Πώς να κάνω το μπουζούκι μου να μην ακούγεται σαν ηλεκτρική κιθάρα;

Καλησπέρα στην παρέα έχω έναν ενισχυτή ο οποίος έχει equalizer αλλά μου κάνει το μπουζούκι να ακούγεται σαν ηλεκτρική κιθάρα και θα ήθελα να ρωτήσω άμα υπάρχει καμοια λύση μέχρι 100€ που το κάνει να ακούγεται σαν μπουζουκι

Ευχαριστω

ο καλός ήχος θέλει χρήματα και γνώσεις. αλλά το πιο βασικό που πρέπει να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις DI. και το πιο απλό παθητικό θα σου κάνει μεγάλη διαφορά, πχ ένα behringer. καλύτερα όμως να πας σε κάτι καλύτερο, όπως πχ αυτό:


αν εκουαλάιζερ εννοείς τα απλά μπάσα-μεσαία-πρίμα, αυτά δεν βοηθάνε ιδιαίτερα. εξάλλου ο ενισχυτής βγάζει και τον δικό του ήχο, ο οποίος ταιριάζει σε ηλεκτρικά όργανα. εκτός κι αν έχεις πάρει ενισχυτή για ακουστικά όργανα, αυτοί όμως είναι αρκετά πιο ακριβοί.
γενικά η καλύτερη λύση είναι κάψα-DI-κονσόλα, με σωστή τοποθέτηση μπορεί να χρειάζεσαι ελάχιστη επεξεργασία (ΕQ κλπ). με μαγνήτη θα χρειαστείς λίγη παραπάνω δουλειά στο EQ.
2 «Μου αρέσει»

μηπως να παρεις καποιον αλλο ενισχυτη…? διοτι καποιοι ειναι μονο για κιθαρα, ειδικα οι φθηνοι… δεν εχουν απο τη μανα τους καλο καθαρο. με 100 ευρω βρισκεις μεταχειρισμενο καλο ενισχυτη, αλλα πρεπει να ψαξεις και να τον δοκιμασεις πρωτα για το καθαρο καναλι… η μαζεψε λεφτα και παρε εναν λαμπατο bugera. ο πιο φθηνος σε λαμπα