Πτυχίο για μπουζούκι

γεια σας κανω 6 χρονια μπουζουκι ρωτησα των δασκαλο μου ποτε παιρνω πτυχιο και μου ειπε οτι δεν υπαρχει πτυχιο δηλαδη εγω που θελω να γινω δασκαλος μουσικης σε σχολειο τι θα κανω και τι δηκαιωλογητικα θα δωσω επισης πηγενω και θεωρια αμα αυτο ειναι χρησιμο

καλώς ήρθες στο φόρουμ!
κατ’αρχήν, ναι η θεωρία είναι πολύ χρήσιμη και απαραίτητη ειδικά άμα σε ενδιαφέρει να διδάξεις.
το πτυχίο στα λαϊκά όργανα μπορεί κάποτε να έρθει, αν και όποτε ξεπεράσουν τους ανταγωνισμούς τους οι σολίστες που ενδιαφέρονται για το ψητό. προσωπικά δεν με αφορά, ούτε θεωρώ πως έχει κάτι να δώσει στο όργανο ή στους παίχτες.
από την άλλη, μπορείς να πας σε κάποια από τα ΑΕΙ στην άρτα ή στο παμάκ που έχουν πολύ καλό επίπεδο διδασκόντων και φοιτητών. είναι φυτώρια νέων παιχταράδων και το πτυχίο τους επαρκεί για διδασκαλία στα σχολεία. δηλαδή αναπληρωτής που θα τρέχει κάθε χρόνο σε άλλη γωνιά της χώρας, για να θρέφει τους κανίβαλους με τα air b’n’b καθώς και τους εφοπλιστές ή τους κτελατζήδες αναλόγως την περιοχή.
αν βάλεις "πτυχίο"¨στην αναζήτηση του φόρουμ, θα βρεις αρκετές παλιές συζητήσεις με ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις από όλες τις μεριές.

1 «Μου αρέσει»

Το ΠΑΜΑΚ,και η Άρτα,δίνουν πτυχία ανεγνωρισμένα,και μεταπτυχιακά,( πανεπιστήμια γαρ) και με υψηλό επίπεδο όπως λέει πιο πάνω ο Νικόλας,η πολιτεία όμως δεν έχει αναγνωρίσει κάποια όργανα - μεταξύ αυτών και το μπουζούκι - ,σαν να είναι ανύπαρκτα,και εκεί δημιουργείται το θέμα.Από την άλλη ,τα ωδεία μπορούν να δώσουν πτυχίο,(γίνεται επιτροπή από μουσικοδιδασκάλους,και εγνωσμένης αξίας εμπειροτέχνες !!! (sic),π.χ. Νικολόπουλος,Πάππος,Καραντίνης,όπου γίνονται οι εξετάσεις και παίρνεις πτυχίο ή δίπλωμα,αναγνωρισμένο όμως από το υπουργείο πολιτισμού,και όχι από το Παιδείας-Θρησκευμάτων.Άστα.

1 «Μου αρέσει»

για σας θελω να διοριστω σε δημοσιο για δασκαλος παιζω μπουζουκι και ο δασκαλος μου μου ειπε οτι δεν υπαρχει πτυχιο εχω πτυχιο για θεωρια αρμονια βυζαντινη μουσικη και αλλα μπωρω να διοριστω με αυτα τα πτυχια

Μουσικός σε γενικό σχολείο; Ή σε μουσικό; Δεν είναι ίδια ειδικότητα - σ’ ένα γενικό σχολείο ο μουσικός είναι «γενικά» μουσικός, ενώ στα μουσικά σχολεία υπάρχουν καθηγητές συγκεκριμένων οργάνων (κλασικών / παραδοσιακών), θεωρίας κλπ.

Εν πάση περιπτώσει, οι διορισμοί δε γίνονται με σκέτο πτυχίο αλλά μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ, που δεν ξέρω αν έχει εξαγγελθεί για κάποια κοντινή χρονιά. Από την άλλη, όσοι διδάσκουν δεν είναι όλοι διορισμένοι, υπάρχουν και οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι. Εδώ δεν ξέρω τη διαδικασία, μάλλον θα πρέπει να ψάξεις να τη μάθεις από το Υπουργείο Παιδείας.

1 «Μου αρέσει»

Ας σημειώσω ότι για το θέμα “Πτυχίο στο μπουζούκι” έχει γίνει εκτενέστατη συζήτηση και εδώ: