Παρτιτούρες

Τυχαία έπεσα πάνω σε κάποιες παρτιτούρες στο διαδίκτυο με 132 ρεμπέτικα τραγούδια.
Επειδή είναι ευαίσθητο το θέμα, διευκρινίζω ότι δεν είναι δικές μου, δεν τις έχω ανεβάσει εγώ και δεν ξέρω αν είναι σωστές. Ξέρω όμως ότι αρκετοί ζητούν κατά καιρούς παρτιτούρες και είναι περιζήτητες για κάποιους, γι’ αυτό δίνω το σύνδεσμο. Για να κατεβάσει κάποιος ολόκληρο το αρχείο θα πρέπει να πληρώσει κάποια συνδρομή. Η εμφάνιση όμως και το copy με printscreen, σελίδα - σελίδα, γίνεται ελεύθερα.

132 παρτιτούρες για ρεμπέτικα

καλο μηνα σε ολους!
ειναι απο τις λιγες παρτιτουρες που κυκλοφορουν στο διαδικτυο και ειναι σωστες

Καλό μήνα.
Δεν τις κοίταξα όλες, αλλά ας πούμε κοίταξα το Μπαξέ τσιφλίκι και με μια πρόχειρη ματιά δεν το λες και λάθος, αλλά η εισαγωγή δεν είναι αυτή.

Επίσης, σημασία έχει για ποιό όργανο έχει γραφτεί η παρτιτούρα…
πάντως σίγουρα μπορούν να αποτελέσουν έναν καλό οδηγό για κάποιον που ψάχνει μια πρώτη επαφή με τα τραγούδια.

μάλλον για καθως πρέπει πιάνο είναι, με εκατό ακκόρντα ανά μέτρο. η καλλιγραφία είναι εντυπωσιακή πάντως!

Είναι πολύ ωραίες οι παρτιτούρες! Τις έχω κατεβάσει εδώ και καιρό! Για πιάνο είναι ιδανικές!!!

Οι παρτιτούρες είναι πολύ παλιές. Τις πρωτοσυνάντησα πριν από περισσότερα από 20 χρόνια όντας φοιτητής από έναν φίλο μου.
Κάποια στιγμή τις ξαναβρήκα στο ίντερνετ. Κάθισα και το βρήκα το βιβλίο και ανεβάζω τα πλήρη στοιχεία της έκδοσης για όποιον ενδιαφέραται να το ψάξει αν και είναι πολύ παλιό και αμφιβαλλω αν θα υπάρχει πιά:

Γ. ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
Αρχιμουσικός
ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ
132 τραγούδια
Τσιτσάνης
Βαμβακάρης
Παπαϊωάννου
Μητσάκης
Χατζηχρήστος

Γ. ΚΑΧΡΑΜΑΝΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ
ΦΕΙΔΙΟΥ 14, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. 3607189, 3609138

Μου λείπουν κάποιες σελίδες από την αρχή με τον πρόλογο και αν θυμάμαι καλά ήταν μουσικός που δούλευε σε κέντρα (σαν μαέστρος;) και είχε συνεργαστεί με κάποιους από τους παλιούς.
Πάντως ήτανε κανονικό βιβλίο και όχι πρόχειρες σημειώσεις.

Έχω γράψει και εγώ αρκετές (αν και μόλις έχασα κάποιες απο πρόσφατο ατύχημα υπολογιστή) και αναρωτιέμαι τελικά αν οι παρτιτούρες ανήκουν επίσης στον δημιουργο ως πνευματική ιδικοκτησία, ακόμα και αν ο ίδιος ο συνθέτης δεν έγραψε ποτέ παρτιτούρα.
Θα ήθελα να μοιραστώ τις δικές μου, σε μπλογκ (η εδώ) εφόσων γράφτηκαν για μη εμπορική χρήση αλλά δεν είμαι βέβαιος οτι γίνεται και δεν θέλω να κάνω ζημιά σε κάποιον που μπορεί να βγάζει το ψωμί του απο κάτι τέτοιο.
άραγε οι εκδότες όπως Νάκας κλπ όταν βγάζουν και πουλάνε παρτιτούρες λαϊκής μουσικής καταβάλλουν κάποια πληρωμή στους δικαιούχους;
Γνωρίζει κάνεις;