Πληροφορίες για Audacity 1.3 (beta)

Καλησπέρα παιδιά. Θέλω να ηχογραφήσω ένα τραγούδι με το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Θέλω να παίξω στο μπουζούκι ένα κομμάτι και μετά να τραγουδήσω πάνω στην συγκεκριμένη μελωδία. Παρέχει αυτή τη δυνατότητα αυτό το πρόγραμμα? Και με ποιο τρόπο?

Χρησιμοποιώ αυτό το μικρόφωνο

Υ.Γ.Επειδή το έχω χρόνια αυτό το πρόγραμμα, έχει βγει και πιο καινούρια έκδοση?

Το audacity έχει φτάσει στην έκδοση 2.04 και μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ. Φυσικά και το παρέχει, μόνο που θα πρέπει να έχεις ακουστικά ώστε να απομονώσεις τα ηχεία γιατί αλλιώς το μικρόφωνό σου θα πιάνει και τον ήχο που θα βγάζουν τα ηχεία.

Πρέπει να υπάρχει έκδοση 2.04 πλέον. Δεν νομίζω ότι για τη δουλειά που το θέλεις έχει κάποια διαφορά.

Δεν το έχω πρόχειρο το πρόγραμμα μπροστά μου αλλά απ’ ότι θυμάμαι απλώς ανοίγεις νέο κανάλι ηχογράφησης (αφού γράψεις το μπουζούκι) από κάτω και ηχογραφείς τη φωνή. Κατόπιν παίζοντας και τα δύο μαζί έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σου δίνεται και η δυνατότητα με τις κουκίδες που έχει πάνω στο ηχογράφημα να αυξομειώσεις την ένταση του ενός ή του άλλου. Τέλος το εξάγεις σαν mp3 και έχεις το ζητούμενο.

Δεν θα έτρεχα να απαντήσω έτσι γενικά, αλλά φαντάζομαι ότι είσαι σε δημιουργικό οίστρο. Ελπίζω να βοήθησα.

ΥΓ. Με πρόλαβε ο admin όση ώρα έγραφα…

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!!!

Έχω χρησιμοποιήσει το 1.3 για διάφορες ηχογραφήσεις. Είναι οικιακού επιπέδου, αλλά νομίζω ότι το πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα και για υψηλότερων αξιώσεων αποτέλεσμα, για όποιον είναι λίγο σε θέση να εκμεταλλευτεί όλες τις δυνατότητες.

Για κάποιο λόγο, που μάλλον σχετίζεται με τον υπολογιστή μου και όχι με το ίδιο το πρόγραμμα, όταν γράφω ένα κανάλι ακούγοντας το προηγούμενο που έχω ήδη γράψει υπάρχει μια χρονοκαθυστέρηση (αυτό που είναι ταυτόχρονο όσο παίζω, στην ηχογράφηση δεν είναι). Η απλή και πρακτική λύση είναι στο πρώτο κανάλι να ηχογραφώ έναν οδηγό. Για κάθε επόμενο κανάλι ακούω μόνο τον οδηγό και παίζω/τραγουδάω από πάνω. Η χρονοκαθυστέρηση είναι φυσικά η ίδια για όλα τα κανάλια, επομένως βγαίνουν συγχρονισμένα μεταξύ τους. Τον οδηγό τον πετάω.

Η καθυστέρηση σχετίζεται και με το πρόγραμμα, πιο εξειδικευμένα προγράμματα πολυκάναλης ηχογράφησης λαμβάνουν υπόψη αυτή την καθυστέρηση και ευθυγραμμίζουν από μόνα τους τα κανάλια. Δεν υπάρχει υπολογιστής που να μην έχει έστω και λίγη καθυστέρηση καθώς η μετατροπή του σήματος από αναλογικό σε ψηφιακό, το γράψιμο στη μνήμη κλπ παίρνουν κάποιο χρόνο.