Ράγισμα καπακιού μπουζουκιού

Γεια σας παιδιά. Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει όσον αφορά ένα ράγισμα στο καπάκι του μπουζουκιού (το οποίο έχει κολληθεί) πόσο μπορεί να επηρεάσει το όργανο. Πάντως προς το παρών ο ήχος δεν έχει αλλάξει. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό όργανο με υπέροχη ταστιέρα. Μήπως θα έπρεπε να αλλάξω το καπάκι ή αυτό θα φέρει άλλα προβλήματα?
Ευχαριστώ πολύ.

Ακριβως το ιδιο προβλημα ειχα πριν απο 3-4 χρονια οπου καταλαθος χτυπησα το μπουζουκι σε μια γωνια και το καπακι ραγισε λιγο. Κολληθηκε μετα απο λιγο καιρο. Τωρα ειναι ακομη μια χαρα δεν εχω αντιμετωπισει καποιο προβλημα… Μπορει να μας βοηθησει και καποιος οργανοποιος σε αυτο το θεμα.

Σ’αυτό ελπίζω φίλε μου, μιας και είμαι από Κύπρο και δεν γνωρίζω να έχουμε κάποιο αξιόλογο ορανοποιό (μπουζουκιού) εδώ. Κατακρίβεια δεν γνωρίζω κανένα που να φτιάχνει μπουζούκια στην Κύπρο. Πάντως τη επόμενη φορά που θα είμαι Ελλάδα θα φροντίσω οπωσδήποτε να επισκεφθώ μερικούς οργανοποιούς.

Αν το ραγισμα εχει κολληθει δεν υπαρχει προβλημα και δεν χρειαζεται αλλαγη το καπακι . Οργανοποιος που να φτιαχνει μπουζουκια στην Κυπρο υπαρχει στην Λευκωσια εχω επισκευθει το εργαστηριο του και εχω δει πολυ αξολογα οργανα και πανω απ ολα ηταν πολυ φιλικος και με καποιες ιδαιτερες σπουδες στην Κρεμονα για την οργανοποιεια και τα λουστρα . Σου στελνω πμ με τα στοιχεια του .

Ευχαριστώ πολύ. Θα τον δω.

Φίλε μου το να σου ραγίσει μόνο το καπάκι δεν είναι τίποτε απολύτως μετά την κόλληση του δεν επηρεάζει πουθενά στον ήχο το όργανο και δεν χαλάει ποτέ ιδικά αν σου βάλουν και ένα φιλετάκι από κάτω στην κόλληση , ενώ η αλλαγή καπακιού μπορεί να σου φέρει πολλούς ηχητικούς μπελάδες και αυτό γιατί δεν μπορεί να ξέρει κανείς πώς θα σου κάτσει το καπάκι όσον αφορά την ποιότητα του ήχου

Ευχαριστώ όλους παιδιά, νομίζω ότι με πείσατε. Ευχαριστώ.