"Σεμινάριο" για μας τους ερασιτέχνες;

Σίγουρα θα είχε ενδιαφέρον να οργανωθεί κάτι από το φόρουμ μας! Αλλά η αλήθεια είναι ότι (με εξαίρεση φέτος που η κατάσταση είναι ιδιάζουσα) οργανώνονται πολλά σεμινάρια που απευθύνονται και σε ερασιτέχνες σε όλη την Ελλάδα, κάποια μάλιστα έχουν και δασκάλους που συμμετέχουν στο φόρουμ μας! :smiley:

Από προσωπική εμπειρία, θα μιλήσω για το ρεμπέτικο σεμινάριο στη Σκύρο. Παρ’ όλο που φέτος δεν μπορούσε να γίνει τελικά, γίνεται ανελλιπώς τα τελευταία 11 χρόνια. Εγώ είχα πάει το 2019, το 2016, το 2014 και το 2013. Και τις 4 χρονιές είχα περάσει καταπληκτικά.

Το ρεμπέτικο σεμινάριο στην Σκύρο διοργανώνεται από τον Γιώργο Μακρή (@makres), ένα από τα παλαιότερα μέλη του φόρουμ μας, και τον δάσκαλο Σπύρο Γκούμα (@spiros_goumas) που μας διαβάζει συχνά και ανά καιρούς συμμετέχει στις συζητήσεις μας. Μάλιστα ο τελευταίος ήταν και εισηγητής στην ημερίδα που είχαμε διοργανώσει σαν φόρουμ το 2017.

Μπορείς να αποκτήσεις μιαν ιδέα για τις δραστηριότητες του ρεμπέτικου σεμιναρίου διαβάζοντας τα πρακτικά του 11ου σεμιναρίου αλλά και αυτήν εδώ την ανάρτηση.

Γενικότερα τώρα, έχω ακούσει και σεμινάριο που διοργανώνεται στην Ικαρία, με τον Μανώλη Πάππο, στο Πήλιο που προσανατολίζεται λίγο πιο πολύ στην παραδοσιακή μουσική και άλλα πολλά. Ειδικά το καλοκαίρι, “παίζουν” πολλά στην πιάτσα :wink:

2 «Μου αρέσει»