Μηχανήματα,ενισχυτές,προενισχύσεις για το μπουζούκι για live.

Είμαι επαγγελματίας μουσικός από το 1988 και έχω παίξει με άπειρα μηχανήματα και συνδυασμούς (άλλες κονσόλες με άλλα ηχεία, άλλους μαγνήτες κτλ…) και ομολογώ ότι ακόμα ΔΕΝ έχω βρει τον ήχο στο μπουζούκι που μου αρέσει για την δουλειά. Πρόσφατα όμως βγήκε ακόμα ένα μηχάνημα που το φτιάχνει ο Αρχοντής που βγάζει και τους ομώνυμους μαγνήτες για μπουζούκι οι οποίοι παρεμπιπτόντως νομίζω ότι είναι αρκετά καλοί. Το νέο αυτό μηχάνημα το ονομάζει Reverb Box-Pro2. Πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι πάρα πολύ καλό αλλά φοβάμαι ότι το κάνουν για διαφήμιση…Αν όντως κάποιος το έχει αγοράσει και το έχει δουλέψει ας μας πει εδώ πέρα την γνώμη του να γνωρίζουμε και οι υπόλοιποι. Είναι σκληρό στον ήχο; Είναι μαλακό και ευκολόπαιχτο; Είναι καθαρό; Το EQ του είναι καλό (γιατί έχει μόνο μπάσα-πρίμα!); Πως είναι τέλος πάντων; Υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην ξαναδώσω λεφτά για μουσικό εξοπλισμό γιατί πλέον δεν τα βγάζουν τα λεφτά τους οι επενδύσεις σε μηχανήματα έτσι όπως κατάντησε η δουλειά αλλά ένα μικρό και εύκολα φορητό μηχανηματάκι με καλό ήχο με δελεάζει για μια “τελευταία” αυτή την φορά αγορά! Οπότε περιμένω τις απόψεις σας για το συγκεκριμένο και αν αξίζει να αρχίζω να μαζεύω λεφτά… Μέχρι τα Χριστούγεννα έτσι όπως πάμε κάτι θα γίνει!!! :088:

εγω το δοκιμασα μπορω να πω οτι μου αρεσε…δουλευει με ολους τους μαγνητες ο αρχοντης βεβαια υποστηριζει οτι με το δικο του μαγνητη εχεις το καλυτερο κουστουμι βεβαιως βεβαιως…μπορεις να δωσεις διαφορετικη ποσοτητα βαθους στον ηχοληπτη και διαφορετικη ποσοτητα βαθους στο δικο σου μονιτορ…οποτε και δεν εχεις προβληματα με τον ηχοληπτη αν η ποσοτητα βαθους στο μοντιτορ σου θελεις να ειναι μεγαλυτερη…εχει 6 προγραμματα βαθους εμενα μου μου αρεσε το 2 προγραμμα…και επισης εχει 2 προσομοιωσεις βαθους…ο ενας με προσομοιωση ελατηριου για του ςλατρεις των σολιτερ φεντερ και αλλη προσομοιωση για τους λατρεις του ψηφιακου βαθους…εχει μπασσα και πριμα, μεσαια δεν εχει ειναι καλα φιλτραρισμενο πιστευω οτι ο ηχος ειναι σχεδον ετοιμος…καλο ειναι το εργαλειο δεν λεω…εγω παιζω με ebs αν επαιρνα μηχανημα τωρα μαλλον θα επαιρνα b voice…γουστα ειναι αυτα, πρεπει να βρεις τροπο να το ακουσεις…

Δεν έχω δοκιμάσει το B-Voice του Βασίλη (είναι και Θεσσαλονικιός…δικό μας παιδί!) αλλά από τα βίντεο που το έχω ακούσει μου φαίνεται αρκετά πιο σκληρό από το Reverb Box-Pro2. Και σίγουρα θα είναι και πιο περίπλοκο στην ρύθμιση σε σχέση με το μηχάνημα του Αρχοντή! Απλά όμως το περίμενα πιο φθηνό, σαν καινούργιο προϊόν που είναι στην αγορά, να μπορέσουν να το πάρουν και οι μουσικοί που δουλεύουν για 50? μεροκάματο. Γιατί ο Καραντίνης και ο Στεργίου (ονόματα στην τύχη λέω) εκτός του ότι θα το πάρουν δωρεάν -για να το διαφημίσουν- δεν έχουν και ανάγκη από τα 3-4 κατοστάρικα της αξίας του!!! Για αυτό είπα και στο παραπάνω μήνυμα μου…Χριστούγεννα και βλέπουμε…αν και εφόσον…!!! Καλές δουλειές σε όλους παιδιά!

Το εχω αγορασει.
Μηχανημα αξιοπιστο για μικρα και μεγαλα μαγαζια.Προσφερει αυτονομια,με 6 διαφορετικα προγραμματα,ρυθμιση εντασης,τονικοτητας,βαθους και ‘‘ουρας’’.Σχετικα με την τονικοτητα,δεν υπαρχει μεσαια ρυθμιση,αλλα η προσθαφαιρεση πριμων και μπασων προσφερουν ισορροπημενο αποτελεσμα.Μαλακο και γλυκο.Ιδανικο και για τριχορδο (που παιζω εγω οπως και οι περισσοτεροι εδω).
Το εχω δοκιμασει με μαγνητη Αρχοντης ενεργοπαθητικο αλλα και με ΕMG.Mε τον ΕΜG μειωσα λιγο το βαθος του προενισχυτη καθως εχει απο μονος του περισσοτερο ο μαγνητης.Ολα φτιαχνονται ομως με τις ρυθμισεις…αν ασχοληθεις λιγο,θα βρεις σιγουρα τον ηχο που θα σε ικανοποιησει…
Δυνατοτητα για ηχο μονιτορ διαφορετικο απο της ‘‘πλατειας’’ που θα σου φτιαξει ο ηχοληπτης.Δεχεται συναμα και ακουστικα in-ear μονιτορ.Ευκολο στη ρυθμιση και μεταφορα,με απαλλαξε με τα αλισβερισια με ηχοληπτες και συναδελφους μουσικους με τις ρυθμισεις.
Το προτεινω.
Φυσικα το ζητημα της τιμης ειναι υποκειμενικο,εξ ου και δεν αναφερομαι εκει.
Παντως η σχεση αποδοσης/τιμης εναντι αλλων μηχανηματων που εχω δοκιμασει για εμενα αξιολογειται ως πολυ καλη.