Θανάσης Πολυκανδριώτης

Καλησπέρα. Ήθελα να ρωτήσω που βρίσκεται η Σχολή Λαϊκής Μουσικής Παράδοσης του κύριου Πολυκανδριώτη εδώ στην Αθήνα.

Ευχαριστώ

Καλησπέρα.Δεν υπάρχει ούτε συγκεκριμένος χώρος που γίνονται μαθήματα, ούτε σχολή με αυτή την ονομασία.Ο Πολυκανδριώτης ασχολείται με τον Σύλλογο που έχει φτιάξει, τους “Επόμενους”, που είναι στην ουσία ένα μουσικό σύνολο από μπουζούκια και παράλληλα κάνει μαθήματα σπίτι του (30 ευρώ το μάθημα ακατέβατα).Μπορείς να του στείλεις μήνυμα μέσα από το site του http://www.polykandriotis.gr/home.php. Μην ντραπείς να του στείλεις είναι καλός,ευγενικός και θα σου απαντήσει.Τουλάχιστον με εμένα έτσι έγινε.

Μόνο;;;;;

πάρα πολύ καλή τιμή… εδώ άγνωστοι δάσκαλοι χτυπάνε 15-25 ευρώ / μάθημα…

δεν νομίζω ότι η ποιότητα έχει σχέση με την διασημότητα (εκτός κι αν εννοείς ότι κάποιος γίνεται γνωστός μέσα από την ποιότητα της δουλειάς του, που βεβαίως συμφωνώ). εξάλλου από τα 15 στα 25 είναι μεγάλη η διαφορά, και μην φτάσουμε να κάνουμε με 10 ευρώ -ούτε η βενζίνη δεν θα βγαίνει.
ας συνεχιστεί η κουβέντα εδώ, όπου το αναλύσαμε διεξοδικότατα παλιότερα…

χρόνια πολλά καλή χρονιά,

όχι βέβαια… δεν συμβαδίζει πάντοτε η διασημότητα με την ποιότητα.

Στον κλάδο της μουσικής όμως, τις περισσότερες φορές, ναι συμβαδίζει…
διότι για να γίνεις διάσημος (με την έννοια να γίνεις αποδεκτός ως καλό μπουζουκι και όχι να βγαίνεις σε κανάλια και εκπομπές) πρέπει να έχεις ποιότητα στην δουλειά σου και παιχτικά προσόντα.

Άρα συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες

[SIZE=2]Καλη χρονια παιδια να εχουμε…τα παικτικα προσοντα και η ποιοτητα στη δουλεια σου δε σε κανουν απαραιτητα και ποιοτικο δασκαλο…μπορει απλα να μενεις παικταρας μπουζουξης…μη τρωτε παραμυθι με τον παικταρα μπουζουξη οτι ειναι και καλος δασκαλος…για να ειναι,σαφως πρεπει να ξερει το οργανο καλα αλλα δε φτανει μονο αυτο,πρεπει να υπαρχει η μεταδοτικοτητα,η διαθεση,η υπομονη…υπαρχουν αυτοι τη στιγμη αρκετοι παικταραδες που σαν καθηγητες δεν λενε μια…και υπαρχουν και αλλοι που εχουν το χαρισμα και το ταλεντο αλλα και τη διαθεση,να μοιραζουν γνωση.

*Οπως γινεται με ολους τους δασκαλους,προπονητες κλπ.
[/SIZE]

Φίλε bourbou, φυσικά και πρέπει να υπάρχουν και τα παραπάνω (νομίζω ότι είναι προϋπόθεση για να γίνει κάποιος δάσκαλος σε οτιδήποτε)… αλλά κυρίως η γνώση του οργάνου κάνει ένα δάσκαλο μπουζουκιού ποιοτικό.

Όση μεταδοτικότητα και να έχει ο δάσκαλος εάν δεν ξέρει π.χ. να μου δείξει τεχνικές φτερουγισμάτων, ολισθημάτων, τριλιών και γενικά καλωπισμούς…, ασκήσεις βελτίωσης πένας και δαχτύλων κλπ… εάν δεν ξέρει να μου δείξει διάφορες παιχτικές σχολές (π.χ. Τσιτσάνη, Παλαιολόγου, Χιώτη, Ζαμπέτα) τι να την κάνω την μεταδοτικότητα… αφού δεν πρόκειται να μάθω σωστά μπουζούκι

Συμφωνω.Ηδη το αναφερω περι γνωσης. :088: