Ξέρετε παιδιά αν υπάρχουν βιβλία που να έχουν παρτιτούρες για τριχορδο; (νόμιμα, όχι τέτοιες που ανεβάζουν πολλοί στο ίντερνετ και έχουν και ανακρίβειες)
Πχ και του Βούλγαρη “Σμυρναιικα και πειραιωτικα ρεμπέτικα” έχει μέσα, αλλά ως παραπομπή του θεωρητικού πλαισίου που εξετάζεται σε κάθε μακαμ.
Εγώ εννοώ οι παρτιτούρες να είναι το κυρίως μέρος του βιβλίου και όχι ως δευτερεύον.
ΥΓ: Ίσως δεν κολλάει πολύ η ερώτηση σε αυτό το νημα αλλά δεν βρήκα κάτι πιο σχετικό για να έγραφα εκεί.
Έχω δυο βιβλία του Κριωνά με τραγούδια. Σε κάποιες λεπτομέρειες ίσως πάσχουν (παράδειγμα στα γεμίσματα, στα κλεισίματα κλπ, αλλά γενικά στη μελωδία μπορώ να πω πως είμαι ευχαριστημένος. Προσωπικά κάθε τραγούδι όταν τα παίξω από την παρτιτούρα, το βλέπω και σε βίντεο στο youtube από άλλους (πχ Τζινέλης, Κωνσταντάκης κλπ) και πάντα ακούω και πολλές φορές το πρωτότυπο προσπαθώντας να καταλάβω τα σημεία που υπάρχουν διαφοροποιήσεις και σε ποια σημεία κρατάει ποια εκδοχή. Μερικές φορές είτε λόγο ιδιαιτερότητας του κάθε μουσικού, είτε επειδή ίσως πρέπει και να διαφοροποιηθούν από την αυθεντική παρτιτούρα για να μην υπάρχει θέμα δικαιωμάτων; υπάρχουν μικροδιαφορές, αλλά όχι ουσιαστικές. ΕΞάλλου αυτό το ψάξιμο εμένα τουλάχιστον με βοηθάει να μάθω καλύτερα το κάθε κομμάτι αλλά και γενικότερα το μπουζούκι και τη θεωρία που κρύβεται πίσω από το παίξιμο του.