Πρόβλημα με τρίξιμο σε ούτι

:):):):):):):):slight_smile:

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 21:42 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 21:38 —

Καλησπέρα μιας και το κατεχεις το όργανο ήθελα να σε ρωτήσω, ξεκινησα τώρα να μαθαινω ούτι πιο παλια ειχα ασχοληθει με κλασσικη κιθάρα και μπουζουκι, και οφείλω να ομολογίσω πως ειναι μαγευτικό οργανο! Το αγορασα πριν δυο εβδομάδες περίπου, απο ένα Σύριο που δειατηρεί μαγαζί στη Μπενάκη κοντά στην Ομονοια που φυμολογείται πως για τα λεφτα τους είναι καλά ουτια αυτα που φέρνει, το πηρα 300 ? και το διαλεξα μόνη και σίγουρα δεν είμαι και ο καλύτερος κριτής αφου ούτε να κουρδίσω δεν ήξερα όταν πήγα να το αγοράσω. Το πρόβλημα είναι πως η τεταρτή διλη χορδή απο κάτω τρίζει παρα πολύ όταν είναι πατημένη και όχι ελευθερη και πιο λίγο οι υπόλοιπες μπάσες του, θεωρείς πως είναι κατι φυσιολογικό επειδη είναι άστρωτο το όργανο ακόμα όπως μου είπε αυτός;

Γεια σου Μαρία,
Τι μου θύμισες. Και εγώ το πρώτο μου ούτι από τον Γιάννη τον Σύριο το πήρα εκεί από την Μπενάκη. Και εγώ 300? το είχα πάρει.

Μια χαρά είναι τα όργανα του για αρχή, εγώ έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Αν είναι φρέσκο το όργανο είναι καλό να τρίζει έτσι ώστε μετά τα 2 -3 χρόνια να στεγνώσει, να τραβήξει και να μην υπάρχει τρίξιμο.

Έχεις σχέδια πάνω στην ταστιέρα; Αν ναι ίσως φταίνε αυτά και θα είναι μόνιμο :slight_smile:

Αν όχι, είναι έβενος ή άλλο ξύλο;

:088:Ναι όντως το Ελληνικό του είναι Γιάννης !!! Τα κλειδιά είναι σιγουρα απο εβενο, για την ταστιέρα δεν είμαι σιγουρη θα σου ανε

βάσω μια φώτο του να μου πεις τη γνώμη σου, δεν νομίζω πως έχει διακοσμιτικά επάνω της. Δεν γνωρίζω όμως και τι θεωρείται διακοσμιση στο ούτι τουλάχιστον, να υποθέσω πως είναι όργανο με ντούγιες το ούτι η σκαφτό; Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απαντησή σου να σαι καλά !

Μαρία το όργανο είναι μια χαρά, είσαι τυχερή! Καλορίζικο και με υγεία πάνω από όλα.

Εμένα η ταστιέρα είχε σχέδια, τα οποία όταν είναι φίλντισι μέσα σε έβενο δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά εμένα ήταν πλαστικά μέσα σε μαλακό ξύλο.

Τα ούτια που έχει φέρει ο Γιάννης τώρα πια είναι πολύ καλά. Και η ταστιέρα σου είναι καλή. Το τρίξιμο είναι φυσιολογικό, θα φύγει με τον καιρό αρκεί να το προσέχεις. Όχι υγρασίες και χτυπήματα, καλό και σωστό κούρδισμα.

Για παράδειγμα αν δοκιμάσεις το τούρκικο κούρδισμα ίσως φύγει το τρίξιμο, αυτό συμβαίνει στα περισσότερα ούτια.

Επίσης, σκαφτό ούτι δεν έχω δει ποτέ γιατί είναι δύσκολο, οι ντούγιες στο σκάφος σου φαίνονται :slight_smile:

Να είσαι καλά!

Ωραια Βαγγέλη σε ευχαριστω πολύ με καθυσήχασες εχω σκοπό να αφοσειωθώ στο όργανο και να ασχοληθώ μόνο με αυτο και βεβαία να το προσεχω σαν τα μάτια μου, και βεΒαια εχω είδη μιλήσει με δάσκαλο και ξεκήναω ιδιαίτερα μαθήματα. Υγεία πανω απο όλα και σε σένα.