Περί κλεισίματος του νήματος "τιμή-σε-όργανο-του-σπουρδαλάκη"

Καλημέρα σε όλους.

Καταλαβαίνω την δύσκολη θέση που βρέθηκαν εχθές τα μέλη της συντονιστικής ομάδας, αλλά υπήρχε ένα νήμα τιμή-σε-όργανο-του-σπουρδαλάκη ανοιχτό σε ΟΛΟΥΣ.

Έπειτα το κλείνετε, σε λίγα λεπτά το ανοίγετε για να μιλήσει ο ΕΝΑΣ και το ξανακλείνετε για ΟΛΟΥΣ.
Μα δεν του αφαιρέθηκε η δυνατότητα τόσες μέρες να απαντήσει. Δεν είναι ισονομία μελών αυτή.

Καλοπροαίρετα και το πιστεύω με τις καλύτερες προθέσεις κάνατε μία εξαίρεση για τον οργανοποιό, ο οποίος όμως δεν περιορίστηκε μόνο στο θέμα του νήματος, δίνοντας άμεσες αλλά και έμμεσες απαντήσεις για τον τρόπο που δουλεύει (όχι όλες αποδεκτές απο όλους φυσικά), αλλά καυτηρίασε και τον παρόντα χώρο.

Να του θυμίσω ότι αν κάνει μία αναζήτηση στο forum με το όνομά του, θα βρει δεκάδες ή και εκατοντάδες αναφορές. Η συντριπτική πλειοψηφία με θετικά σχόλια. Αναφορές, βίντεο, εικόνες, εκφράσεις θετικών συναισθημάτων και άλλα πολλά, είναι μία παρακαταθήκη για αυτόν καθώς και μία δωρεάν διαφήμιση την οποία αναπαράγουν διαρκώς τα μέλη, με την ελευθερία της έκφρασης που τους παρέχει ο παρών χώρος. Δεν είδα όμως καμία αναφορά ευγνωμοσύνης για τα οφέλη που καρπώνεται από τον εδώ χώρο και τους ανθρώπους που την απαρτίζουν.

Αυτές λοιπόν οι “συλλογικότητες” όπως ανέφερε, δεν είναι μόνο “αρένες που διψάνε για αίμα”.

Δεν έχει μία και μόνο επιλογή όποιος αναφέρεται στο όνομα του να μιλάει θετικά.
Τα όργανά του μου αρέσουν και ηχητικά και αισθητικά, αλλά με βρήκε αντίθετο σε ένα λεπτό σημείο, το οποίο τελικά δεν το διέψευσε, αλλά από ότι καταλαβαίνω από τα γραφόμενά του το δικαιολογεί.

Όταν καλοδέχεται κάποιος πλειάδα θετικών στοιχείων, πιστεύω ότι είναι υποχρέωση του να δέχεται και την αρνητική άποψη σε συγκεκριμένα ζητήματα.

5 «Μου αρέσει»

Σέβομαι το κλείσιμο του θέματος γιατί μύριζε μπαρούτι και ήμουν κι εγώ ένας από τους υπαίτιους. Όμως δεν πρόλαβα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου απέναντι σε κατηγορίες ότι είμαι φανατισμένος, πετάω λάσπη, καθώς και μια παρερμηνεία της έκφρασης “χάμένα λεφτά”.
Λάσπη σημαίνει ψέμματα με δόλο αν δεν κάνω λάθος, ας το σκεφτούν αν ισχύει. Δεν έχω ούτε φιλικές ούτε εχθρικές σχέσεις με τον οργανοποιό, ούτε κάποιο συμφέρον. Απλά λόγω δουλειάς βλέπω πολλά όργανα και οργανοπαίχτες και έχω κάποια εικόνα, σίγουρα όχι συνολική.
“Χαμένα λεφτά” είναι και όταν ένας αγοραστής έχει ένα όργανο που δεν μπορεί να το πουλήσει ή να το διορθώσει, και μόνη επιλογή είναι να το ανταλλάξει με ακριβότερο στην συγκεκριμένη περίπτωση. Το έχω γράψει και άλλες φορές, ισχύει για αρκετούς μαστόρους δυστυχώς (έχω αναφέρει κάποιους), είναι ακατανόητο να κατηγορούμαι ότι εννοούσα κάτι διαφορετικό από αυτό.
Να με συμπαθάτε για το εγωιστικό ποστ, δεν το συνηθίζω. Δεν με ενδιαφέρει να συνεχίσω περί του θέματος, απλά να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Αν θέλετε πείτε με αφελή, αφού δεν βγήκε κανείς από τους ζημιωθέντες κατόχους να παρουσιάσει στοιχεία, για τους δικούς τους λόγους ο καθένας.
Και πάλι να ζητήσω συγγνώμη από όλο το φόρουμ και την διαχειριστική/συντονιστική ομάδα για την αναστάτωση και τους υψηλούς τόνους. Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία, αναμένω την μάζωξη να τα πούμε πιο χαλαρά και ανθρώπινα.

5 «Μου αρέσει»

Καλά εκανε και εκλεισε το νήμα, ισως έπρεπε να εχει κλείσει και λίγο νωρίτερα πριν ξεφυγει η κατασταση.

Στον γραπτο λογο παντα θα γινονται παρεξηγήσεις γιατι αρκετά πραγματα φαίνονται πιο “σοβαρά” οταν τα γράφεις απο οτι οταν τα λες.

