Παρουσιαση του cd "ικαρια μεθεξισ"

Το παρουσιάζω όπως μου το στείλανε στο Facebook για όποιον τον ενδιαφέρει.

πληροφορίες Παραδοσιακή μουσική και τραγούδια από την Ικαρία
Ικαρία… ή Δολίχη… που σημαίνει μακριά λόγω του μακρόστενου σχήματός της. Στα χρόνια την συναντάμε ως Οινόη, Ιχθυόεσσα, Ανεμόεσσα, και στο Βυζάντιο ως Μάκρη. Ονομάζεται Ικαρία και το πέλαγος γύρω από το νησί Ικάριο από το γνωστό μύθο του νέου που τόλμησε να αψηφήσει τον Ήλιο.

Κάποιος θα νόμιζε ότι αυτά είναι όλα κι όλα που έχεις να μάθεις για την Ικαρία. Αλλά θα είχε κάνει λάθος. Η Ικαρία έχει κρυμμένα μυστικά, ίσως πιο πολλά από κάθε άλλο νησί του ταλαιπωρημένου αυτού πελάγους. Ίσως επειδή συνδέεται τόσο έντονα με τη μυθολογία μας. Ίσως επειδή ζει αυτόνομη και ανεξάρτητη από τα γύρω δεινά, από τον υπόλοιπο κόσμο, με τον τρόπο της που μας κάνει συχνά να τη χαρακτηρίζουμε ιδιόρρυθμη. Ευτυχώς. Γιατί είναι αυτή η ιδιορρυθμία της που την κάνει μοναδική.

Ένας λόγος της μοναδικότητάς της είναι τα «ζεύκια», τα ολονύκτια δηλαδή γλέντια με μεζέδες, κρασοπότι, μουσική και ξέφρενο χορό, μια παράδοση βαθιά ριζωμένη στους Καριώτες και ιδιαίτερα αγαπητή σε όλους τους επισκέπτες του νησιού. Δεν είναι μόνο τα τραγούδια, είναι όλο το κλίμα, είναι η αίσθηση του να συμμετέχεις στο πανηγύρι. Και είναι το πανηγύρι αυτό που φτάνει σε εμάς μέσα από το ΙΚΑΡΙΑ ΜΕΘΕΞΙΣ.
Παραδοσιακή μουσική και τραγούδια από την Ικαρία, επιμελημένα και ενορχηστρωμένα με πολύ αγάπη από τον Alexander Spitzing, κάποια από αυτά δισκογραφημένα για πρώτη φορά, μεταφέρουν μοναδικά αυτό το οδοιπορικό στο χρονοχώρο του νησιού.
Συμμετέχουν δεκαπέντε μουσικοί και τραγουδιστές με επικεφαλής τον κορυφαίο Ικαριώτη βιολιτζή Λευτέρη Πούλη (Σκάτζακας). Μαζί του οι Γιάννης Λούκος, Χριστίνα Μέτσικα, Alexander Spitzing, Άρτεμις Ματαφιά, Αλέκος Σταματόπουλος, Μαρία Σταυριανουδάκη, Μαρία Θεοδώρου, Μάριος Παπαδέας, Ανδρέας Σίκκης, Γιάννης Πλαγιανάκος, Σπύρος Καούρης, Ιωακείμ Αλωνεύτης και Γιάννης Ζωϊτάκης. Φιλική συμμετοχή ο Γεράσιμος Ανδρεάτος.
Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010, αυτή η «ζευκαλίδικη» παρέα θα σας περιμένει στον Ιανό, Σταδίου 24, στις 21:00, για να σας τα τραγουδήσει τα μαντάτα της. Θα είναι εκεί φίλοι και συνεργάτες για ένα μικρό πανηγύρι, «εγχώριο», κάτω απʼ τα φώτα της πόλης.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Ανθούλα Πατηνιωτάκη στο γραφείο TEXNIS - Τηλ: 210 9345 378 & 2109340 038 - email: prod@texnis.com για περισσότερες πληροφορίες