Πόνος αντίχειρα στις συγχορδίες

Καλησπέρα!

Αγαπητοί μου φίλοι, όπως καταλάβατε και από τον τίτλο πονάει ο αντίχειράς μου όταν κάνω συγχορδίες…

Προσπαθώ να μάθω σιγά σιγά τις συγχορδίες σε 8χορδο αλλά ότι κι αν κάνω με πονάει απίστευτα ο αντίχειράς μου…

Σε ένα τραγούδι που μαθαίνω τελευταία (το τραμ το τελευταίο) οι συγχορδίες που έχει (Μι μινόρε, Φα# ματζόρε και Σι μινόρε) είτε σφίγγω το χέρι μου είτε όχι… απλά νιώθω λες και με μαχαιρώνουν!

Μήπως ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει;

Σάς ευχαριστώ!

Για τενοντίτιδα το κόβω.Μην το πιέζεις καθόλου καλύτερα.Είχα και εγώ το ίδιο θέμα ευτυχώς δεν με ξαναενόχλησε.

1 «Μου αρέσει»

Ωχ… Σε ευχαριστώ φίλε Λάμπρο!!

Χαλαρά από 'δω και πέρα…

1 «Μου αρέσει»

Εχει αναφερθεί ξανά, μπορεί να μην είναι τενοντίτιδα η να είναι αυχενικό.
Καλύτερα να χαλαρώσεις λιγο την μελέτη και να πας να το δεις με κάποιον ορθοπεδικο.

3 «Μου αρέσει»

Φίλε, θα σου πρότεινα θερμά να παρατήσεις οτιδήποτε σού βγάζει αυτό τον πόνο, μέχρι να βρεις τι ακριβώς φταίει και να λάβεις συγκεκριμένες οδηγίες. Μην παίζεις συγχορδίες, ή μην παίζεις αυτά τα τραγούδια, ή εν ανάγκη μην παίζεις καν μπουζούκι. Δες το σ’ έναν ορθοπαιδικό (υπάρχουν και ορθοπαιδικοί μουσικών, όπως και αθλητών!) και θα σου πει εκείνος, αλλά μέχρι τότε καμία επιπλέον επιβάρυνση!

3 «Μου αρέσει»

Αφού το έχεις φτάσει σε τέτοιο σημείο, δυστυχώς πρέπει να αφήσεις άμεσα το παίξιμο. Δεν έχει κανένα νόημα να πονάμε, σημαίνει πρώτον λάθος τεχνική και δεύτερον ότι μαθαίνουμε να σφίγγουμε αντί να χαλαρώνουμε.
Δες επειγόντως έναν ορθοπεδικό, και μετά βρες έναν καλό δάσκαλο που να εστιάζει στο χαλαρό παίξιμο. Επίσης δες και έναν οργανοποιό, μήπως είναι σκληρό το μπουζούκι και σε δυσκολεύει χωρίς λόγο.

3 «Μου αρέσει»

Σάς ευχαριστώ όλους σας!
Θα τα λάβω όλα υπόψη!

Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να σταματήσω το παίξιμο…δεν θέλω, αν και είναι κακό…θα παίζω πιο χαλαρά αργά και τα λοιπά αλλά δεν μπορώ.

Επίσης για ορθοπεδικό… μήπως ξέρετε κάποιον να μου προτείνετε στο Ρέθυμνο;

Ευχαριστώ πολύ!

2 «Μου αρέσει»

Καταλαβαίνω τί λες, αλλά μην πάθεις και ζημιά. Η κούραση και η επιβάρυνση είναι προσθετική και στο τέλος μαζεύεται.
Τουλάχιστον άσε τα ακκόρντα, και όταν νοιώθεις κούραση (πριν τον πόνο) σταμάτα αμέσως. Με οδηγό την κούραση και τον πόνο θα μάθεις να χαλαρώνεις το χέρι σου.
Να ρωτήσουμε για Ρέθυμνο, ίσως χρειαστεί να πας και Ηράκλειο που είναι μεγαλύτερη πόλη με νοσοκομεία κλπ.

1 «Μου αρέσει»

Βάζε όσο μπορείς πάγο στο σημείο του πήχη από την μεριά που βρίσκεται ο αντίχειρας.Συνήθως από εκεί ξεκινάει ο τένοντας του αντίχειρα και προς τα κάτω.Καλό είναι να παίζεις πιο λίγο ή καθόλου.Είναι δύσκολες περιπτώσεις και δεν περνάνε εύκολα.Ακόμα και όταν φύγει ο πόνος μπορεί να επανέλθει.Σκέψου εγώ που είχα πάθει το ίδιο δεν μπορούσα ούτε τα κορδόνια μου να δέσω όπως και ούτε να κρατήσω ένα ποτήρι με νερό.Για να καταλάβεις τον αντίχειρα δεν μπορούσα να τον απομακρύνω από το δείχτη.Δεν άνοιγε το δάχτυλο καθόλου.
Περαστικά εύχομαι.

2 «Μου αρέσει»

Ναι ούτως η άλλος δεν έχω σκοπό να ζορίσω το χέρι μου και δεν μου αρέσει ο πόνος οπότε σταματάω πρίν αρχίσω να πονάω … Όσο για Ηράκλειο είναι εύκολο…θα το κοιτάξω…

Ευχαριστώ Νίκο!

1 «Μου αρέσει»

Φίλε Λάμπρο πονάω μόνο στις συγχορδίες ή όταν σφίγγω ή γενικά ζορίζω τον αντίχειρα… οπότε πρέπει σίγουρα να το κοιτάξω μίας και κάνει και άλλες δραστηριότητες δύσκολες για μένα… ευτυχώς όμως δεν πονάω όταν είναι αδρανής ο αντίχειρας. Εύχομαι να μην ξαναπεράσεις κάτι τέτοιο!

Σε ευχαριστώ πολύ!

2 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα ,συμφωνώ με ότι είπαν πιο πάνω , αποχή και χαλάρωμα, ίσως η χρήση αρνικας στο σημείο που πονάει να βοηθήσει.

1 «Μου αρέσει»