5 «Μου αρέσει»

Λάσπη (αν αναφέρεσαι σε μένα Νικόλα),σημαίνει κατηγορία χωρίς αποδείξεις. Σε συμπαθούμε (κι όχι μόνο, είσαι φίλος καρδιακός),αλλά εδώ θα μου επιτρέψεις μία θέση. Δεν υπερασπίζομαι τον Χρήστο ,υπερασπίζω τον εαυτό μου. Τρέμω στην σκέψη ότι κάποιος θα μου πρόσαπτε κατηγορίες χωρίς αποδείξεις , με ατέλειωτα μετέωρα επιχειρήματα που επικεντρώνονται στο “αν” στο “είναι πιθανόν”,“νομίζω”,ή “δεν νομίζω” κ.α. , με προσεκτικό “κτένισμα” κειμένων ,για να συνεχιστεί η “μάχη”, ενώ έχουν δωθεί οι όποιες απαντήσεις και έχει κλειδώσει το θέμα. Ακόμα όταν αυτό γίνεται επί σειρά ετών. Δεν νομίζεις ότι αυτό καταντάει εμμονικό,;Ή όταν μέλος στην συζήτηση με κατηγορεί ότι δεν επικεντρώνομαι στο αν αυτό είναι αλήθεια ή όχι και δεν ζητάω αποδείξεις και ντοκουμέντα, ενώ έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω “παιδιά μιλάτε με αποδείξεις”.Δεν μπορώ αβασάνιστα να δεχθώ την όποια μαρτυρία αξιόπιστη,-ενώ λείπουν τα τεκμήρια-,και να θεωρώ ότι μπορεί με βάση τον ισχυρισμό (γιατί μαρτυρία άνευ αποδείξεων ισχυρισμός είναι),μπορεί να κάνουμε κουβέντα ,και γιατί μάλιστα; Για την εργασία, το ήθος ,και την ποιότητα του ανθρώπου. Αυτό το πράγμα δεν μπορώ να το αποδεχτώ, μου θυμίζει Γκεμπελικές μεθόδους (ρίξε λάσπη ,κάτι θα μείνει),και στεναχωριέμαι αφάνταστα.

5 «Μου αρέσει»

Νικόλα μου ξέρεις πόσο σε εκτιμάω, αλλά για όλα αυτά που γράφεις έγραψα στο τέλος περί αφέλειας αφού τα τεκμήρια δεν παρουσιάστηκαν και έμεινα εκτεθειμένος. Τα υπόλοιπα θεωρώ αδιανόητο να με αφορούν, και θα επιθυμούσα μια διευκρίνηση.

Η απάντησή μου που σε αφορά είναι μέχρι εκεί.

Τα παρακάτω είναι γενικότερα.

2 «Μου αρέσει»

Πρόσεξε μια λεπτομέρεια όμως, Ο Σπουρδαλάκης, όταν τελικά έλαβε τον λόγο, έγραψε ένα εκτενέστατο κείμενο (αν ήταν δικό μου μπορεί να το ετοίμαζα μέρες ολόκληρες), στο οποίο κάπου λέει:

Προσωπικά αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο μάστορας δεν είναι χειριστής Η/Υ. Δεν έχει την άνεση να παρακολουθεί όλη την ώρα και να απαντάει με σύντομα μηνύματα σε σχεδόν ζωντανό χρόνο. Πόσο μάλλον με ολόκληρη τοποθέτηση. Τώρα μπόρεσε, τώρα έκατσε και τα 'γραψε. Τι να του λέγαμε, «α, τώρα που μπορείς εσύ δεν μπορούμε εμείς γιατί κλείσαμε»;

Άλλο τώρα.
Λέει ο Νικόλας:

Δεν πειράζει.

Η βασικότερη υπεράσπιση θα ήταν «ο Χ δεν πέταξε λάσπη γιατί ποτέ δεν πετάει λάσπη, δεν είναι τέτοιος τύπος», και όχι να αποδεικνύουμε αν σε κάθε συγκεκριμένη περίσταση πέταξε λάσπη ή όχι.

Λοιπόν, το τι τύπος είναι ο Λίγκα Ρόζα το ξέρουν όλοι όσοι παρακολουθούν κάποιον καιρό το φόρουμ, οι υπόλοιποι θα έχουν σίγουρα ευκαιρίες να το μάθουν: δεν είναι τέτοιος τύπος, λασπώδης!

Το να σου στερηθεί η δυνατότητα αυτοϋπεράσπισης καταλαβαίνω ότι δεν αποτελεί ισόνομη μεταχείριση. Είναι όμως μια μικρή θυσία, επανορθώσιμη, υπέρ τού:

4 «Μου αρέσει»

Ναι Περικλή, έχεις δίκιο. Ο Νικόλας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΣΠΩΔΗΣ ΤΥΠΟΣ. Είναι όπως είπα και παραπάνω φίλος μου, και μάλιστα ΚΑΡΔΙΑΚΟΣ.

3 «Μου αρέσει»

Εμείς Νικόλα μου είμαστε καρδιακοί και με σφραγίδα γιατρού! Χρωστάω επίσκεψη για τσάι και βραστό μπρόκολο.
Περικλή όπως τα λες είναι, από την αρχή ώς το τέλος.

3 «Μου αρέσει»