιά με πέρισυ,το εύχομαι όμως…θα μάθω και θα ενημερώσω…καλημέρα

Απ’οτι βλέπω μαζευτήκαμε αρκετοί απο Λάρισα εδω… Ενημερωτικά λοιπον: το Καφωδείον"ΑΓΟΡΑ" ξεκινάει το προγραμμά του αυτή την Πέμπτη(καθε Πεμπτη-Παρασκευή-Σάββατο βράδυ).
Να σημειώσω πως ένας απο τους συνεργάτες της εκδήλωσης είναι και ο Νικόλας απο το Καφωδείο, ένας άνθρωπος με πολύ μεγάλη προσφορα και εργασία για το Ρεμπέτικο Τραγούδι

Αντε… και καλα γλέντια!

λοιπόν…ξεκινά το καφωδείο…γιά να δούμε σήμερα,πώς θά περάσει ο χειμώνας μας!πάμε με την καλύτερη διάθεση.στεναχωρήθηκα όμως πολύ που ο νεκτάριος(δεν ήξερα το όνομά του)δέν θα είναι φέτος.προσωπικά για εκείνον πήγαινα(όταν πήγαινα)επειδή μου άρεσε πολύ η φωνή του και τα τραγούδια που επέλεγε να τραγουδά εκείνος(και οι υπόλοιποι βέβαια πολύ καλοί)άντε καλή αρχη!

Αννα δυστυχως ο Νεκταριος ειναι φανταρος, τελειωσε και τις σπουδες του στη Λαρισα και μετα την απολυση του τον Μαιο θα ειναι Θεσσαλονικη. Τωρα υπηρετει στο Κιλκις. Περιμενω νεα απο το καινουριο σχημα αν εχεις εσυ η καποιος αλλος την καλοσυνη να με ενημερωσει. Θα ειμαι απο την Κυριακη στη Λαρισα με αδεια. Αμαν πια να τελειωσει κι αυτη η πλατεια Νεας Αγορας 2,5 χρονια τωρα τη λιβανιζουνε. Εχει επηρεασει τα μεγιστα και στο Νικο τον καταστηματαρχη. Ενα μαγαζι καλο εχουμε να το χαρουμε σωστα τουλαχιστον…

καλημέρα Βαγγέλη,λοιπόν…τα παιδιά ξεκινήσανε χθές(καλό μας χειμώνα)!δυστυχώς δεν γνωρίζω τα ονόματά τους,είναι και φέτος τα δύο παιδιά(ο ένας με το μπουζούκι και ο άλλος με το μαγλαμά),ένας τρίτος με κιθάρα,και φέτος μπήκε στη παρέα ο Δημήτρης με ακορντεόν(είναι από Αμπελώνα γι αυτό γνωρίζω το όνομα)όμορφα ξεκινήσανε(μας έφυγε το καλοκαίρι,τουλ/στον να χαρούμε όπως μας αρέσει το χειμώνα,είναι καλό μαγαζί,τα παιδιά δόξα το Θεό κάνουν το καλύτερο).μόνο που αναγκάστηκα να φύγω γύρω στη μία,πράγμα που δεν συνηθίζω…αλλά το σάββατο νάμαστε καλά θα τους χαρώ!όσο για την πλατεία…προχωρά με αργούς ρυθμούς!καλώς να ορίσεις Βαγγέλη.