Σε όλες της καταγραφές πάντως, ως Βαλαβάνης καταχωρείται. Τώρα, το αν αυτό το πήρε χαμπάρι και ο ίδιος, δεν το ξέρω…
Ε εεεεε… όχι Νικόλα μου Θα διαφωνήσω μαζί σου.Όλα τα χρόνια της 7ετιας κάθε μεσημέρι με εκείνες τις ανεκδιήγητες εκμπομπές με τους φουστανελοφόρους, και τα δημοτικά τραγούδια με τον Καπαφλή, μπορεί να τον παρουσίαζαν ως Βαλαβάνη.Αυτοί ακόμη και την Λειβαδιά την ονομάτιζαν Λεβάδεια.Τελος του 1970 αρχές του 1980 στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά,το 3ο πρόγραμμα είχε πολιτιστικές ημέρες.Μια ημέρα ήταν αφιερωμένη στο δημοτικό τραγούδι της τάβλας,το επιτραπέζιο κατά την λόγια έκφραση, με την επιμέλεια της Ελένης Καραΐνδρου.Εκεί με μία παρέα καλών φίλων,του Σπύρου Γκούμα , και του Μανόλη Πάππου μεταξύ άλλων, πήγαμε και μαγευτηκαμς, και γνωρίσαμε από κοντά τον μπάρμπα Μαθιό,ο οποίος παρουσιάστηκε στο κοινό, αλλά και συστήθηκε σε εμάς ως Μαθιός Μπαλαμπάνης," ντράμερ".
Ακριβώς, Νικόλα μου! Η διαφορά μεταξύ μας είναι ότι εσείς τον γνωρίσατε, εγώ δυστυχώς όχι. Άρα η δική μου πληροφόρηση δεν μπορούσε παρά να ήταν ό,τι διάβαζα, όχι το πώς ο ίδιος μου συστήθηκε. Και διάβαζα Βαλαβάνης.
Μπορεί, Σπύρο, να είδε ο ίδιος τη μακέτα και να το διόρθωσε. Μπορεί και, κάποιοι απ’ τους εμπλεκόμενους στη δισκογραφία να ήξεραν ότι το σωστό είναι Μπαλαμπάνης.